Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 650
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Да, ламелите са пълни с пяна. Не знам каква е идеята, защото е много тънък слой. Може би е за да не тракат и кънтят... Пластмасовите са само кухи.

# 376
Queen L, на прозореца в хола имам както външна щора, така и извита тента от този тип..
От личен опит ще ти кажа разликата. Когато пусна външната щора определено се усеща разлика, тъй като не влиза толкова пряка слънчева светлина. Става за началото на лятото. Но за горещините ми върши работа тентата, тъй като дори без щора, пускайки само и единствено тентата, температурата в хола значително се подобрява (сваля около 3-5°С, в сравнение ако не е пусната). Тентат пази от нагряване не само просореца, но и част от стената, върху която хвърля сянка.
Въпроса ее от колко голясилна защита имаш нужда!

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 16:57 от DoReMii

# 377
  • Canada
Нашите френски врати са с вградени алуминиеви щорички, а отвътре сме с ленени пердета.

# 378
Струва ми се, че при нас такава тента няма да е много ефикасна - прозорецът е много висок - преди малко гледах, че е 330 см. с подпрозоречен зид 85 см. За мен щеше да е добър вариант, ако мога да засадя широколистно дърво пред прозореца - през лятото сянка, през зимата - не. За съжаление обаче имотът не позволява. Искам да ви питам дали при спуснати щори минавате на изкуствено осветление в стаята?

# 379
Спуснатите ролетни щори създават практически пълна тъмнина. Няма наин без осветление.

Жалузите обаче (на практика това са външни хпризонтални щори с по-яка конструкция) позволяват да се спре напичането от слънцето и пак да е светло, защото слънцето винаги пече под ъгъл отгоре и ламелите се завъртат така, че да спират лъчите, но между тях влиза светлина.

# 380
Струва ми се, че при нас такава тента няма да е много ефикасна - прозорецът е много висок - преди малко гледах, че е 330 см. с подпрозоречен зид 85 см. За мен щеше да е добър вариант, ако мога да засадя широколистно дърво пред прозореца - през лятото сянка, през зимата - не. За съжаление обаче имотът не позволява. Искам да ви питам дали при спуснати щори минавате на изкуствено осветление в стаята?
Сложи такъв тип тента. Върши страхотна работа.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 18:01 от Анонимен

# 381
Не се бях сетила за тента, но също е добро решение, защото спира лъчите извън дома, но оставя прозорците открити да влиза светлина.

# 382
Тези тенти са наистина добро решение, но в нашия конкретен случай не са удачни. Външните щори или жалузите са като че ли варианта за нас. В нета виждам, че има такива с перфорирани ламели - вероятно ще се губи част от ефекта им, но ще влиза малко светлинка...Какво мислите да тях?

# 383
Перфорираните ламели позволяват да се движиш из стаята, да не се блъскаш в мебелите и да вършиш разни неща, но съвсем не правят светло. Ако искаш да четеш или да работиш нещо, да си правиш ноктите и т.н. не можеш. И децата не могат да си играят или учат.

# 384
  • Canada
Тези тенти са наистина добро решение, но в нашия конкретен случай не са удачни. Външните щори или жалузите са като че ли варианта за нас. В нета виждам, че има такива с перфорирани ламели - вероятно ще се губи част от ефекта им, но ще влиза малко светлинка...Какво мислите да тях?

Дай снимка, за да видим за какво става въпрос.

# 385
Има външни скрийн роло щори, които са идеални за френски прозорци. Само че и цената им е доста висока.

# 386
  • на острова на мечтите
Здравейте,уважаеми! За първи път съм в тази тема. Имам един проблем. В долната част на стените, в две от стаите се забелязват следи от влага. Вече два пъти ги отстраняваме с майстори. Но се забелязват. Иска ми се да направя нещо оригинално.

Нещо такова. Мислех с гипс. Но като се запитах до хора,които се завиват с бояджийски, ме разубедиха, защото гипсът се овлажнявал също и то много бързо. От сайта, от който свалих снимката  не мога да стигна до техниката, с която се прави. Някой може ли да ми даде идея за траен материал за подобна процедура. Благодаря ви  и се извинявам, че нахлувам така при вас!

# 387
  • София
   Може би гипс разбъркан с С200 ще стане.

# 388
  • на острова на мечтите
   Може би гипс разбъркан с С200 ще стане.
И аз  за подобен вариант си мислех. Казаха ми цемент. Ама на мен не ми изглежда добра идея. Ако някой има други идеи! Ще пробвам на малък участък и ще изчакам да видя какво ще стане.
Благодаря!

# 389
  • В градината...
Това чудо като се напълни с прах ....
Навремето всичко се правеше с гипс - стени, тавани, всякакви кичове съм виждала. Но като почернееха от прах, защото няма как да се поддържат тези грапавини, става чудо.

Общи условия

Активация на акаунт