Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 598
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Тази стена, където още стои мазилката, всъщност е суха, тя изсъхна първа. Ако водата идваше от комина, "оранжевата вълна" щеше да върви от горе на долу. Нали? А, тя се вижда от долу на горе, че върви. Най-мокро е в ниската част на комина (първите три реда тухли от долу на горе). Мазилката се рони. А, това, дето прилича на каменна зидария вътре в комина, са всъщност мухлясалите тухли с мухлясала мазилка. Отделно и почерняло всичко от саждите. Не е каменна зидария.

# 496
Има фирми, които предлагат откриване на течове с термокамери - при нас го прави и градското ВиК. Извикайте ги и ще разберете точно къде е теча и има ли въобще такъв или е някакъв конденз от банята на съседа, например. Ако не го откриете, бутането на комина няма да реши проблема. Ако е от банята на съседа, влагата ще продължи влиза през стената, а ако е от отвора на комина - ще се събира на тавана.

# 497
Много съм скептичен, че за случая е подходящо термосканиране. Една идея: където Ви съмнява най-много и след като изчерпите другите възможности, може да направите отвор в комина, като внимавате да не падне целия, за да инспектирате  какво се случва на задната стена. Вероятно обаче Ви е спешно, щом сте го докарали дотук...
Не казахте на кой етаж сте, да не сте на приземен? Тогава и почвените води стават потенциално праблемни - макар и малко вероятно но може по капилярен път да мокрят доста нависоко.. Друг възможне сценарий е теч от комшията над вашия комшия - може водата така да се стича, че при вас да се появява в средата на комина.

# 498
Ми цялата покупка беше спешна. Уж готово за живеене. Само щяхме да махаме шкафовете в кухнята да ги боядисваме бели, а то какво излезе зад тях... От една седмица вече го мислим пустия му комин. Първо мислехме, че теча идва от тръбите, които бяха скрити в колона по средата на лявата стена (лявата стена и тя беше мокра и ронеща се). Сменихме ги с нови - старите наистина бяха много зле (чугунена за обратна вода и ръждясала за чистата вода). ВиК майстора, който ни смени тръбите казва "нямате проблем, въобразявате си, почвайте да шпакловате". Майстор "плочки" пък казва "тая влага е от скоро, най-вероятно от съседа избива", една циганска тенекеджийска бригада дойде също да изкаже мнение и викат "от комина водата от дъждовете се е стякла и струпва при вас, като му сложим шапка и фибран по всички стени, нищичко няма да остане от влагата". Grinning Ако махнем целия комин до горе, ще трябва да мислим аспираторна тръба как да прекарваме, за аспиратор. Аз уж го измилих, понеже имаме окачен таван, който минава през целия коридор, ама мм вика, че тая тръба нищо нямало да изсмуква, най-добре в комина да се вържел аспиратор...

Днеска ще махна първите три реда тухли от долу на горе и ще опипвам и снимам стената зад комина. И ще се качим горе до третия етаж, да огледаме какво е положението с таванското помещение (дадено е под наем за склад). Съседа до нас пък е на море, чакаме го да се прибере...

Да отбележа, че под нас има мазета и гаражи.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 14:15 от amy_nka

# 499
Не знам къде да попитам- моля,препоръчайте препарат за импрегниране на подов гранитогрес ,ако имате опит.
Негланцирани плочки,остават отпечатъци от обувки.
Пробвах преди време ( забравих марката),но търся по-добър ефект.
Благодаря!

И аз бих се зарадвала на отговор по темата, но нещо се запиля, та го цитирам пак Simple Smile

# 500
- Шапка на комина никога не вреди. Продават се готови, не е много сложно.
- Аз съм имала случай на влажна стена, като влагата тръгваше от долу нагоре. Оказа се, че в банята се е появила пукнатина между подовата мозайка и цокъла. Уж нищо и никакво, а стана голямо петно от другата страна в спалнята. Наложи се спешен ремонт и от тогава години вече няма проблем. Та много е възможно да няма никакви спукани тръби, но ако съсед има кофти плочки и неизолирана баня, все ще има влага.

# 501
В момента Vivre имат код за -25% за първа поръчка - ЧЕТВЪРТЪК25. Валиден до края на деня.
Поръчах зеленото диванче ))).

# 502
  • При елфите ...
Според вас кой ламинат би стоял най-добре в стая с размери 3х4 метра с бели стени и бели пердета и тъмни мебели (няма опция те да се сменят)...
- секция
Скрит текст:
- ъглов диван диван, който е в 2 цвята от кафявата гама... основата (гръб, подлакътници, чело) са тъмно кафяво, а възглавниците (за сядане и облягане) са средно кафяво... (няма как да го снимам в момента)...

- маса цвят венге...

Чуденката ми е между тези варианти ламинат...

1.
Скрит текст:
2.
Скрит текст:
3.
Скрит текст:
4.
Скрит текст:

# 503
1 или 2 от мен.

# 504
  • При елфите ...
Благодаря... аз харесвам 1 сякаш най-много... Simple Smile

# 505
Аз съм за 2. 

# 506
  • При елфите ...
Благодаря... и той ми е фаворит макари на 2-ро място... надявам се да не е изчерпан като цвят в магазина където го харесах...

# 507
Комина има два отвора. Ако бутнем целия комин, ще трябва да мислим отделно тръба за аспирация. Преди е имало и отдушник до самия комин, но съседа отгоре го е премахнал, затапил. И сега се чудим какво да го правим тоя комин.
На вас ви трябват два независими изхода към покрива.
1. Въздуховод (принудителна вентилация), където ще монтирате аспиратор.
2. Въздуховод (естествена вентилация), за да се проветрявате,
за да не мухлясате, запечатвайки се с PVC дограма.
Проветряването чрез отваряне на врати и прозорци не е достатъчно.
Да отбележа, че под нас има мазета и гаражи.
И тези въздуховоди трябва да продължат и за тях.
Коминът кефи с тая каменна зидария Simple Smile
Видяхте ли запълнена дупка с вестници вместо тухли?
Има и пробойни, поради ползването на комина като димоотвод  Wink
- Шапка на комина никога не вреди. Продават се готови, не е много сложно.
 Peace

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 20:42 от Анонимен

# 508
La_Valletta, хубава отстъпка се е получила.Да се похвалиш като ти го доставят, мн. е красив, дано е и удобен.Имат хубави модели,но винаги ме е спирало това,че предпочитам да седна,за да разбера дали е удобен.

# 509
Благодаря, задължително!

Общи условия

Активация на акаунт