Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 55 114
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • Стара Загора
Много благодаря Simple Smile

# 331
  • София
Здравейте,
не намерих по-подходяща тема и връхлитам с един въпрос. Умувам дали би било възможно преустройство на следната стая - хол с тераса, на която е изкарана вода от съседната бивша кухня. Искам да обособя кухня вътре в самата стая, понеже терасата е тясна и в момента има само мивка и печка сложени, не могат да се направят шкафове (мивката е много малка).
Това което ме притеснява е, че не мога да измисля как да разположа шкафове вътре в самата стая, защото под прозореца има радиатор, а там е най-близкото и удобно място за вкарване на тръбите от терасата или от съседната стая, която се пада отляво на чертежа.
Ще съм благодарна за идеи!

Скрит текст:

Пропуснах да добавя, че съм ок с усвояването на терасата, тя си е остъклена, но просто дори в този случай пак не мога да измисля разположението.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 13:49 от Meredith_Grey

# 332
Обърнете радиатора на съседната стена (с минимално пипане на тръби и без местене на вертикален щранг), избийте подпозоречната стена и кухнята може да се разположи на терасата (плот под прозореца) и при нужда и на дясната стена на схемата...
Горни шкафове само на страните на терасата и един бюфет до настоящата врата ще са достатъчни за съхранение на кухненската посуда Hands V

# 333
# 334
  • Canada
Кухнята може да се направи и на отсрещната стена, т.е. зад вратата.

# 335
Кухнята може да се направи и на отсрещната стена, т.е. зад вратата.
Може, аз даже така предпочитам... ама Meredith_Grey писа, че там вече има изведена вода (а и канал предполагам, щом се ползва мивката) и няма да има нужда да се разкърти половината под не само в тази стая Simple Smile

# 336
  • София
Да и аз бих го предпочела, но като има вече изведени тръби не знам дали си струва хамалогията. Панелна гарсониера е и сега тръбите идват от бившата кухня, която дели стена с хола. Ако трябва да ги прекарам до тъмната част е по-добре да дойдат от банята, но това означава да разбия нея, а тя е в добро състояние.... а и нямам възможност в момента честно казано.
Обмислям вертикален радиатор или преместване на този под прозореца на терасата и да се избие подпорозоречното, но и двете не знам доколко са удачни...

# 337
Здравейте! Може ли идеи, откъде да купя  дъска за гладене с механизъм за вграждане?

# 338
Здравейте! Може ли идеи, откъде да купя  дъска за гладене с механизъм за вграждане?
А как изглеждат? Стана ми интересно, не знаех, че има такива дъски за вграждане Rolling Eyes

# 339
Здравейте! Може ли идеи, откъде да купя  дъска за гладене с механизъм за вграждане?
От Балкан Юг
https://balkanyug.bg/uploads/products/9a06e20188b5a6e7bc25ddd0be6b4f10.jpg
https://meritbg.com/storage/aksesoari/S-6611.jpg

# 340
Търся нещо по-семпло, подобно на това, за да го вградя в по тънък шкаф

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 17:05 от La_Valletta

# 341
За мен това е непрактично - не може да се регулира височината, не можеш да си я местиш, ако искаш да гледаш телевизия или да надзираваш дете докато гладиш. Това е за хотели или студия под наем, но за един нормален дом не ми изглежда рационално.

# 342
  • София
Аз имам малка настолна дъска /с къси крака/, която държа до един шкаф и гладя на него, но не много често.

# 343
  • Canada
Да и аз бих го предпочела, но като има вече изведени тръби не знам дали си струва хамалогията. Панелна гарсониера е и сега тръбите идват от бившата кухня, която дели стена с хола. Ако трябва да ги прекарам до тъмната част е по-добре да дойдат от банята, но това означава да разбия нея, а тя е в добро състояние.... а и нямам възможност в момента честно казано.
Обмислям вертикален радиатор или преместване на този под прозореца на терасата и да се избие подпорозоречното, но и двете не знам доколко са удачни...

Ние ги прекарахме от кухнята до 'тъмната част' в апартамента в България. Пак оттам прекарахме и ВиК за пералнята, която сложихме на мястото на вградения гардероб. Естествено не сме го правили сами, а човек, който си разбира от работата. Под прозореца сложихме дивана.

Аз имам вградена дъска за гладене в пералното и ми е много удобна. Моята се сваля обаче, не се вдига.

Подобно на това и се затваря с ролетна вратичка:
Скрит текст:

# 344
Супер е ! А колко е дълга дъската и откъде е?

Общи условия

Активация на акаунт