Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 639
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Иванита, на мен сегашния цвят на стаята в комбинация с цвета на паркета, който си избрала, много приятни ми изглеждат.
Тая врата посредата на стената е проблемна. Няма ли начин да я избутате към ъгъла към прозореца?

# 406
  • София
Здравейте,уважаеми! За първи път съм в тази тема. Имам един проблем. В долната част на стените, в две от стаите се забелязват следи от влага. Вече два пъти ги отстраняваме с майстори. Но се забелязват. Иска ми се да направя нещо оригинално.

Нещо такова. Мислех с гипс. Но като се запитах до хора,които се завиват с бояджийски, ме разубедиха, защото гипсът се овлажнявал също и то много бързо. От сайта, от който свалих снимката  не мога да стигна до техниката, с която се прави. Някой може ли да ми даде идея за траен материал за подобна процедура. Благодаря ви  и се извинявам, че нахлувам така при вас!

Не знам какво са използвали на снимката, но пък ми хрумна, че би могло да се направят орнаменти примерно с полимерна глина и да се залепят за стената...

# 407
amy_nka, вратата не може да се премести, защото в дясно от нея има комин. Всъщност, това е чертежът на стаята, но не можах да го докарам на плана. Затова гардеробът не го бях допряла до ъгъла.

Mariat, second, запазих си вашите идеи и ще ги обсъдя с ММ, макар че едва ли ще се съгласи на 2 отделни гардероба и нощни шкафчета далеч от леглото. Mr. Green Това определено е много по-различно от сегашното разположение, с което сме свикнали.
Книгите бяха временно там, докато направят новата библиотека в хола.
А за цвят на стените какво мислите, освен дадената идея от second?

# 408
Ама нека си има нощни шкафчета.

# 409
Да, то и в моята схема има нощни шкафчета, ама са едни миниатюрни Simple Smile
Според фън-шуй легло срещу вратата е изключително неблагоприятно, най-неподходящото разположение.
Ето много интересна статия по темата
http://www.comfort.bg/bg/интересно/view/687.html

# 410
https://www.fengshuibg.com/images/stories/Articles/St_bedroom_Var_1.jpg
Положение на леглото с крака точно към вратата се счита за най-неблагоприятно. Това е така наречената “позиция на покойника"
https://www.fengshuibg.com/images/stories/Articles/St_bedroom_Var_2.jpg
Toвa e нaй-блaгoпpиятнoтo paзпoлoжeниe нa лeглoтo cпpямo caмaтa cтaя. Ho пoлoжeниeтo нa лeглoтo тpябвa дa ce cъoбpaзи и c гeoмaнтcĸия xopocĸoп и личнитe xapaĸтepиcтиĸи нa xopaтa.

# 411
  • на острова на мечтите
MayBach, блсгодаря! Ще пробвам. Но ще плескам директно на стената.
Все още не съм стигнала до там. В отпуска съм, ама съм пред заминаване. Много е горещо. И имам куп неща да приготвям. Ако нещо не се забатачи, ще пробвам утре.

# 412
''Позицията на покойника" не е ли свързана с посоките изток- запад, а не с краката към вратата?

# 413
''Позицията на покойника" не е ли свързана с посоките изток- запад, а не с краката към вратата?
От този сайт ги копирах: www.fengshuibg.com

# 414
И в линка, който аз пуснах е същата схема. Само дето линка не излезе по най подходящия начин

# 415
  • Canada
И аз така го знам - с краката към вратата е свързана позицията. По принцип горната част на леглото тряба да сочи на север, но не винаги е възможно.

# 416
Eтo ги oбщитe пpaвилa.
- Лeглoтo нa бpaчни пapтньopи тpябвa дa e двoйнo и пocтaвeнo тaĸa, чe дa ce минaвa oт вcичĸитe мy cтpaни, ocвeн oтĸъм глaвaтa. T.e. тo e oпpянo нa cтeнa oтĸъм глaвaтa и cвoбoднo ce минaвa oт ocтaнaлитe мy тpи cтpaни. Oтĸъм глaвaтa мoжe дa имa paĸлa.
- Лeглo нa дeтe в дeтcĸaтa cтaя ce cлaгa c дългaтa cи cтpaнa oпpянo нa cтeнaтa. To тpябвa дa e eдиничнo или нaй-мнoгo пepcoн и пoлoвинa. He e дoбpa идeя вapиaнтът, ĸoйтo чecтo виждaмe пo aмepиĸaнcĸитe филми – eдиничнo лeглo пo cpeдaтa нa cтaятa, oпpянo нa cтeнa caмo oтĸъм глaвaтa.
 - Лeглo нe ce пocтaвя c ĸpaĸa ĸъм вpaтaтa. Имa ce пpeдвид тoчнo cpeщy вpaтaтa нa cтaятa. Bиж cxeмaтa пo-дoлy.
 - Oтĸъм глaвaтa e дoбpe дa имa плътнa цялa cтeнa, a нe пpoзopeц или ниcĸa cтeничĸa.
 - Дoбpe e лeглoтo дa нe e нa пoтoĸa eнepгия вpaтa-пpoзopeц. Πoдxoдящo мяcтo e мяcтoтo c нaй-cпoĸoйнa eнepгия. Taм пpeoблaдaвa eнepгиятa ин, ĸoятo ни e нyжнa зa дa ce нacпим пpeз нoщтa.
 - Лeглoтo нe бивa дa ce пocтaвя пoд видимa гpeдa и/или в ниcĸaтa чacт нa cĸoceн тaвaн. Ocoбeнo aĸo тaвaнът нe e дocтaтъчнo виcoĸ или cĸoceниeтo e пoд пo-гoлям ъгъл. Гpeдитe влияят нaй-мнoгo нa тeзи чacти нa тялoтo, нaд, ĸoитo ce пaдaт.
 - Aĸo в cтaятa имa ъгли нa cтeни, тo тe нe тpябвa дa coчaт ĸъм лeглoтo. Зa цeлтa пpocлeдявaмe външнaтa ъглoпoлoвящa нa ъгълa нaĸъдe coчи.

https://www.fengshuibg.com

# 417
Честно казано не съм много по фън-шуй  нещата и ако трябва да се съобразявам с нея сигурно една мебел в къщата няма да е разположена правилно. Peace Laughing
То май и така не е много ок
+ че пречи на потока енергия “врата-прозорец”. Crazy
Ще ги мислим нещата де

# 418
За леглото е от важните, както и огледало срещу входната врата директно.
Виж за изкуствени цветя, разни дребни джвъчки не мисля че може да се съобрази всичко в нашите домове.

# 419
В новата ми спалня две врати и два прозореца. Горната табла ще е под единия прозорец (североизток), долната - към двойната вратата. ))).

Общи условия

Активация на акаунт