Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 464
  • 756
  •   1
Отговори
# 675

При всички тези показани снимки, цветната стена е акцент, а не е полускрита от високи мебели. Не е удачно за тази кухня. Ще се виждат отделни цветни петна, а няма да е като на снимките така блок цвят, което прави ефекта.

За тази кухня, аз бих боядисала стените в бледо пастелно синьо-сиво тип яйчена черупка, щом се търси цвят, гърбът черен (или в цвета на плота, ако не е съвсем черно) лакобел или плочки, пода бял "мрамор" с черни жилки от плочтки с минимална фуга.

От каква птица са яйцата, че кокошите не са сиво-сини - поне тези, които ги продават по магазините?
На мен лично в инаги ми е харесвало преливането на цветовете от тъмно към по-светло от долу нагоре, т.е. тъмен под и изсветляващи стени нагоре. Тъмни стени със светъл под на мен не ми харесва по принцип.

# 676

При всички тези показани снимки, цветната стена е акцент, а не е полускрита от високи мебели. Не е удачно за тази кухня. Ще се виждат отделни цветни петна, а няма да е като на снимките така блок цвят, което прави ефекта.

За тази кухня, аз бих боядисала стените в бледо пастелно синьо-сиво тип яйчена черупка, щом се търси цвят, гърбът черен (или в цвета на плота, ако не е съвсем черно) лакобел или плочки, пода бял "мрамор" с черни жилки от плочтки с минимална фуга.

От каква птица са яйцата, че кокошите не са сиво-сини - поне тези, които ги продават по магазините?
На мен лично в инаги ми е харесвало преливането на цветовете от тъмно към по-светло от долу нагоре, т.е. тъмен под и изсветляващи стени нагоре. Тъмни стени със светъл под на мен не ми харесва по принцип.
Сега от каква птица са яйцата, не е от никакво значение, защото не предлагам да се лепят яйчени черупки по стените, а говоря за цвят.
Нещо такова имам предвид

Цвета се нарича egg shell - нюанс на бялото, но не бяло, а бледо, ненаситено и пастелно. Може да варира като цвят, моето предложение е за в синята гама.

На кой какво му харесва, е субективно понятие. Аз изказвам моето мнение, конкретно за тази кухня. Никой не е задължен да се съобразява с него.

# 677
В случая пода не се допира до стените, а ги разделя кухнята, така че предложението на Миоки е повече от адекватно.

# 678
Има още две стени, на които няма да има мебели. За сега вървим към по-тъмен под сякаш.

# 679
  • Canada
Аз бих ги боядисала тъмно сиви тия стени, колкото и да се е изтъркал от упореба вече този цвят.

Яйцата на червеношийката са сини, само за информация. Simple Smile

# 680
Аз пък бих оставила бели стените, така кухнята ще изпъква. Дървото е с хубава шарка, отделно ще има някакъв цветен гръб, под и после всички аксесоари и уредчета на плота ще стане доста "тежко" положението от към цветове. Та от мен - бяло.

# 681
  • София
[Ох, това розoвото е като свят да ти се завие. Не правете цикламена кухня, много ще товари очите. И храната ще е със странен цвят, докато режете на плота. Stuck Out Tongue

# 682
 Малко ще сменя темата - дали ще мога да намеря триместен диван с размер до 200см? Толкова ми е мястото. Исках 2 триместни дивана един срещу друг да сложа в хола, а не един ъглов. Искам да е с тънки дървени крачета и да мога да го видя преди да го купя.

# 683
Гледах в Юск, но не съм сигурна за размера.
Едит- точно 200 см. е.
https://jysk.bg/dnevna/divani/divani/divan-egense-3-mesta-tmnosiv

# 684
Малко ще сменя темата - дали ще мога да намеря триместен диван с размер до 200см? Толкова ми е мястото. Исках 2 триместни дивана един срещу друг да сложа в хола, а не един ъглов. Искам да е с тънки дървени крачета и да мога да го видя преди да го купя.
Не е с тънки дървени крачета,но ето моето предложение. Като се разтегне става спалня за двама.
https://mebelnaborsa.bg/divan-mp-05

Последна редакция: сб, 24 авг 2019, 18:41 от Трапезица

# 685
# 686
Seti Beti, виж дали това ще ти хареса: https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=14&pid=128887&sgid=14, продават ги и отделно.

# 687
Тези синьо-сиви яйца са същата работа като с така наречения ментов цвят. Нииищо общо с реалната мента като цвят, би трябвало да се казва "мента с мляко" Laughing

# 688
момичета, неотдавна говорихме за кожените дивани, според вас или от личен опит какви са им минусите? Thinking

# 689
момичета, неотдавна говорихме за кожените дивани, според вас или от личен опит какви са им минусите? Thinking

Някои хора не ги харесват. Това е основният. Иначе тези от по-скъпа и качествена кожа, изискват поддръжка, мазане и не се чистят лесно от петна. По-евтината кожа (на самата кожа нищо и няма, но е покрита с полиуретанов филм) стои леко като изкуствена на пипане, но се поддържа елементарно с мокра кърпа и не се цапа каквото и да се разлее отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт