Косопад Тема 16

• 60 663
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
А някакво желязо допълнително вземаш ли, или е достатъчно?
Хубаво е да се вдигне още желязото...

# 361
Момичета, за съжаление, трябват си хапчета- ударна доза, когато желязото е ниско. Аз съм от години с дефицит на желязо, поне един път в годината ми се налага да пия Ferrous Fumarate x 210mg. Преди 5 год, когато ми я откриха, пиех по 3 пъти на ден, но тогава резултатът ми беше 2 (11-306 ng/mL). Мислех си, че пак са ми зле стойностите, защото и тогава косата ми капеше, но пък се чувствам ок, като изключим сърбежа по цялото тяло(което също е показател). Но не знаех дали е желязото или хашимотото, защото много от симптомите се препокриват. Бях права, анемията се е завърнала с пълна сила. И това обяснява косопада. В момента съм със стойност на феритина 4 (11-306 ng/mL), и се чудя как не съм го усетила. Има много симптоми, затова винаги е хубаво да слушаме тялото си и да правим контролни прегелди. Хранителен режим и хапчета, за да се вкарате в релси на първо време, и после добавки и витамини.
Неприятни са за стомаха, но за да не се получава констипация, налягайте на плодовете и зеленчуците и на готвеното. Яжте дроб, коприва, ядки, фасул, грах, леща.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 15:10 от Анонимен

# 362
Пия Феро Фолагамма, имах останали блистери, но не ми понася на корема особено добре, и като ги изпия ще си взема нещо друго, може би  това:https://herbamedicabg.com/blue-iron-techno-zhelyazo-330ml.

# 363
Взех си шампоан против косопад на Билка, някой има ли впечатления от него?

# 364
  • софия
Привет на всички! Доста полезни неща научих тук, и моля за впечатления от mediceuticals лосион при АА. Като чета състава, би трябвало да действа.Мисля да го добавя към Ducrey, който така или иначе ще измажа.

# 365
Взех си шампоан против косопад на Билка, някой има ли впечатления от него?
При мен ефект нямаше  Peace

# 366
Аз съм доволна от шампоана на Klorane с хинин, както и от Shea Moisture (жълта и розова серия) - по мое наблюдение шампоаните не се отразяват особено на самия проблем, а по-скоро помагат с възпаление/раздразнения на скалпа. За самия косопад по-скоро добавки, хранителен режим, терапии.
Един странен въпрос - косите на мокро или на сухо разресвате за по-малко загубени косми? Моята е леко къдрава и я реша винаги мокра, но сега се чудя дали е правилно...

# 367
И аз реша моята мокра по същата причина - много чуплива и колко коса пада Weary
Но не мисля, че има значение мокра или суха е.

# 368
  • софия
Да, шампоанът е добър, но за по-добър ефект, може да използвате като лосион и простата бг хининова вода. Наистина от шампоана не може да се очаква някакво дълготрайно дйствие-серумите и лосионите са тези, които работят.
Моля ви, не решете мокри коси!!!много поп-късливи са !доказано е!

# 369
Здравейте, и аз в отбора. Имам силен косопад 4 месеца, очаквах да мине от самосебе си, защото и друг път съм имала за 1 месец, но не, силен е и имам  около 1/2 от косата си. Пих витамни, мазах лосиони, нищо. Изследвах желязо -6, реф 9-30, феритин 11,реф 11-306, хемоглобин в норма,ходих на хематолог, пих един месец Ферофолгама нео, веднага след като го спрях изледвах желязо, беше станало 17, но феритин не съм изследвала. Знам също че трябва да мине месец от спиране на желязото за да се изследва. Хематолога каза че организма се е наситил с желязо и толкоз. Според мен тоя феритин едва ли се е дигнал, все си мисля че моя косопад е от феритина.
Иначе изледвах тестостерон - 0,98, реф 0,18-1,9, DHEA-s -6,7, реф 1,22-7,32, андростендион 2,3, реф 0,3-3,5. Не съм ходила на гинеколког, ще ми изпише противозачатъчни сигурно за да пробва дали ще се оправи косопада, с поликистоза съм по принцип. Някак си въпроса с този феритин за мен не е приключил и мисля да посетя друг хематолог. Какво мислите, греша ли в избора си?

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 13:00 от petrova3

# 370
Да, шампоанът е добър, но за по-добър ефект, може да използвате като лосион и простата бг хининова вода. Наистина от шампоана не може да се очаква някакво дълготрайно дйствие-серумите и лосионите са тези, които работят.
Моля ви, не решете мокри коси!!!много поп-късливи са !доказано е!

Доказано е, но къдрава коса не може да се среше на сухо без да се проскубе....

# 371
Откриха ми малко ниско желязо и витамин В12. Не съм вегетарианка и не знам как е станало. Казаха да ям черен дроб и като цяло дреболии, коприва и всичко описано по-горе от момичетата. Пих някакви витамини, но нещо не ми понесе и реших да си ги набавя с храна, не с хапчета.

Също ми казаха - стрес и регулиране на хормоните. Да се провери витамин Д.
Ако не спите добре - това е още един фактор.
Диетите - също са фактор.

Не обичам черен дроб!

Четох и гледах видео материални в Интернет за маска в корените с чесън и зехтин или лук и зехтин.
Някой правил ли е нещо такова? Дали има ефект? Няма ли да мирише после косата много?

Също препоръчват маска с рициново масло за външно ползване + разредено с някакво друго масло като бадемовото или кокосовото, за да не лепне чак толкова + кайенски пипер за да стимулира кръвообръщението + капсули Биотин.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 21:37 от Tahiti

# 372
Нисък B12 може да се дължи на сума ти фактори извън диетата – нарушена абсорбция, гастрити, прекарани възпалителни процеси в близко минало, някои автоимунни състояния... Ако искаш да пробваш с добавка – метилкобаламин.
С желязото също е комплексно – генерално червено месо, морски дарове, дроб (много от източниците на желязо, са богати и на B12 – аз преди 2 години с повишена консумация на месни си оправих нивата на B12, а бяха мнооого зле)

Витамин Д – много важен момент. Много източници препоръчват излагане на слънце, но конверсията при много хора е нарушена. Aко има наличен дефицит – да, задължително трябва да се попълни, но не е задължително да се гони горна референтна граница – повече не е по-добре в случая, има сведения за дългосрочни усложнения, ако нивата са високи.
Относно маските – зависи колко е сериозен косопада, ако е директно свързан с дефицитите, би следвало да се оправи, щом те се попълнят.
Рициновото масло е много популярно за стимулиране на растежа, не знам дали има нужда от разреждане (ако го затоплиш става много течно). Със сигурност няма да навреди, но не очаквай чудеса...

# 373
Някой дали може систематизирано да каже какво да се изследва, ще е по лесно отколкото да попаднеш на компетентен лекар, който да го каже...

# 374
k1kkz - Благодаря, много изчерпателно.

Общи условия

Активация на акаунт