Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 648
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ние в хола не можем да сложим друго, за съжаление.
Но сега ще се развихря с пердетата. Обаче трябва да намеря подходящи за кукички.

# 361
Аз много харесвах тръбните корнизи и понеже всякакви метални неща (дръжки на прозорци и врати, метални части на осветотелни тела) са ми все в цвят старо злато, исках и такива корнизи. Обаче масовите тръбни корнизи са с халки, а халките имат гадното неудобство да не могат да минават през държачите. И затова много се изкефих, когато ММ намери тръбни корнизи с канал за кукички и специални държачи, които не затварят канала. Така сега хем ми се вижда тръбата, хем имам  перде на кукички, което се плъзга от край до край. Споделям, ако някой не знае за тези корнизи.

Илюстративна снимка:

# 362
  • София
А има ли пердета, готови за кукички?

Съжалявам за тъпия въпрос, но не ми се е налагало да търся досега.

# 363
  • Стара Загора
Черна станция,аз съм с подобни в момента.
В новото жилище обаче на двете стаи имаме големи френски прозорци  и няма къде да се сложат подобни корнизи. Варианта е или да се остави улей за вертикални щори до долу,който да е вкопан в окачения таван/иначе няма да могат да се отварят горните прозорци/ или корниз на тавана за перде.

# 364
За таван има хубави релсови корнизи, екстра са.

Всички пердета са готови за кукички - през перделъците минават едни нишки, за които се закачат кукичките. Може да не са цели нишки, а само отделни иличета през десетина сантиметра. И са на две нива обикновено, виж кое ниво пасва по-добре на твоя корниз - зависи дали искаш корнизът да е скрит или да се вижда. Продавачките ще ти покажат.

# 365
  • Стара Загора
След цял ден ровене в нета,май все повече се убеждавам за пердета.
Черна станция,благодаря.Така ще е най-вероятно.

# 366
  • Пловдив
Черна станция, къде намерихте тези корнизи? И аз искам да си купя такива, държачите им да не затварят улея.

# 367
Черна станция, къде намерихте тези корнизи? И аз искам да си купя такива, държачите им да не затварят улея.

https://www.e-shop.bg/metalni-kornizi-s-uley/ednorelsovi-s-uley- … h5di6c4tncketkdg3

# 368
  • Пловдив
Черна станция, много благодаря!

# 369
Като стана въпрос за прозорци и пердета, ще се включа с питане. Имам голям западен прозорец с височина малко над 3м и широчина към 1,6м. Той ми е основния източник на светлина за помещение, което обединява дневна, трапезария и кухненска бокс. Притесненията са ми, че през лятото ще напича много. Какво ще ми препоръчате като комбинация от дограма-щори-пердета? Прозорецът е красив и не искам да го крия с плътна и тежка завеса, по-скоро нещо леко и ефирно...

# 370
Каквото и да е, ако е леко и ефирно, както ти го искаш ще напича яко. Помисли да направиш някакви "витражи" по него с матово фолио и после леки и ефирни.... На есен махаш фолиото и светлината се увеличава.

# 371
  • софия
Като стана въпрос за прозорци и пердета, ще се включа с питане. Имам голям западен прозорец с височина малко над 3м и широчина към 1,6м. Той ми е основния източник на светлина за помещение, което обединява дневна, трапезария и кухненска бокс. Притесненията са ми, че през лятото ще напича много. Какво ще ми препоръчате като комбинация от дограма-щори-пердета? Прозорецът е красив и не искам да го крия с плътна и тежка завеса, по-скоро нещо леко и ефирно...
Единственото, което ни спасява при западните прозорци са външните щори. Вътре имам ленени пердета.

# 372
Не се виждам да слагам и махам фолио всеки сезон, макар че ако няма друг начин - и това ще правя. Радвам се да чуя, че външните щори спасяват положението. Zvanche, какви точно щори имате? В сайтовете има няколко разновидности... 

# 373
Само външни щори спасяват от пек. А зимата и от студ. И по всяко време пазят и пт шум.
Но вземи метални, а не пластмасови. А вътре - тънки перденца за уют.

От слънче много добре пазят и жалузи, но не и от студ и шум.

# 374
Черна станция, щорите, които препоръчваш имат ли топлоизолация в ламелите?

Общи условия

Активация на акаунт