За края не мисли, в 10 клас си вече ти

• 44 413
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Иво започна разказите на Хайтов. Чете и незадължителните. Simple Smile
Харесват му.

# 241
  • България, София
И при нас ваканцията си тече. След семейното море дойде време за планина с дядо.
И четене на "Тютюн"  Simple Smile
Имаме и двата варианта - с Лила и без Лила. Аз съм чела този без Лила, съответно баща ми него взе на вилата.
Девойката както смяташе да започне с "Бай Ганьо", така снощи ми съобщи, че вече е на 5 - 6  глава от Тютюна - а и за моя радост книгата й харесва Simple Smile А романът наистина си струва. Дали да не го прочета пак след нея. Със сигурност погледът ще е друг от разстоянието на годините и опита.

Никога не съм слушала книга. Не мога да си представя какво е. Трябва да опитам.

# 242
  • София
С "Тютюн" не се справи тийна. След първоначалното харесване, каза, че му е писнало да чете за тия фабрики и ако не станело по-интересно, той бил дотук.
"Гераците" много го развълнува, за бай Ганьо не иска да чете, "Под игото" прочете в 6 клас, останалите разкази и стихотворения прочете, откри уж някаква фактологическа грешка в Cis moll , но иначе го хареса /така преди време беше заключил, че Паисий не е знаел математика, защото имал разминаване в някакви числа Simple Smile/ , влюби се в стиховете на Вацаров, и май че с това приключи със задължителната литература. Видя паметника на Паисий в Банско и много се зарадва - във всички учебници все негови снимки слагали Simple Smile

# 243
Браво на връстниците, които четат книги!

# 244
Доста ви завиждам за четящите деца.
Моето не го виждам почти, 5 минути преди да се прибера от работа ми звъни, че излиза. Вечер хапваме набързо заедно и той се оттегля пред компютъра.
Ще забрави буквите до есента.

# 245
  • Русе
На вълните на спорта и изкуството кара .Едни разсъждения вади, които ме изнервят. Питам ще си намери ли някогъж мозъка и това временно явления ли е или тъй все ще си ходи. Казва, че всичко е под контрол и се лигави само пред мен. Явно съм удостоена с някаква височайша чест. Идва всяка вечер да гледаме заедно нещо, което той избере и аз одобря. Не минава без спорове, ама накрая успяваме да се спогодим.

# 246
Амбър, и аз се чудя на нашия кога ще му дойде акъла в главата и дали няма да е твърде късно, ако въобще някога се случи...
Много е инетретен. Няма никакви амбиции и идеи какво ще прави, ако завърши средно образование.. Чак се плаша от неговото безхаберие...

# 247
  • Русе
При нас амбиции и дейности много, ама приоритетите му ме тревожат. Не знам толкоз ли е зле положението или се забавлява да ме дразни.

Иначе при момчетата май е често срещано явление апатията. Тази година имаме три близки деца, които завършиха училище и едно, което завърши уни. И тримата са записани вече студенти. Да похваля момичетата - мои много любими деца.Завършиха спортното и двете записаха това, които много искаха да учат. Едната ветеринарна медицина в Стара Загора, другата в Симеоново , полицейската академия, ама тя за това е родена и това искаше повече от всичко. Момчето, на което сме кръстници и много трудно караше училището и се отличаваше с въпросната голяма апатия  , завърши професионалната гимназия по електротехника и се записа в градското уни. Като че ли по-наместен ми звучи напоследък.
 Студентът завърши някакъв държавен университет в Австрия. Работи си в Русе в Монтюпе. Без много емоции и напъни, но пък послушно и отговорно.

# 248

Иначе при момчетата май е често срещано явление апатията.
О, да. Момичетата са друга работа. В неговия клас има много амбициозни госпожици - и отличнички, и спортистки, и в един куп извънкласни дейности участват ..

# 249
Няма никакви амбиции и идеи какво ще прави, ако завърши средно образование...
Ако - ключовата дума! Wink При нас, след като мина и десети клас, вече почвам да вярвам, че ще се случи. Иначе не знае и той какво ще учи. Мисли за Холандия, че най-добрият му приятел гледа натам, но какво точно... Има две години да реши.
Сега сме уж заедно на море, но приятелите му са тук и е предимно с тях. Поне не се изнервяме взаимно. Иначе, Амбър, и аз съм удостоена с тая чест само за мен да се лигави. И също често гледаме нещо заедно.
За мен предстои седми клас отново, та ще ми е забавно догодина. Отсега ме втриса.

# 250
  • Русе
Betty, отдавна съм констатирала сходства между нашите синове.

И аз имам едни колебания относно завършването. Не защото има някакви затруднения, а защото развива стратегии и си прави сметки ,които често излизат криви, но пък той държи да си кара по неговите планове.
Иначе желанието му е https://natfiz.bg/course/filmovo-i-televizionno-operatorstvo/

# 251
Ох, момчетата са... Cold Sweat не знам как да го формулирам... За мама е отделено мрънкането от "имам пъпка" до "пак си навехнах глезена като ритах" и "даскалката е гаднярка"... И все нямат време да чуят и една думичка от мама, а да си изнесат изостаналите по всевъзможни места чорапи за пране пък съвсем... Но в момента в който трябва да ми се разкаже за футболист/мач/музика/нек'во меме/всяка друга глупост трябва да зарежа всичко което правя и да слушам мноооого внимателно, че ме и "препитват" и има и коментари "що ли ти говоря, ти все не ме чуваш и разбираш!" Head Band Големия попорасна и е мааааалко по-съобразителен кога и за какво да си говорим и дали мога да зарежа каквото правя... Калоян влетява и започва "да си общува", пък аз ако не мога в момента да уловя момента, може и да не ме огрее да чуя друго освен бучане още поне седмица Thinking По този случай в пакета беше включен пакет телевизионни канали с футбол и заедно гледаме мачове, експерт ставам вече в трансферната политика на някои клубове Smiling Imp а с математиката изоставаме, то не може всичко Satisfied
Добре, че момиченцето ми е още малко Heart Eyes

# 252
  • София
Еййй, най-накрая ще се запознаят със Сашка... Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 253
  • столицата
Колко артистични деца в темата. И ориентирани още от сега с какво искат да се занимават професионално. Браво!
Аз да се включа с един страничен , неваканционен въпрос- как се движат цените за частни уроци по английски за ученици. За София най-вече ме интересува, ниво В2-С1 и евентуално сертификат.

Иначе ваканцията тече лежерно. Май чете Тютюн, но тя по принцип обича да чете макар и не винаги задължителната литература. "Под игото" много я харесва. И преди я изчете цялата, и сега отново. За другите автори не е споменавала, но и аз много не питам. Предполагам, че ще й харесат. Не са като тези в 8 клас.
Залагам и на госпожата по БЕЛ. Все пак изкара випуска с най-висок резултат на матурите Wink

# 254
  • София
Чиби ,Благодаря за пожеланията! HugСамо да кажа,че моето голямо дете е девойка. Grinning
Днес отпътува за тоз заветен и мечтан лагер.Откачих докато го направи newsm50
Събра се в големия куфар де Mr. Green
Betty съчувствам ти и едновременно с това успех на детето!Аз тази година съм и с НВО 4кл. и 10кл., разбира се.И  почнах да се треса,защото малкия въобще не може да схване какво го чака,а вятър го вее по плейстейшъна и компютъра. #Crazy С една дума типичен представител на момчешкия род. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Galimar ,мога да ти дам информация за учителката където ние ще ходим на частни уроци.35лв. за два астрономически часа.Ако вземаш повече часове седмично има някаква отстъпка,но не знам колко е.
Ако искаш кординати,пиши на лс,ще ти ги дам.Намира се жената на спирка Хотел Плиска,близо до магазина 345.
Иначе учи деца от всякакво ниво и възрастни също.Само за справка моята Дени завърши C1  в Алианса миналата година.Сега ще поддържа нивото при нея,защото в 11 клас ще полагаме изпит за сертификат.
Тази година ще наблегне на БЕЛ,Математика и Испански.
Amber,  значи ако твоето талантливо момче дойде насам ще е с девойка от нашия клас във випуска.Тя актриса иска да става и съответно отсега е заявила,че ще учи в НАТФИЗ Grinning
Явно и със Сашко на Vache ще се запознае Simple Smile
Peneva-a при нас таткото е толкова запален фен на футбола,че се интересува от всички първенства и в това отношение ме отменя.Но много ме впечатлява,че гледаш с детето мачове, аз си признавам май не бих. Blush
Четох,че пишете за фейс група. И такава ли има за нашия набор или това е само по МОН въпроси?
Ще се радвам ако ме присъедините ако е наша групичка и няма да се натрапвам с искането си. Hug

Общи условия

Активация на акаунт