Косопад Тема 16

• 60 611
  • 754
  •   2
Отговори
# 315
Гледала съм и там,при нас поне няма.Бях мярнала в интернет, може би от там ще го взема или като си дойда в БГ.Мерси Фрау Скитница Blush

# 316
Аз получих резултатите от изследванията си, но все още не съм била на лекар, за да ги разтълкуваме...
Скрит текст:

Очевидно нисък витамин Д и фолиева... Но и завишен андростендион, както и феритин. Комбинацията не ми говори нищо. Ако някой е имал подобен опит, моля да сподели.

# 317
  • София
Аз получих резултатите от изследванията си, но все още не съм била на лекар, за да ги разтълкуваме...
Скрит текст:

Очевидно нисък витамин Д и фолиева... Но и завишен андростендион, както и феритин. Комбинацията не ми говори нищо. Ако някой е имал подобен опит, моля да сподели.
Съотношението между LH и FSH показва поликистоза, от там ти е косопада.Провери се и за инсулинова резистентност, те почти винаги вървят ръка за ръка.
Високия Феритин е показател за възпаление, за трансферина не знам.Хубаво е да ги види хематолог.
Андростендиона е хормон на надбъбречните жлези, трбваяше да го изследваш заедно с 17-ОН Прогестерон, за се види в какво състояние са.Причина за повишаването му може да са излишни килограми, ако твоя случай е такъв помисли за някакъв хранителен режим.
Ендокринолог ще ти каже, че е незначително повишен и според мен също е така, но същевременно не трябва да бъде пренебрегван.

# 318
Някакви наблюдения от тези витамини: https://aptekabg.com/beauty-from-within-329mg-120-vegetarian-cap … s-natural-factors. Видях, че по състав приличат на тези на Допелхерц за коса(немските).

# 319
Сега потърсих, за поликистоза пише Lh/Fsh 2/1.т.е в показаните изследвания няма проблем

# 320
  • София
Те и за ТСХ пишат, че може да е до 4.20, но далеч не е така.
В нейния случай може да става въпрос за Синдром на поликистозни яйчници, но тук само гадаем, най-добре е да се посети гинеколог.
При всички положения нарушаването на това съотношение говори за хормонален дисбаланс, който разбира се може и да е моментен, но може и да не е.

# 321
Здравейте, момичета. Докато си чакам кръвните изследвания и ампулите, реших да си направя една домашна маска с ЛУК! Голяяямаааа грешка. Мих си косата 3 пъти снощи, включително с лимон с етерични масла и ябълков оцет пак с етерично масло- нищо. Смърди, не се трае. Днес ще си взимам цитрусов шампан, но трябва да е без сулфат, защото съм с кератинова терапия (правена края на май), и уж вече съм нямала останал кератин (според фризьорката ми), но не  ми се рискува. Мисля си, че капенето може да е точно от тази "терапия", четох за момичета със същия проблем. Та въпросът ми е- моля, кажете как да премахна миризмата на лук от косата си. Днес пак мисля да я мия, защото е непоносимо, знам че не е препоръчително, но нямам друг избор. Накой правил ли си е такава маска, колко време е миришело след това и ако успешно се е справил с миризмата, какво е използвал? Много благодаря!

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 12:24 от Анонимен

# 322
Някакви наблюдения от тези витамини: https://aptekabg.com/beauty-from-within-329mg-120-vegetarian-cap … s-natural-factors. Видях, че по състав приличат на тези на Допелхерц за коса(немските).
Изглеждат доста добри, ако можеш да си ги позволиш,пробвай. 60лв на месец не са малко
Юлиана,аз съм си правила редовно маска с лук,не е чак толкова трагично. Аз го смесвах с кокосово масло,не знам,ти как я правиш? Питала съм и околните дали мириша на лук,но никой не е усетил.

# 323
Ванеса, моята беше чиста, без нищо друго. Ужасно мирише, ММ също каза, че е много силно- възглавницата ми мирише, кърпите, които изпозлвах след къпане. Видях в интернет, че много момичета си я правят така- без нищо друго, чист сок от лук, но не подозирах, че ще е толкова зле. Ако някой друг има идея- плийс, да каже.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 16:42 от Анонимен

# 324
Аз си правя със сока от чесън, но смесвам с други неща,имам спомен, че съм натривала и само сока, но нямам спомен за такава миризма.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 07:53 от Barbed

# 325
  • Пловдив
А, от чесана мирише яко когато се намокри. Малеее, един ден дъжда ме намокри, бях без чадър и миризмата се носеше от мен. Беше страшно и срамно!

# 326
Да,когато се намокри мирише ужасно,но по-страшното е да останеш без коса.Аз ползвам един лосион на Алпецин,той така смърди,че миризмата на лук няма никакъв шанс Laughing Когато излизам се съобразявам с времето,чадъри,качулки...няма как,трябва да се справяме с това чудо косопада.

# 327
Ей хора, утайката от кафе върши уникална работа при мен. Не знам дали ще ми расте повече косата (макар да го пише в някои източници), но определено предаде на косата ми много бляскав и еластичен ефект.

# 328
Винаги съм с чадър в чантата Wink живея в Англия, само влага да искаш... от вчера съм се мазала с какво ли не и много парфюм... дано след 2-3 къпания се измирише, че не знам. В метрото бях с качулка, за да не убия някой. Пускам си косата, да ми е свободна през деня, и като съм навън, май не мирише толкова. И аз не се съобразих със страничните ефекти, защото просто исках капенето да спре. Колко време ви е трябвало за да се отървете от мириса?

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 16:57 от Анонимен

# 329
Аз понеже си правех маската при всяко миене,миризмата ми се беше набила в мозъка.Издържах 2 месеца,не заради миризмата,просто нямам нужното търпение да забърквам тези маски.Чела съм за гел от алое вера,втривал се в корените и замаскирал миризмата,но не съм пробвала,с алоето не се разбираме никак.
Та за остатъчния аромат,след 2-3 миенета ще изчезне ако си правила маската само веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт