Косопад Тема 16

• 60 585
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, аз не очаквам чудеса от него...Реших да го добавя за експеримента, ако помогне малко да ми се намалят андрогените ще е добре, ако ли не здраве да е.
Най-общо казано е за сън, но всъщност важна е връзката епифиза-хипофиза-яйчници и надбъбречни жлези.

Не съм търсила конкретна марка, взех това, което ми дадоха в аптеката https://sopharmacy.bg/product/516/melatonin-ambroz-forte-5-mg-h3 … sevex-pharma.html

Има и много изследвания за рак на гърдата и положителното въздействие на Мелатонина по време на лечението.

# 646
Това с мелатонина ме заинтригува. Глледам, че го има като добавка и  в течен вариант. Чудя се дали може да се експериментира и да се втрива направо по скалпа? На мен не ми се пият вече добавки Sad

# 647
S.Magnifica, аз също съм с естрогенна доминантност. Ти какви изследвания си направи за доказването и? Четох, че пролетта се вдигат тестостерона и пролактина, заради намаленото количество мелатонин. Така купих мелатонин и започнх да си мажа скалпа с разтвор. За това има много инфо в нета и опити. Твърди се, че след 3 месеца на 62% от участващите в ескпериимента спира напълно косопада. Проблемът е, че след 10 дни мазане получих ужасно сърцебиене. Мелатонинът е за спане и успокояване, при мен обратното. Същото е и с пантотеновата киселина (Б5), която ми докара такова сърцебиене, че няколко нощи не спах повече от 2 часа.

Ето линкoве към изследването:

https://thelri.org/blog-and-news/melatonin-s-effect-on-skin-and-hair/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3681103/

Като стана дума за мелатонина - да се самоцитирам, вместо да повтарям Simple Smile. Може опитът ми да послужи на някого. Само да допълня, че разтварях капсула, не съм ползвала течен за мазане и тези дни се чудех дали да не опитам и директно с течен, макар че това по-скоро би било пролетта.

# 648
  • София
Vessita13 добре, че се самоцитира, забравила съм този твой пост...
Търси ли каква може да е причината за появяването на сърцебиенето?Аз си мисля, че нивата на Кортизола пак са намесени.
При мен преди не е имало никакви негативни симптоми докато съм го пиела, сега го пия от няколко вечери и също освен приятното отпускане и бързо заспиване нищо друго не усещам...за сега.

Гледах и течните, които продават...ако не бяха овкусителите, подсладителите и другите добавки, които не знам как ще се отразят на скалпа, щях да опитам.

# 649
S.Magnifica, не съм търсила причината за сърцебиенето от мелатонина, но сега се разрових. Ето какво открих:

'Редовния прием на мелатонин вечер увеличава в малка степен нивата на кортизол в рамките на деня при здрави и млади мъже. Кортизолът се влияе по-силно от мелатонина, когато се приема във високи дози сутрин от жени, претърпяли операция на рак на гърдата. В тези случаи кортизолът се увеличава значително вечерта, а тогава неговите нива се потискат от високите нива на естроген.'

Тази статия е за жени след менопауза, каквито ние не сме: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/9181519/ , но според нея прилагането на мелатонин увеличава кортизола.

Изглежда сложно всичко...

# 650
caricia, аз първо започнах с ходенето по доктори и те ми назначиха първоначалните изследвания.
По-късно започнах да си преценявам сама какво да пускам.Не съм ползвала направления и нямам представа какво се поема от касата.Лабораториите предлагат пакетни изследвания, ползвам бодимед защото ми е удобна.

Според мен най-добре ще е първо да отидеш на гинеколог заради нередовния цикъл, той ще прецени какво да изследваш и дали имаш нужда от преглед при ендокринолог или някакъв друг специалист.
А това, че почти не се храниш не е никак добре не само за косата, ами и за целия ти организъм...

Благодаря за отговора. Взех да се храня по-стабилно, купих си и таблетки на Солгар, шампоан на Дюке и ампули Фитоциан на Фито (дано си заслужава цената). Ако някой има мнение за някой от горепосочените продукти, моля да сподели, особено ако е негативно или някой от продуктите се е доказал като незаслужаващ цената си.
Благодаря за препоръката за Бодимед, прегледах ги, както и Рамус, и въпреки това не успявам да се ориентирам има ли как да разбера дали страдам от недостиг на витамини и минерали, което би могло да е причина за косопад. В лабораториите могат да се изследват 1,2,3 витамина от основните за косата, но на нея са й необходими далеч повече и не знам дали недостига на 1-2 могат да се изразят в косопад... някой знае ли нещо по въпроса?

# 651
Момичета, според вас противопоказно ли е да се използва лак за коса при косопад? Разчиствах днес вкъщи и се оказа,  че имам няколко годни флакона с лакове от периода,  когато съм ги използвала за фиксиране на бретона.

# 652
  • София
Според мен да. Запушва порите Simple Smile
Ако пръскаш по малко и отдалеч, може понякога, ама не и често.

# 653
Момичета, взех си шампоан Малива - Жен Шен и хинин. Освен, че косата става хубава и лъскава, като че ли има ефект. Дано не е пак временно

# 654
Някой вземал ли е инозитол във връзка с косопада..

# 655
  • София
Vessita13 мда, както си и мислех...Интересното е , че при мен от Вит.Б5 и Мелатонин няма никакви симптоми за повишаване на Кортизола, но пипна ли Прогестерона става страшно....
Хем е сложно, хем не е...най-важното според мен е човек да си следи симптомите и да се нагажда спрямо тях, а не да се съобразява толкова с изследвания и заключенията от тях, защото не всичко е общовалидно.

caricia много момичета от темата не са доволни от Дюкре, но това не значи, че и ти ще си недоволна.Ампулите, които си купила не мога да коментирам, защото не съм ги ползвала.
Ако държиш да изследваш дефицити може да пуснеш на първо време Железен панел-желязо, феритин, ЖСК, тжск, транферин, а също и Цинк, Мед, Витамин Д, Витамин Б12, Селен.

silvi_7878, правилно си се насочила към Инозитола, той повишава SHBG, което е ниско при теб, също е добре да се приема при ИР, ПКЯ и СПКЯ.
Относно косопада, съмнявам се, че ще е достатъчен, но не ти пречи да опиташ.Със сигурност няма да ти навреди.
Аз съм пила няколко пъти.

# 656
Да, аз съм с ИР и ПКЯ и имам изписан от ендото инозитол.

Ползвам ампулите и шампоана на Алфапарф и не мога да определя кое точно най- много ми влияе на косопада. Мисля,че ампулите, защото ако пропусна седмица без тях и се връща отново.

# 657
Vessita13 мда, както си и мислех...Интересното е , че при мен от Вит.Б5 и Мелатонин няма никакви симптоми за повишаване на Кортизола, но пипна ли Прогестерона става страшно....
Хем е сложно, хем не е...най-важното според мен е човек да си следи симптомите и да се нагажда спрямо тях, а не да се съобразява толкова с изследвания и заключенията от тях, защото не всичко е общовалидно.

caricia много момичета от темата не са доволни от Дюкре, но това не значи, че и ти ще си недоволна.Ампулите, които си купила не мога да коментирам, защото не съм ги ползвала.
Ако държиш да изследваш дефицити може да пуснеш на първо време Железен панел-желязо, феритин, ЖСК, тжск, транферин, а също и Цинк, Мед, Витамин Д, Витамин Б12, Селен.

silvi_7878, правилно си се насочила към Инозитола, той повишава SHBG, което е ниско при теб, също е добре да се приема при ИР, ПКЯ и СПКЯ.
Относно косопада, съмнявам се, че ще е достатъчен, но не ти пречи да опиташ.Със сигурност няма да ти навреди.
Аз съм пила няколко пъти.
Много благодаря за съвета!

# 658
Моите изследвания, като изключим вит Д са добре....обаче щитовидната ми е уголемена Sad
Чета сега едни неща за липсата на йод. Навсякъде се говори за хашимото, но някой има ли идея има ли връзка между косопада, йода , вит Д и базедовата болест?

# 659
Правите ли маска с тривитаминол. Има много изписано, аз се обърках съвсем.
Правила съм изследвания на хормоните на щитовидната жлеза, Ок са. Пия чай от коприва, така че желязото би трябвало да е добре.
Пия витамин Д. И имам много силен косопад. На 49 г съм и критиката чука на вратата. Възможно ли е косопад да е свързан с нея. Почвам геритамин, дано помогне. Ще всема и приорин. Почвам да се плаша..

Общи условия

Активация на акаунт