Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 652
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
  • Стара Загора
Цитат
Защо да няма как да сложиш такива корнизи  newsm78
Как няма да могат да ти се отварят горните прозорци, нещо не мога да си го представя. Нали френските прозорци са от долу до горе по един .

Понеже аз съм с френски, имам дървени щори и такъв корниз , и не мога да си представя , как няма да можеш да си отвориш  newsm78.
Ето така изглежда приблизително:
Скрит текст:
Но отгоре над прозорците до тавана има едни 7-8 санитиметра.Обаче като сложим окачения таван с вата и реално не остава почти нищо.

# 436
Записвам се при вас. Търся боя, с нежни зластисти частички, имам такава в коридора, от преди 5-6 години, не е мръднала и искам същата за хола. За жалост не помня каква беше, знам само, че я водеха недишаща, немска, от Баумакс, няколко цвята бяха само. Всичко, което гледам сега са тия, които стоят на мазанки, а из искам съвсем изчистена. Препоръчайте ми нещо такова. Четох и за някакви лакове, които се нанасят върху латекс, дали е добра идея?

И друг голям проблем- щорите. Не искам пердета, но кои щори са и красиви, и удобни, когато има и врата. Сега сме с вертикални, но това отваряне си е проблем

# 437
  • София
DoReMii, едното е 2 годишно, другото още е в корема Grinning
Та засега ние определяме, не децата.
Esmee, исках едната стена да е цветна, все пак е детска стая. Сивото не е вариант, тъй като третия цвят от стената е нещо такова (между сиво и бежово), а не чисто бяло.

Варианта, който засега ми се върти в главата е да избера синьото наново като си нося мостра от цвета на пердето..... дано така да имам по-голям успех. Та след като пребоядисаме синьото и ако не ми се връзва с настоящото оранжево, тогава да пребоядисаме и него.

# 438
  • София
Mendeleevka
При нас положението беше същото.Може да ти се получи.
Направихме окачен таван , с голяма фигура нещо като осморка се вие по тавана , и около прозореца се направи нещо като праг или стъпало ама наобратно /егати обяснението дадох  Embarassed/ и то съвсем случайно се получи така.
 След 5 години сложих перде, защото не можехме преди това да си го ползволим, заради големината на прозорците и си седяхме на щори, та уселих едни пердета който ги спираха от производство и от 80лв. ги бяха намалили на 32лв. та така успях да си взема и пердета преди 2г. май  newsm78
Та тогава се счупих да обикалям за корниз и намерих този за който се писа по напред . Той се монтира на страничните стени , а не на тава и така мога да си отварям прозореца, макар , че при мен отварянето е на фолксваген , но и обикновенно да беше пак щеше да се отварят .
Ако искаш ми прати на личен тел и ще ти пусна на вайбъра снимки, че тук  нещо не мога да се справя с качването на снимки.

raja_nikol Аз съм с дървени щори и седят красиво , но и дограмата ни е дърво, ако ти е кафява може би ще е ок. иначе не знам.
Но определено откакто сложих тънкото перде е 100 пъти по красиво .

п.п. сега се сещам , че първоначално исках от широките ламели , защото ми харесваха повече визуално как седят , но ми казаха, че няма да мога да си отварям прозорците и вратите защото са ми с механизъм фолксваген, и сложих от по тънките ламели , като стандартните щори , но и те седят хубаво. Ако имаш възможност си сложи от дебелите ламели , аз съм влюбена в тях и седят красиво поне за мен и без перде за тях .

# 439
  • Стара Загора
Благодаря ти,kimbolina.
Така или иначе твърдо се спрях на пердета.Даже вече ги избрах и поръчах,т.к двете ги нямаха налични като плат. За сега не съм решила още за корниза.Още умувам и разглеждам.

# 440
Не искам пердета, защото под прозорците точно ми е дивана  и радиатора, трябва да сложа къси, на вратата дълго, а никак не харесвам така. Ако имах празна стена не бих се колебала. Дограмата ни е бяла, за жалост, няма да стои добре дърво.
Иначе имам една голяма стена, на която искам да сложа, залепя или направя нещо за акцент. Гледах пана, гледах 3 д тапети, лутам се още

# 441
raja_nikol, навсякъде сме с римски щори, единствено в спалнята имам и тънко бяло прозрачно перде. В хола сме с големи прозорци и пред единия ни е дивана. На мен много ми харесват римските щори, също и японска стена.

# 442
raja_nikol, навсякъде сме с римски щори, единствено в спалнята имам и тънко бяло прозрачно перде. В хола сме с големи прозорци и пред единия ни е дивана. На мен много ми харесват римските щори, също и японска стена.

Благодаря, Нат. Има ли проблем при тях с врата към тераса /непрекъснато я отваряме/ и за накланящ се прозорец?

Много ми харесват вертикални ден и нощ, но ще видим каква цена ще ми кажат, знам, че са доста скъпи

# 443
Не няма проблем, най отгоре на вратопрозореца имаме малко прозорче, което се отваря под наклон. Имам снимки само на щорите в детската стая, ако искаш мога да ти пратя. В спалнята също се отварят под наклон прозорците и няма проблем. Вече четвърта година ги ползваме.

# 444
  • Варна
Скрит текст:

Здравейте момичета.
Трябва да направя ремонт на един хол. Тази снимка имам в момента. Идеята е да се смени ламината, част от който се вижда. Стените ще се пребоядисат. Има стар, голям, ъглов диван който ще се претапицира защото е здрав, удобен и собствениците си го харесват. В момента е сиво-зелен, пак ще бъде зелен или син, или ако намеря тапицерия цвят teal.
TV шкаф и някакви лавици и шкаф витрина ще са много тъмни, подобно на дървените первази които се виждат и остават.
Пода около камината и тя самата е правена някога /личи си:-)/ и е мрамор. Големия въпрос е за ламината като цвят и евентуално стените. Стаята е 18кв.м, правоъгълник с тераса, светла, южна.
Ще съм благодарна за всяка идея!
 bouquet

# 445
Да, ако не е проблем прати снимки

# 446
Здравейте,
Искаме да сложим макети на самолетчета по стените. Първоначалната ми идея е да са всяко на отделно рафтче на една линия, по целите дължини на двете стени високо до тавана. Не ми се иска да е един дълъг рафт и на него самолетите - струва ми се, че ще е много по-хубаво да си е всеки на отделно. Също така не трябва да са дебели тези рафтчета, не искам да са акцент, а самите самолети. Съответно мислех за стъклени и тук идва големият проблем с крепежните елементи - също не искам да става претрупано с тях и не търся съвет. Ще съм благодарна на всякакви идеи за цялостното решение, понеже не съм добра в дизайни, подредби и т.н.
Благодаря!

# 447
Би ли показала колко големи са тези макети. Щото ако са малки е по- добре на един рафт да са. Нещо идеята ти не мога да си я представя.... Помисли още малко.

# 448
Високо до тавана нямаш никакъв шанс да посъбереш прах, освен качена на стълба... А и кой и как ще стига да ги види Thinking
Помисли за няколко тесни рафтчета едно над друго, събрани на едно място, колекция е все пак, да се гледат заедно, а и да има някакъв достъп.
Помисли и за слагане в т.нар. "колекционерска витрина", стъклена от поне 3 страни със стъклени рафтчета за осигуряване на видимост от всички страни.
Скрит текст:
Това е от ИКЕА, има и други подобни, не само там
Ето един вариант за стена (с влакове е), но всеки модел си е в индивидуална прозрачна кутия (да не прахлясва и да не се поврежда)
Скрит текст:

кутия за самолет
Но трябва да я гледаш срещу нея и над нея, а не отдолу...
И един с коли
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 16:45 от peneva_a

# 449

Общи условия

Активация на акаунт