Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 55 843
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Aз бих действала радикално със следните от влага. А и честно казано показаната снимка меко казано не ме впечатли.

# 391
  • на острова на мечтите
Aз бих действала радикално със следните от влага. А и честно казано показаната снимка меко казано не ме впечатли.
Мен ме ентусиазира идеята. Не самата творба. Иска ми се да е нещо като камъни от градеж. Не ми се занимава с майстори отново и после пак да сме в същото положение. Отстранили сме всички възможни източници на теч.
Ако някой има полезен съвет,ок и благодаря. Ако лично не ви хвърля в оркестъра,ок също и благодаря, но няма нужда.

# 392
  • DE
Наскоро четох някъде за предотвратяване на мухъл да се намаже с течна гума, отгоре се боядисва с всякаква боя Thinking

# 393
Гипса ще падне от влагата, а цимента пък въобще не става за работи като показани на снимката. Вариант с гранитогрес или някакъв друг вид стенни плочки не ви ли устройва, хем ще изолирате и влагата?

# 394
  • на острова на мечтите
Няма мухъл. В долната част замазката е някак некрасиво гърчава. На два участъка. Ето защо не искам майстори. Засега. Понататък ще се наложи да се викат, но дотогава ме дразни просто.
Искам да го гримирам само.
П. С. Първият път купих плочки, но майсторът се размрънка, че не можели да се налепят. Според мен не му се връткаше и направи замазка. Мм реши че така ще е по-добре. Ама пак цъфна на същите места. Вторият път го змазаха добре с някаква боя а мраморен прах, но.... Та искам нещо само за камуфлаж. По- скоро за мое успокоение.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 13:19 от danilu

# 395
Добър камуфлаж против влага е пвц ламперията. В degrets.bg има голямо разнообразие от дизайни.

# 396
Според мой познат това от картинката е направено от гипс, вода и ц200. Една част вода се смесвала с 1/2 част Ц200, бъркало се до хомогенна смес и после с ръсене се добавял гипса. Стягало сравнително бързо, затова не трябвало да се прави много разтвор. Посъветва, ако решиш да пробваш, първо да си експериментираш някъде и чак тогава на стената. Или да си отлееш някаква форма (същата рецепта) и да си я залепиш.

# 397
  • на острова на мечтите
Благодаря ви, много!
И аз така реших. Мисля днес да опитам.
Мм е зъботехник и ползва един специален много твърд гипс. Имам малко от него. Ще го оползотворя. После ще опитам да направя прилични снимки( хич не ми се получават).

# 398
Предстои ни обзавеждане на спалня, около 15кв. -310/490. В момента изглежда така(без книгите Laughing)

Смятам да сменим всичко: Паркета с този: -всъщност в действителност малко повече жълтее като че ли.
За спален комплект съм се спряла на бялата или кафяво-черна серия на Икеа-Malm(по-скоро бялата)
Разположението смятам да е почти същото:
https://planner5d.com/editor/?key=b97a746a1abcc02634e3b37732b2d5ce Като се абстрахирате от визията на мебелите.
Скрит текст:
Леглото като външни размери е 155/210, гардеробът - 200/65 и си мисля 2 скрина по 80/48/100(ш/д/в
Само че тези 2 скрина се чудя как и къде да ги разположа: така както са на плана или един до друг от към страната на прозореца. Обаче тази празна стена какво да я правя, освен ТВ-то. Мислех си и за ъглов скрин, но не можах го измисля с икейските мебели.
Дилемата ми е и какви да са стените. Хем ми се ще нещо по-смело, хем.. Стаята е югоизточна, има външни ролетни щори.
https://www.pinterest.com/pin/723390758878151703/
https://www.pinterest.com/pin/622481979722724329/
Не съм си изчистила визията напълно и се колебая. Приемам и други идеи. Но със сигурност не искам нещо "бозаво"
Ще се радвам да ми помогнете
П.П. Вратата е такава:

# 399
Трябва да се съобрзиш с наличните аече неща-вратата(която лично за мен не позволява нито един от показаните варианти за цветове) и пода.
Може би нещо такова?

На мен лично ми се струва удобно и спалнята да се завърти и да дойде на мястото на гардероба, някак по..равномерно запълнена ще ми изглежда стаята. Под далечния прозорец ниски етажерки, с по голяма ширина, примерно “легнали” ikea kallax за книгите, гардероба и скриновете както им паснат размерите по другите стени.

# 400
И аз не харесвам сегашното разположение. Особено как стои спалнята пред пердето. Смени мястото ѝ, както са те посъветвали. Това на прима виста.

# 401
Така ли имате предвид спалнята да отиде на мястото на гардероба?
https://planner5d.com/editor/?key=b97a746a1abcc02634e3b37732b2d5ce
Тогава няма ли много да се заобикаля, за да се отиде до другия край на спалнята? Пък на така "пътечката" между гардероба и леглото става много тясно. И гардероба не трябва да е по-широк от 180см.

# 402
Нещо такова, да. А ако направиш 2 по- малки гардероба и ги сложиш в ъглите на дългата стена и до тях по един скрин?

# 403
Имах предвид нещо такова, малко подръчно в момента, но идеята се вижда. ако ползвате икейски гардероби, дълбочинатс им е 60 ако са с отваряеми, и 66 см с плъзгащи врати. Ще напаснете мястото на спалнята според насрещния гардероб, така че да има възможност за спокойно минаване.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 10:38 от second

# 404
Имах предвид нещо такова, малко подръчно в момента, но идеята се вижда
Скрит текст:

И аз съм на това мнение, опитах се на програмката да го пресъздам, но не можах да то сейфна или стария вариант.

с настоящите мебели

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 10:41 от wiwala75

Общи условия

Активация на акаунт