Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 55 125
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • София
75 см. Аз я купих от Лидл, но като гледам има в Айко и Икеа.

# 346
Здравейте,
не намерих по-подходяща тема и връхлитам с един въпрос. Умувам дали би било възможно преустройство на следната стая - хол с тераса, на която е изкарана вода от съседната бивша кухня. Искам да обособя кухня вътре в самата стая, понеже терасата е тясна и в момента има само мивка и печка сложени, не могат да се направят шкафове (мивката е много малка).
Това което ме притеснява е, че не мога да измисля как да разположа шкафове вътре в самата стая, защото под прозореца има радиатор, а там е най-близкото и удобно място за вкарване на тръбите от терасата или от съседната стая, която се пада отляво на чертежа.
Ще съм благодарна за идеи!

Скрит текст:

Пропуснах да добавя, че съм ок с усвояването на терасата, тя си е остъклена, но просто дори в този случай пак не мога да измисля разположението.

Аз не бих преместила радиатора на съседна стена, ами бих вградила мивката "в прозореца" и изтеглила самата стена с радиатора по-навътре в стаята. В смисъл, бих разширила терасата с още 60 санта под формата на плот със шкафове, в който има мивка. 30 см ще са към терасата и 30 към хола. Самия плот ще разделя визуално хола от терасата, а терасата ще бъде усвоена. Ето това ще се получи:

Радиатора...

# 347
По принцип се разбива пода на терасата и се прекарват тръби за радиатора по него и самия радиатор се мести под прозореца на терасата! Добре е някой, който разбира все пак да ви съветва, но имаше нещо с разположението на радиатор под прозорец - заради въздуха, конденза и т. Н. Не, че не става да се премести и другаде, но пак трябва да се съобрази. Ако имате средства аз бих прежалила и изкъртила. Миналата година вкарахме нашата кухня в хола, без да усвояваме терасата и целия ред се събра между вратата и прозореца, както е вашето разположение - 3.60м с шкафове до тавана на 3реда.

# 348
Тръби по пода на балкона, ама ако отдолу не е усвоен, а си е нормален балкон, и ако спре парното посред зима може да замръзнат тръбите и да се спукат.

# 349
  • София
Не, не бих рискувала да наруша нещо инсталацията на цялата сграда, нито пък нещо конструктивно. Затова питам и събирам варианти.

Нямам средствата да изкъртя всичко в момента... ако не измисля някакъв приемлив вариант ще го оставя така докато събера пари да изкъртя всичко Simple Smile

# 350
Къртенето не е чак толкова скъпо, просто е много неприятно, много мръсно, много прашно, изхвърляне на боклуци... Но за седмица минава и се забравя. Да се направи после, при обзаведен и населен апартамент, е многократно по-гадно.

# 351
  • Стара Загора
Момичета, пердета или текстилни щори ? Направо не мога да реша. До сега винаги съм била с пердета,но ми омръзна да им "слугувам " толкова години- сваляне,пране,гладене,пак закачане...досада. Но пък с тях е по- уютно. Ще се радвам да споделите мнения.

# 352
То и щорите се парат, гладят, закачат...

# 353
  • Стара Загора
Да така е,но поне не премяташ едно 7-8 метрово перде тънко и още толкова плътно през дъската за гладене,заел половината стая 😊

# 354
Незнам зависи ли от материята на пердето, но аз знам, че перде не се глади, а след изпиране директно се закача на релсата/пръчката. Винаги така съм правила и пердетата са ми идеално гладки :winking_eye:

# 355
  • Canada
Ленени пердета не може да не ги изгладиш.

# 356
  • София
Ние сме с вертикални щори, не съм ги пипала. Такъв тип:

Обаче сега мечтая за пердета.

# 357
Зависи от материята на пердетата. В хола ги гладя, в спалнята направо закачам.

# 358
Съвсем без ми е много офисно, но с роло щори + тънки пердета за мен е оптимално.

# 359
+1

За кухнята съм планирала точно роло щори + тънко перде. В хола имаме външни ролетни щори, които успяхме да запазим след смяна на дограмата, така че си остават те, вътре тънко перде + две завеси в двата края, които ще са просто с декоративна функция.

Общи условия

Активация на акаунт