Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 590
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Скрит текст:
Комина има два отвора. Ако бутнем целия комин, ще трябва да мислим отделно тръба за аспирация. Преди е имало и отдушник до самия комин, но съседа отгоре го е премахнал, затапил. И сега се чудим какво да го правим тоя комин.
На вас ви трябват два независими изхода към покрива.
1. Въздуховод (принудителна вентилация), където ще монтирате аспиратор.
2. Въздуховод (естествена вентилация), за да се проветрявате,
за да не мухлясате, запечатвайки се с PVC дограма.
Проветряването чрез отваряне на врати и прозорци не е достатъчно.
Да отбележа, че под нас има мазета и гаражи.
И тези въздуховоди трябва да продължат и за тях.
Коминът кефи с тая каменна зидария Simple Smile
Видяхте ли запълнена дупка с вестници вместо тухли?
Има и пробойни, поради ползването на комина като димоотвод  Wink
- Шапка на комина никога не вреди. Продават се готови, не е много сложно.
 Peace

Много си наблюдателна. Наистина има топки вестници, които набутах аз, за да не мирише толкова на сажди от дупките. Simple Smile А, пробойни, не знам точно какво е.

Ние май случайно днеска открихме Америка. Съседката до нас се върна и ни покани у тях да огледаме нейната кухня и баня, които граничат с нашите. Еми, шах! Всичко до горе е плочки и то лепени върху стари плочки (3 см дебел слой). И да има влага по стените й, няма как да я усети... Та тъкмо се бяхме отчаяли вече, когато решихме да слезем в мазето, да видим дъното на комина, дали там е мокро също. Ами, оказа се съвсем сухичко и пълно с една торба суха пепел. Покрай дъното обаче се загледахме... Как не сме ги забелязали тия тръби по-рано! Обратната вода и сифона от банята на съседката са съвсем близо до комина ни (кафявото отворче на стената е дъното на комина ни). А, вода се стича надолу по повърхността на тръбата за обратна вода... А, тя една нестандартна, че и нестандартно свързана и замазана...

Сифона и той е плачевен, вързан към някаква чугунена тръба за обратна вода, която имаше пукнатина...

И решихме утре да викаме специалист от местното ВиК, да се изкаже за тия тръби.

# 511
Вече сте една крачка напред. Успех!

# 512
Все пак подозирам, че влагата не може да се катери по тръбите и ВАШИЯТ проблем (не, че и тези тръби не са нечий проблем) е в самата плоча при самия сифон/кенеф. Още от там тръгва това, което се стича по тръбите, и не се стича всичкото, ами част отива по плочата към стената.

# 513
Много си наблюдателна. Наистина има топки вестници, които набутах аз, за да не мирише толкова на сажди от дупките. Simple Smile
Тези дупки не само са пропускали дим, когато се е ползвала печка на твърдо гориво,
но и при дъжд се е просмуквала влага.
Не зазидвайте(премахвате) комините, а ги направете както трябва.
Осигурете си вентилация. Ще мухлясате!!!
Друг проблем, който е според мен:
Скрит текст:

Също проверете дали основната канализация е изведена на покрива.
Там също трябва да има отдушник:
Скрит текст:
ПП С Черна станция едно и също сме забелязали!
Все пак подозирам, че влагата не може да се катери по тръбите и ВАШИЯТ проблем (не, че и тези тръби не са нечий проблем) е в самата плоча при самия сифон/кенеф. Още от там тръгва това, което се стича по тръбите, и не се стича всичкото, ами част отива по плочата към стената.
amy_nka, това ли е обсъжданият комин:
Скрит текст:
Бихте ли го снимали, отгоре, на покрива. Да му се виждат отворите.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 11:05 от Анонимен

# 514
Това май се каменинова тръба за отходния канал -  онова замазаното, дето минава от вертикално в хоризонтално (ужас, как го обяснявам само Angry). Пускани и връзвани са и други тръби, само специалист ВиК или строителен инженер може да се оправи с това.
Имам апартамент в стара сграда с такива каменинови тръби, поне 2 майстора са ми казвали, че не биха се наели да връзват нова канализационна тръба към камениновата, защото ако каменинът се спука (което е много вероятно), става мазало.
Сигурно има начин за читав ремонт, ама да се намери добър майстор си е предизвикателство. Парите отделно. Но така или иначе трябва сега да се направи, иначе парите за вътрешния ремонт ще отидат на вятъра.

# 515
PAV, какво според теб има замазано над кафявото отворче, което си написала да отворим?
Коминът не е този средния, ами не се вижда на снимката на сградата. Първи от ляво на дясно трябва да е. Не можахме да се качим и до покрива - нямаме достъп до метална врата, която някой е поставил към таванския етаж. Но при първа възможност ще снимам и там как се вижда комина.
Дупки по комина, преди да му изкъртя мазилката, нямаше. Мазилката се ронеше и аз я махнах саморъчно на цяло и пробихме към средата тухлите, да опипваме отвътре комина. И наложително трябваше да набутам вестници, иначе не може да се диша от миризмата на сажди.

Отдушник е имало точно до комина, стигащ до мазето, но съседа над нас го е "резнал", без да пита никого.
Скрит текст:

Друг отдушник има у съседката до нас. Тя пък го била затворила с капак, заради някакви миризми от или към банята. Направо сме "мухлясали" без отдушници. И в банята нямаме, но пък имаме прозорец там.

В тази връзка, дайте идея как и къде да направим аспиратора. По принцип, в комина ако се включи, проблем ли ще е?

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 15:50 от amy_nka

# 516
Влизам във вашата темичка, не съм сигурна дали ми е точно за тук въпроса.
Искам да си направя тоалетка за гримиране. Прикачване 2 снимки. Мисля мебелите да ги пусна по поръчка, защото намирам само бели, в момента спалнята ми е в дъб Сонома и с бели едва ли ще е добре. Откъде се вземат лампички- подобни като на снимките?
Всякакви съвети ще са ми от полза

# 517
  • Canada
Ние имахме проблем с течащ комин в последната квартира в България. Бяхме на последен етаж и течеше от розетката и по тялото на комина. На съседите под нас им беше окъсил един контакт от тоя теч, а и при тях имаше петна. Май правиха някакви ремонти на покрива след като се изнесохме.

# 518
Откъде се вземат лампички- подобни като на снимките?

B Ikea

# 519
Скрит текст:
Влизам във вашата темичка, не съм сигурна дали ми е точно за тук въпроса.
Искам да си направя тоалетка за гримиране. Прикачване 2 снимки. Мисля мебелите да ги пусна по поръчка, защото намирам само бели, в момента спалнята ми е в дъб Сонома и с бели едва ли ще е добре. Откъде се вземат лампички- подобни като на снимките?
Всякакви съвети ще са ми от полза

Според мен нещо от първият тип (с шкафовете Алекс) си заслужава само ако имаш много козметика.
Повечето хора нямат такива количества козметика. Иначе самите чекмеджета са хубави и с добри механизми. Вече три години ползваме такива и са си като нови.
Скрит текст:
Вторият тип ми изглежда по като за домашно ползване.

# 520
Благодаря,за шкафовете не се притеснявам ще има с какво да ги напълня. Дори и нещата за коса ще си сложа.
Просто имам едно свободно място останало в стаята и ми се иска да стане красиво.

# 521
Има такива коледни лед лампички.

# 522
Второто бюрото е на Юск - Бюро PLOVSVAD 50x110 дъб/бяло. Цената е 299 в момента, но периодично правят намаления, така че може и на по-добра цена да се купи. Лампички също имат, като показаните.

# 523
Мисля че такива лампи с огледало има в икеа.
Поправка, само лампи са
https://www.ikea.bg/products/lighting/bathroom-lighting/ledsjo-l … a-lampa/40359761/

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 16:41 от second

# 524
  • Пловдив
Какво мислите за подобна бяла кухня: , но с такъв шарен гръб: ?
Ще стои ли добре? Какъв да бъде плота? А стените?
Ламинирания паркет е някъв дървесен десен, май цвят дъб се води. В момента стените са с бял латекс. Засега няма други мебели, с които да се съобразявам, има временно стар диван, който ще бъде сменен след няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт