Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 606
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • SF
DoReMii, едното е 2 годишно, другото още е в корема Grinning
Та засега ние определяме, не децата.
Esmee, исках едната стена да е цветна, все пак е детска стая. Сивото не е вариант, тъй като третия цвят от стената е нещо такова (между сиво и бежово), а не чисто бяло.

Варианта, който засега ми се върти в главата е да избера синьото наново като си нося мостра от цвета на пердето..... дано така да имам по-голям успех. Та след като пребоядисаме синьото и ако не ми се връзва с настоящото оранжево, тогава да пребоядисаме и него.

Не, знаеш ли какво... Щом едната стена е близка до сивото, направи другата в тюркоазеното синьо. Малко ще "застудее" интериорът. И с оранжевия цвят като акценти - възглавнички, ваза, топка, рамки, настолна лампа, на която тялото или абажурът да са в този цвят или черно-бяло с някакви оранжеви щрихи...
Аз, както вече казах, съм фен на комбинацията сиво-черно-бяло-тюркоаз. Но тя е по-стерилна и на хората не им допада. Затова не можеш да ме изплашиш, че предпочиташ заради сивкавото, стената ти да не е оранжева. Допълнително, ако решиш, слагай нещо оранжево. Ще понесе всичките му тонове - от най-наситеното и алено оранжево до прасковените нежни нюанси.
На стая изцяло в сиво-синьо-бяло, бих сложила един "нахален" оранжев диван, заради прекрасната комбинация, която ни показа.

# 451
Скрит текст:

Благодаря за отзивчивостта!
Макетите са различни на размер и различни модели, но не са от малките - средно около 30тина см може би дължина и крило. Снимала съм двете стени и няколко самолетчета. На едната стена картините са сложени просто така в момента, но едната ще се премести. И лампичните на другата стена са временни Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 10:20 от AnMary

# 452
Не си ги представям на отделни стъклени рафта.

# 453
На рафтове, ама все пак зависи от големината на самолетите
https://i.pinimg.com/564x/bf/df/37/bfdf374ab99fb78cdb1ba5a38431850c.jpg

Това знаеш ли от къде може да се купи? Изглежда ми супер, ще ми е интересно да го видя на живо.
Благодаря!

# 454
От Pinterest e, предполагам по поръчка може да се изработи от мебелна фирма.

# 455
Помисли и за слагане в т.нар. "колекционерска витрина", стъклена от поне 3 страни със стъклени рафтчета за осигуряване на видимост от всички страни.
Скрит текст:
Това е от ИКЕА, има и други подобни, не само там

С витрините е готино, разбира се. Проблемът ми е, че няма толкова място, защото на празната стена с ТВ, ще трябва да има някакви мебели. За това си мислех на дължина да ги сложа по-високо.
Друг вариант си мисля по дължина от двата края, където има ъгълчета. Не искам дебели рафтове - мисля, че стоят грубо и акцентът е върху самолетите, не пrетруфено с рафтове.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 10:20 от AnMary

# 456
  • Бургас
Ако ще слагаш по ъглите, може от тези ъгловите стъклени рафтчета с държачите, няма да изглеждат тежко. Или да дадеш квадратно стъкло да изрежат и да ги хванеш с по добни държачи като на тези ъгловите стъклени за баня (продават ги в специализираните сайтове за фолиа за реклама, можеш и по интернет да си ги поръчаш)
Нещо като тези примерно:
https://www.microasu.com/bg/signs-displays/holders/spacers-for-signs/

# 457
Избрах щори вертикални Ден и нощ. Много ми харесаха и двойно руло, но не е удобно за вратата. След цял ден четене за мазилки, решихме да сложим тапети. Никога не сме имали, а очите ми остана сега. Едната стена ще е шарена, тухлички или друго, останалите в основния цвят

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 22:00 от raja_nikol

# 458
За дамата със самолетните модели - може да помислиш за рафтове/кутии от качествен плексиглас. Имаме един капак за грамофон, правен преди повече от 50 г. и все още си е съвсем добре. По-лек е от стъклото и не толкова чуплив. Но пак ще си е сума.
Имам печален опит точно с такова хоби -  моделчетата бяха над  50, сигурно даже над 100 отиваха и ставаха все повече. Събират прахоляк, ако са на открити рафтове, при чистенето от хобиста все имаше щети - я перка, я колесник, я антена ще се счупи. Детето също помете веднъж цял рафт от десетина броя.
Та моят съвет е - обособи някаква затваряща се витрина, видима от три страни, тип стена, както са ти предложили и още отсега ограничи категорично хобиста с мястото. В началото е вълнуващо за домакинята, след това вече не.

# 459
Не знам къде да попитам- моля,препоръчайте препарат за импрегниране на подов гранитогрес ,ако имате опит.
Негланцирани плочки,остават отпечатъци от обувки.
Пробвах преди време ( забравих марката),но търся по-добър ефект.
Благодаря!

# 460
За дамата със самолетните модели - може да помислиш за рафтове/кутии от качествен плексиглас.
Та моят съвет е - обособи някаква затваряща се витрина, видима от три страни, тип стена, както са ти предложили и още отсега ограничи категорично хобиста с мястото. В началото е вълнуващо за домакинята, след това вече не.
Къде правят/продават такива плексигласови неща? Тъкмо и по-;есно ще се пробиват Simple Smile
Иначе от сега не ми е вълнуващо и не се кефя на бъдещото чистене, но...любов...компромиси Simple Smile

@DolliGi, Благодаря за сайт-а!

Към всички, значи вертикално е по-удачно и ще е по-хубаво, отколкото хоризонтално по дължина на стените на високо, така ли излезе? Sad

# 461
Да, вертикално.

# 462
  • Варна
Избрах щори вертикални Ден и нощ.
А няма ли също да го има проблемът късо-дълго на вратата и прозореца? Иначе и аз мислех за щори ден и нощ, но руло, вертикалните поне по снимките в нета са нещо като стандартните вертикални, но непрозрачните ламели са съединени с прозрачни. Или имаш нещо друго предвид?

# 463
Избрах щори вертикални Ден и нощ.
А няма ли също да го има проблемът късо-дълго на вратата и прозореца? Иначе и аз мислех за щори ден и нощ, но руло, вертикалните поне по снимките в нета са нещо като стандартните вертикални, но непрозрачните ламели са съединени с прозрачни. Или имаш нещо друго предвид?

Ще го има проблема да, но поне няма да избирам тънко перде и завеса.

Ето така изглежда
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/35303764_167094316 … 8&oe=5DA10668

Руло ден и нощ обикновените не ми харесват, стои ми голо.
Харесаха ми двойно руло, има много нежни платове, но там пък проблема е, че не се закача за самия прозорец, а отгоре, и ми се струва сложно за отварянето на вратата.

# 464
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате фирма за изработка на мебели по поръчка, от която сте доволни?
Налага ми се да правя гардероб за стена със скосен таван. За София става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт