Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 644
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте,
интересувам се дали има магазин за бои в София, в който консултантите/продавачите могат да ми помогнат за избор на точния цвят латекс за стена, така че да се получи ефекта от примерна снимка.
Проблема е, че от малките мострички явно не мога да се ориентирам как ще изглежда на цяла стена и после следва разочарование и нужда от пребоядисване.
Споделям идеята си и ако някой има мнение, ще се радвам да го сподели.
Стената, която искам да пребоядисвам е в детска стая за момчета. Тя е единствената цветна в стаята, другите са бели. Първоначално си бях избрала оранжево и тюркоазено, но в крайна сметка нито един от двата цвята на стената не стояха така както си ги представях.
Сега съм харесала комбинацията между lime и turquise или по-скоро teal.
От снимката си харесах цвета на стената и цвета на възглавничката.
Скрит текст:
Мебелите в стаята ще бъдат в бяло, пода е светло дърво. Пердетата ще са в цвят teal или turquise не мога да определя точно.
Мъжа ми държи да остане комбинацията оранж/тюркоаз, просто само да пребоядисаме оранжевото в друго оранжево.
Стаята в момента е с тези цветове ( сякаш и двата цвята са с еднакъв интензитет и това не ми допада, по-скоро единия трябва да е по-убит цвят)
Скрит текст:

Коя комбинация ще е по-добре?

# 421
На мен лично ми допада врприя вариант, тоест както вече сте боядисали. Много приятни и ненатрапчиви цветове, а и същевременно са и разчупени. Цвета лима ми идва много крещящ за стая, в която освен да се играе/учи, също така ще се спи. Аз лично не бих си почивала качествено в обстановката на толкова наситени цветове. А момчетата колко малки са? Имат ли претенции?

# 422
Аз съм за първия вариант. Синът ми пак иска едната стена да е зелена.

# 423
Ами аз тонирах по 1 литър от двата цвята, които бях харесала, дадох ги на майстора и той намаза  стените в предвидените стаи. Единият цвят тотално го отхвърлих, защото на стената стоеше коренно различно от картончето, другият се оказа доста по-наситен от мострата на картончето и поръчах един тон по-светъл, за да ми пасне точно на идеята. Добре, че ми щракна да го направя този номер, защото бая пари щяха да хвръкнат или да се примиря с цветове, дето не са ми много Ок.

# 424
  • София
Здравейте,
интересувам се дали има магазин за бои в София, в който консултантите/продавачите могат да ми помогнат за избор на точния цвят латекс за стена, така че да се получи ефекта от примерна снимка.
Проблема е, че от малките мострички явно не мога да се ориентирам как ще изглежда на цяла стена и после следва разочарование и нужда от пребоядисване.

То магазини с такива консултанти има, ама и те ще ви кажат, че всеки цвят изглежда различно на картинка, на хартиената мостра и на стената, на която всъщност ще стои, заради различната светлина и начин на поемане на боята. Примерно в магазина на Бенджамин Мур и в Колор Хоум има толкова варианти на оттенък на даден цвят, че  просто няма как човек да се ориентира без 3-4 кутии мостри за проба директно на стената. Пък и така можете да видите как ще изглежда конкретният цвят вечер на лампа, например - много е различно от цвета през деня...

# 425
  • Canada
И на мен първия вариант повече ми харесва.

# 426
  • София
Черна станция,аз съм с подобни в момента.
В новото жилище обаче на двете стаи имаме големи френски прозорци  и няма къде да се сложат подобни корнизи. Варианта е или да се остави улей за вертикални щори до долу,който да е вкопан в окачения таван/иначе няма да могат да се отварят горните прозорци/ или корниз на тавана за перде.

Защо да няма как да сложиш такива корнизи  newsm78
Как няма да могат да ти се отварят горните прозорци, нещо не мога да си го представя. Нали френските прозорци са от долу до горе по един .

Понеже аз съм с френски, имам дървени щори и такъв корниз , и не мога да си представя , как няма да можеш да си отвориш  newsm78.

Черна станция, това щори ли са какво е , че чичо гугъл нещо не иска да ми каже жалузи какво е  Embarassed

И аз съм с голям проблем с тези френски прозорци дължина 4,5м и височина около 2 /южно изложение / сутрин като започне да грее от към 10 - та чак докато залезе ни огравя и това ни е кухня с дневна и отделно имам една голяма двойна стъклена врата която е към терасата широка 3 и висока 2 , та да е пълна картинката  ooooh!
Лятото е ад, вътре стига сигурно до 40 градуса, направо не се живее.
Спускам щорите , ама най много да сваля 3 градуса  Whistling
И не знам какво да слагаме вече  ooooh!

# 427
Черна станция, това щори ли са какво е , че чичо гугъл нещо не иска да ми каже жалузи какво е  Embarassed

Принципно да, външни щори с "повишена мощност"  Grinning

https://alexabg.com/bg/%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D1% … E%D1%80%D0%B8-c80

# 428
  • София

Принципно да, външни щори с "повишена мощност"  Grinning

https://alexabg.com/bg/%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D1% … E%D1%80%D0%B8-c80

Благодаря  Hug
А зимата ако са затворени дали ще задържат топлина.
/не знам дали се изразих правилно  Embarassed/

# 429
Не, не задържат вътре топлина. Само спират светлината. Е, в някаква степен все пак спират вятър и създават въздушна възглавница, но по-слабо от ролетни щори. Ама пък тук можеш да спираш греенето и пак да е светло.

# 430
Недостатъка на тези щори е че когато има по-силен вятър трябва да ги вдигнеш и да стоят събрани, за да не се повредят, което при нормалните ролетни не е фактор.

# 431
Недостатъка на тези щори е че когато има по-силен вятър трябва да ги вдигнеш и да стоят събрани, за да не се повредят, което при нормалните ролетни не е фактор.

Да, има го този момент. Ние в един офис имахме електрически и те автоматично се вдигаха при буря.

# 432
  • SF

Скрит текст:
Мебелите в стаята ще бъдат в бяло, пода е светло дърво. Пердетата ще са в цвят teal или turquise не мога да определя точно.
Мъжа ми държи да остане комбинацията оранж/тюркоаз, просто само да пребоядисаме оранжевото в друго оранжево.
Стаята в момента е с тези цветове ( сякаш и двата цвята са с еднакъв интензитет и това не ми допада, по-скоро единия трябва да е по-убит цвят)
Скрит текст:

Коя комбинация ще е по-добре?

Много е щура идеята с нарисуваната врата на първата снимка!
Тюркоазът е много модерен в момента. Втората комбинация е изключително приятна за моето око. Ако на тебе много ти "тежи", може да смените единият от двата цвята със сив. Зависи дали харесваш по-студени или по-топли комбинации. Тюркоаз и сиво е прекрасно. Бялото ще го освежи. Ако избереш  сивото да комбинираш с оранжевия цвят - това е класика. Оранжът ще "огрее" сивото и няма да е толкова студено.
Аз предпочитам по-безцветните комбинации в скандинавски стил. Ако въобще имя някакъв различен цвят от сивото и бялото, той би бил само като акцент, отколкото основните елеменети - стени или по-големите мебели да са в цвят.

# 433
Не помня коя съфорумка питаше за тропически интериор и дали още чете, но понеже попаднах на снимки, слагам ги в скрит текст за всеки случай, ако има проблем с линка:

Скрит текст:

# 434
Супер, благодаря за тропическите идеи. То накрая се оказа, че това, което ми харесва било колониален стил и комбинация от колониален и тропически. Много сввжи идеи, мерси! Аз все още събирам идеи и сили, а на есен започвам с ремонта.

Общи условия

Активация на акаунт