Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 602
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Понеже дадохте линк към дивана да споделя. В турция комплект от 2 дивана и кресло преди 3 месеца излизаха към 1000 лв., като правят и доставка до БГ, доставката за цял камион ( тоест можете да напазарите доста неща) излизаше между 150 и 300 евро ( да споделя, че тази цена съм я питала до Бургас), имаше страхотни спални дивани въобще всякакви мебели повечето на половин или 1/3 от цената на нашите лукс тук, с много добра изработка и материали.
Комплекта който аз си харесах беше 2 дивана 3 ка, 1 кресло и маса и ми излизаха към 800-900 лв, дамаска плюш и масив, нещо подобно на дадения линк по-горе.
Дали е удобно да пуснете снимка на комплекта, за който говорите. Направо не виждам как качествени и красиви мебели ще струват толкова малко. Не се заяждам. Наистина ми е любопитно, а предполагам, че на повечето четящи тук, също.

# 481
  • Бургас
В момента не съм у дома а нямам в телефона, но при първа възможност ще Ви пусна линкове към фейсбук страницата и те ми дадоха направо каталог на последната им за тогава колекция тъй като аз ще обзавеждам 3 стаи. Между другото скоро видях, че във Варна са направили магазин и има техни мебели, но на тройни цени. Колкото до цената, това е поради факта, че лирата падна много, а колкото до невярващите аз гледах магазините в Одрин, за 1 ден можеш да отидеш разгледаш и се върнеш при това не излиза скъпо, но както и да е, просто споделих не съм фенка, нямам турска жилка, и не правя реклама, но определено отказвам да давам тройни цифри...
Довечера ще постна линковете и ще снимам от каталога, които иска сам ще си направи сметката......

Ето тук 2 само за момента които изнамерих докато кача довечера други

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 16:36 от DolliGi

# 482
В момента не съм у дома а нямам в телефона, но при първа възможност ще Ви пусна линкове към фейсбук страницата и те ми дадоха направо каталог на последната им за тогава колекция тъй като аз ще обзавеждам 3 стаи. Между другото скоро видях, че във Варна са направили магазин и има техни мебели, но на тройни цени. Колкото до цената, това е поради факта, че лирата падна много, а колкото до невярващите аз гледах магазините в Одрин, за 1 ден можеш да отидеш разгледаш и се върнеш при това не излиза скъпо, но както и да е, просто споделих не съм фенка, нямам турска жилка, и не правя реклама, но определено отказвам да давам тройни цифри...
Довечера ще постна линковете и ще снимам от каталога, които иска сам ще си направи сметката......
Постнатия диван, който коментираме е много хубав и на прилична цена, а твоя пост оставя впечатление, че диван купен за 300 лева е със същото качество. А дори да му сложим тройна цена във варненския магазин пак излиза, че за по-малко от хиляда лева има наличен диван със същото качество и красота като този за 2100 лева, който на всичкото отгоре трябва да се чака повече от месец. П.П. Ако е удобно пусни снимка на тройката с механизъм която си купила за по-малко от 400 лева.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 16:46 от Анонимен

# 483
  • Бургас
Първо не съм казала че вече съм я купила, в момента сме в ремонт и обзавеждането ще правим края на този началото на септември. Второ не съм казала че вашия е лош, просто споделих за всички които се интересуват. За сега съм ходила 2 пъти и съм набелязала какво бих взела, аз също не вярвах затова първия път беше повече екскурзия чак на втория път търсех каталози и контакти, Трето не се чака месец, хората казаха в рамките на 3-4 дни ги доставят

Това успях да намеря сега има цена в турски лири и цената е за комплекта.
Не съм имала намерение да коментирам Вашия диван, просто говорейки за дивани се сетих и споделих, затова не го приемайте лично, диванчето е много хубавио а за цената всеки сам си решава от къде и за колко. Хубав ден!
Ето линкове към някои от магазините във фейсбук, може да се види качеството, останалото всеки сам си решава:
https://www.facebook.com/Ba%C5%9Fkent-Mobilya-1445430579115168/? … iZTXL-oyI805E7ZvD
https://www.facebook.com/ANIL-Concept-495791503802127/?eid=ARBmg … 8ZC6sTrdILhgALzP5
https://www.facebook.com/edirneozelmobilya/?__tn__=%2Cd-k-R& … 8WGzwT6oaSuhSbt2u

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 17:10 от DolliGi

# 484
Диванът от Вивре изглежда много добре, но коя фирма ги прави, как да се види наживо и да се пробва?

# 485
Транспорта от Турция магазинът ли го организира? И кой точно е магазинът в Одрин, защото и аз съм проверявала в някои, но не са предлагали транспорт до България. Интересува ме също какви са митата за внос на такива стоки?

# 486
  • Бургас
Транспорта от Турция магазинът ли го организира? И кой точно е магазинът в Одрин, защото и аз съм проверявала в някои, но не са предлагали транспорт до България. Интересува ме също какви са митата за внос на такива стоки?
Да, всеки по-голям магазин си има хора с които работи, виж за мито не съм питала, но предполагам, че на тези на които съм дала линкове, могат да се питат за подробности, мъжа ми ги пита само дали няма да имат проблем на границата и те казаха, че това си е техен проблем....
Не знам как се казват, аз 2 много големи съм си харесала, единия ни беше по пътя на влизане в града, а другия точно до него имаха някакво малко магазинче с каталог, като видях каталога поисках да ги видя на живо и човека се обади на шефовете си, те дойдоха и ни закараха до големия, имам визитка на единия с адрес, на другия каталог, сега ще ги снимам и ще ги постна като редакция на този пост.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 17:35 от DolliGi

# 487
  • Горна Оряховица
Харесах този ламинат за детските стаи Някой има ли такъв за да изкаже отзиви
 Има го в Практикер и в Домко.Цената е ниска, но е 7 мм...

# 488
Диванът от Вивре изглежда много добре, но коя фирма ги прави, как да се види наживо и да се пробва?
В описанието на дивана пише и марката.

# 489
Първо не съм казала че вече съм я купила, в момента сме в ремонт и обзавеждането ще правим края на този началото на септември. Второ не съм казала че вашия е лош, просто споделих за всички които се интересуват. За сега съм ходила 2 пъти и съм набелязала какво бих взела, аз също не вярвах затова първия път беше повече екскурзия чак на втория път търсех каталози и контакти, Трето не се чака месец, хората казаха в рамките на 3-4 дни ги доставят

Това успях да намеря сега има цена в турски лири и цената е за комплекта.
Не съм имала намерение да коментирам Вашия диван, просто говорейки за дивани се сетих и споделих, затова не го приемайте лично, диванчето е много хубавио а за цената всеки сам си решава от къде и за колко. Хубав ден!
Ето линкове към някои от магазините във фейсбук, може да се види качеството, останалото всеки сам си решава:
https://www.facebook.com/Ba%C5%9Fkent-Mobilya-1445430579115168/? … iZTXL-oyI805E7ZvD
https://www.facebook.com/ANIL-Concept-495791503802127/?eid=ARBmg … 8ZC6sTrdILhgALzP5
https://www.facebook.com/edirneozelmobilya/?__tn__=%2Cd-k-R& … 8WGzwT6oaSuhSbt2u

Диванът не е мой. Просто доста ми харесва и понеже споделихте, че два подобни дивана плюс кресло и маса излизат общо под 900 лева помолих за снимка на диваните. Нормално е след като сте ги харесали и знаете цените да ги имате на снимка, каталог или нещо друго. Не знам защо обаче пускате други по-скъпи, а не тези, за които говорите конкретно. Предполагам, че всеки би се зарадвал да купи диван като този във Вивре вместо за 2100 лева само 300-400 лева. Ще се радвам да споделите снимката или линк към въпросния диван. Мерси предварително.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 02:39 от Анонимен

# 490
  • на острова на мечтите
За чистенето - който си ги събира, той да си ги чисти.
За любовта - оказа се, че любовта към самолетчетата е по-силна....
И аз така си мислех. Но мм е бетер от детенце. Иска, ама после аз да се грижа. Преди ги чистех ,но вече нямам време и възможност. Той загуби интерес и така... Сега иска папагал. Знам как ще свърши, но ми е по- трудно да казвам не, отколкото да ппемам грижата аз и да не се дърлим.

# 491
Мами, малко не по темата за интериорите, но не можем да започнем с интериора заради следния проблем. Според вас, може ли от комин да избива влага?

Някой сблъсквал ли се е с подобрн проблем? Това ще бъде кухня. Чудим се дали да махнем целия комин от това ъгълче и да поръчаме ъглови кухненски шкафове 60х60...

# 492
Мами, малко не по темата за интериорите, но не можем да започнем с интериора заради следния проблем. Според вас, може ли от комин да избива влага?

Някой сблъсквал ли се е с подобрн проблем? Това ще бъде кухня. Чудим се дали да махнем целия комин от това ъгълче и да поръчаме ъглови кухненски шкафове 60х60...
Дайте повече инфо, за да помогне някой. На снимката се вижда влагата, но не и комина.
Това еднофамилна къща ли е, на колко етажа е?
Не е добре идея да се замазват тръбите на водопровода, особено на топлата вода- даже специално се предвижда място да си се удължават и скъсяват. Това беше непоискан съвет. Може да ги сложите в гофре примерно, ако има място - в изолация.
Редакция - видях един отвор за комин на дясната стена, ама там няма влага? Да не сте на партерно ниво, или по-ниско?

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 12:09 от bachkator

# 493
Ами, това в левия ъгъл на кухнята е комина. Кухнята беше облепена цялата (и трите стени) в шкафове и като ги махнахме се отвори тази неприятна гледка. Изкъртихме и сменихме всички тръби минаващи през лявата стена (на гърба на която е банята) но се оказа, че лявата страна почна да съхне, а ъгълчето с комина продължава да стои мокро. Къртих и комина, бръкнах в него, вътре е влажен целия комин. Зад комина и стената отзад съседа също има кухня и баня. Съседа твърди, че е сменил всички негови тръби, като е правил ремонт. Коминът няма шапка. Сградата е триетажна. Съседа над нас няма подобен проблем с влага, съседа до нас също не се е оплакал до сега. Майстора ни съветва да бутнем целия комин. Досегашния собственик е ползвал комина за аспирация от кухненския аспиратор и за печка, която е палел зимно време. Комина има два отвора. Ако бутнем целия комин, ще трябва да мислим отделно тръба за аспирация. Преди е имало и отдушник до самия комин, но съседа отгоре го е премахнал, затапил. И сега се чудим какво да го правим тоя комин. На първи партерен етаж е жилището, има външен отделен вход със стълби. На дясната стена е само дупка към хола, където е била печката.

Снимка на сградата

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 12:27 от amy_nka

# 494
Прилича като някакъв проблем с банята на съседа.  Със сигурност не е от липсата на шапка. Отнякъде идва много влага. Или има спукана тръба, или лошо направена изолация на банята (в България рядко правят изолация, но да кажем - проблем с плочките или фугите между тях).  Като началосвалете мазилката, да видити тухлите къде са мокри. Също питайте съседа за оглед на неговата баня, ако е доброжелателен. Преценете какво има в неговата баня точно при вашият теч - най-високата част на мокрото е най-подозрителната. Може да има лоша връзка на душ примерно, или кой знае...
Възможно е при свалянето на мазилката да се прояснят нещата. Ако ли не - търсите докато се изяснят. При такъв ремонт подобен проблем не трябва да остава нерешен.
Коминът кефи с тая каменна зидария Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт