МОН - промените продължават (3)

• 51 607
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • Ямбол
И аз не съм чувала за иновативни училища само за една година, но не ми се рови из документите сега, за да проверя условията.

# 541
  • Русе
И аз не съм чувала за иновативни училища само за една година, но не ми се рови из документите сега, за да проверя условията.

И това каква връзка има с учебните планове с профилиране по новата програма

# 542
Е, тя дискусията върви по различни пътеки, не е необходимо всички да пишем само за плановете.
Конкретно за иновативните училища, дори когато касае пряко Обучението на учениците, в редки случаи ще намерите програми и каквото там, за целия период.

Доколкото ми е известно, училището е иновативно, но всяка година минават на проверка, при която проверка се решава дали и догодина пак да са иновативни. Тази проверка може да е само формална, може да не е. Но според мен дава отговор на въпроса защо няма планове.

# 543
  • Ямбол
Може да има много голяма връзка. Иновативните училища могат да имат различни учебни планове. Не са пред мен документите, а и при нас иновацията е в управлението и не ми се е налагало да чета за останалите.

# 544
  • София
обяснете ми, какво им е иновативното? накупени са някакви техники по някой проект?

# 545
Не всички иновации са безсмислени, обаче и такива има

# 546
  • Ямбол
При нас специално е пълна глупост, не ми се обяснява, че е смешно. Някои нововъведения са много удобни и работата се върши по-леко, но това не бих го нарекла иновация.

Бих прочела повече, ако някои има информация за STEM профилите.

# 547
Иновация значи нещо ново. Смисъл и подобрение не обещава думата. Grinning

# 548
  • European Union
Лиляна, не знам за STEM профилите, но STEM професиите са голям смях. Чудя се дали просто не са наблъскали съществуващи специалности в стем направлението, за да отчетат ръст на желаещите да се обучават.
Не искам да обидя никого и съм абсолютно убедена, че тези професии са повече от нужни в днешното общество, но някак си бая олеква определението за стем, според мен.

Андариел, да се мисли, че иновативните училища кандидатстват като такива с добре обзаведени компютърни кабинети, си е доста ограничено.

# 549
  • София
Ограничено е, така е, но е в разбирането на доста хора.
Признавам, че явно сме много задобряли в създаването на иновациите, та толкова много училища да са иновативни. А аз си мислех, че иновациите са дефицит в световен мащаб.

# 550
Нашето училище е иновативно. Имат доста компютърни кабинети, лаптопи и мултимедия или телевизори във всяка стая. Това обаче не знам дали има връзка с иновативността. По различното от другите училища, в които имам познати деца, е, че ползват много Moodle платформата за контролни и тестове. Много открити уроци правят също. Друго необичайно не виждам.

# 551
Е, това не е зле. Онлайн обучението се налага като тенденция в света, тъй че защо ние да изоставаме?

# 552
  • Луната ни пази
Зависи каква точно е иновацията.

Думата беше, че няма значение дали е иновативно училището - учебни планове няма още за 11 и 12 клас по новата програма. Не говорим по принцип какво значение има или няма иновативността.
Писах, че имат възможност да изготвят за целия период (чл. 14, ал. 2 от Наредба 4 за учебния план), а не че са задължени и го правят.

# 553
Нашето училище също го водят иновативно, но не знам защо.

# 554
На сайта ви дали не пише нещо? Табели не са ли сложили някъде?

Не знам дали не се отклоняваме от темата, но знаете ли дали тази година ще има прием на документи за иновативни училища?

Понеже се заговорихме, и кликнах в сайта им, но стои информацията от миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт