Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 юни 2019, 17:27 ч.

За края не мисли, в 10 клас си вече ти

 • 38 111
 • 739
 •   1
Отговори
# 30
 • столицата
 • Мнения: 1 996
Амбър, всеки път като чета твой пост се убеждавам колко взискателни са вашите учители, както и какво любознателно и нестандартно дете имаш.Възхищавам ви се!

# 31
 • Русе
 • Мнения: 10 383
Амбър, всеки път като чета твой пост се убеждавам колко взискателни са вашите учители, както и какво любознателно и нестандартно дете имаш.Възхищавам ви се!
НИдей хич се възхищава. Някои са много взискателни, някои са нормални. Един месец повтарям какво е косинус и синус. Само дето не съм закачила триъгълник с ъгъл на кревата му. До вчера не знаеше. Днес изведнъж го схвана май и реши две задачи. В четвъртък е класното.

# 32
 • Русе
 • Мнения: 5 353
Моето вчера се прибра с 3-ка на класното по инглиш. След две шестици и две петици, що така реши да се оака  newsm78"Кво толкова било станало?!" и то с един нагъл тон... Чуха ме съседите. Ако беше показал някакво разкаяние, нямаше да врещя ама с тоя тон... хич не позна  Crossing Arms

Поздравления за трудолюбивите  Hug

# 33
 • София
 • Мнения: 7 444
Да ви кажа разбирам ги децата, то аз вече нямам търпение да идва ваканцията, а какво остава за тях. Уморени са вече и се нуждаят от почивка. Поне на моята и дойде много този срок, изтормозиха ги здраво, то не бяха тестове, проекти, PSAT ....
Призма, и моята страда за Мартин, въпреки, че не и е преподавала. Беше с нея в райтинг центъра Simple Smile. Иначе в момента се моли следващата година да остане с Чакърова по физика, тази госпожа е страхотна, истинско богатсво.

И да се похваля (защото за щерката това си е за хвалба), че след последното есе, което писаха, госпожата по АЕ и е нанeсла оценката за края на срока и ще има 6 за срока и годината. Хваля се, защото на детето езиците са и голяма мъка, много трудно ги учи и всеки процент за тази шестица е изстрадан Simple Smile.


Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 10:55 от rosi_ta

# 34
 • Мнения: 1 120
Здравейте.
Поздравления за успехите на дечицата. а другите - да стягат коланите.
При нас върви доказвне на поговорката " Власите се давят..."
След доста приличен втори срок, сега се отпусна, отказа, предаде и т.н. По предмети, по които беше наредил по някоя шестица - химия, физика, география, история, английски  - спря да учи, защото всичко си знаел. В резултат - последните контролни са четворки. На класното по АЕ каза, че се о**ал. Срам го е от госпожата. Почти по всичко е между 5 и 6, с изключение на математика и БЕЛ, където крепи четворки. но с тези учителки го смятам за успех. Та нямало как да го изпитват за 6, където е по средата. Имало други деца за изпитване, които били с по - малко оценки или с тройки. Та успеха за срока спадна рязко от отличен на много добър.  Предстои класно по математика, днес контролно по история. Вчера - по философия и по литература. Изложил се е на всичките.
Другата седмица - три неучебни дни, че са им дали вторник( за първи път) за спортен празник или там нещо спортно. И наистина ще изпитват само двойките и тройките, ако има такива.
Първи срок с грипната ваканция не можа да си оправи сума оценки, пак имаше много меду 4 и 5 или 5 и 6. Но всички му написаха по - ниската. Явно поведението му показва, че няма нужда от стимул, а от натриване на носа. Не знам....

# 35
 • София
 • Мнения: 139
Чудни дечица и чудни постижения редите! Hug
Да кажа честно и при нас има учители при които смятам, че детето като изкара 4 е върха на сладоледа. Mr. Green
По БЕЛ при нас годишната оценка е в необозримо бъдеще и величина-имали още 2 теста, оценка от класното, изходно ниво и препитване за каквото и който се наложи. Това за всички ученици. Sick #Crazy newsm78
Малко според мен времето ги попритиска за толкоз много изпитвания,но каквото-такова.
Емонаем-може пък и да смятат, че детето е добре, както сама казваш ще изпитват 2-ки и 3-ки. Hug
Обичайно първия срок винаги пишат по-малкото и при нас , уж да им дадяли стимул за втори срок. Outta Joint Mr. Green

# 36
 • Русе
 • Мнения: 10 383
Това с оценките не е много показателно. Има 6, за които тъна в съмнения, има четворки ,които мисля че са ако не 6, то поне за 5. Несравними са. По скоро следя оценките като стимул за усилия. Обаче при него не е толкова решаващ елемент оценката, че даже никак. Има предмети, които му се получава лесно, но е спокоен, че няма да се издъни фатално и или не учи изобщо, не отворя даже за минута - като езиците или отваря набърже - химия и биология.
    В резултат от нестандартните изисквания обаче по география и история и по мое предложение, започна да поглежда новините по CNN на инстаграм или на фейса. не знам от къде ги гледа. Географията му даде ориентир, къде се случва, а от историята покрай проектите някаква представа за общи тенденции в света. Проектите, които правят по история не са само за информация за даден процес или събитие. Трябваше да направят проучване и анализ за причините , резултатите на фона за времето и региона или света и да успеят да го разкажат по интригуващ начин на английски.Освен това да предадат темата с основния снимков материал и източниците по определен формат няколко седмици преди защитата, оформянето на който също се оценява

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 11:30 от A m b e r

# 37
 • София
 • Мнения: 1 104

    Проектите, които правят по история не са само за информация за даден порцес или събитие. Трябваше да направят проучване и анализ за причините , резултатите на фона за времето и региона или света и да успеят да го разкажат по интригуващ начин на английски.
Нарочно минах на старата версия, за да нацвъкам емотикончета  Shocked ooooh! Mr. Green  #Crazy.....
Наистина нямам думи - вие сте извънземни  smile3501

# 38
 • Русе
 • Мнения: 10 383
Нарочно минах на старата версия, за да нацвъкам емотикончета  Shocked ooooh! Mr. Green  #Crazy.....
Наистина нямам думи - вие сте извънземни  smile3501
То хубаво, и има  някои момичета , подчертавам момичета, които се справят прекрасно и самостоятелно. Може и някое момче някъде да има, но покрай моя син, такива не се срещат.Моето дете не може да достигне таквиз дълбочини самостоятелно. Та аз му търсих и правих анализите, но той пък си направи труда да ги разбере и защити. И затова на проектите има по принцип и доста ниски оценки в класа. По тази причина се оказа, че имаше първия срок 3 на проекта. Тогава не ми позволи да му помагам.

# 39
 • София
 • Мнения: 139
Амбър вашия по История ми звучи като новия ми любим учител Mr. Green
Това с проекта е просто newsm80 smile3544
А дано и на нас ни се случи такъв учител. Flutter Напомня ми много на една моя учителка по БЕЛ в 8 клас. За съжаление беше само за година при нас и по онова време нямаше Фейсбук или телефони, та нямам контакти, а признавам я търсих доста и всякак.

# 40
 • Мнения: 1 147
Отдавна не съм писала в темичките ни, но чета всичко и се радвам на успехите на децата и съчувствам когато има проблем. Та да взема и аз да драсна някой ред... При нас няма нищо интересно. Синът ми си е хванал нещата и си ги следи - проекти, изпити, тестове, контролни, курсове. Не се бъркам, макар по някога да меля за някой проект че не го прави, а примерно играе в интернет с приятели. Но той наистина държи нещата под контрол и както не веднъж ми е казвал - това си е неговото училище и плува в свои води. Носи ми шестици, тук-таме някоя петица и това е. По някое време получихме писмо от негов учител, с благодарност че сме възпитали и отгледали такова дете. Много ми стана приятно! Очаквам отличен успех в края на годината. Wink

# 41
 • Чикаго / София
 • Мнения: 3 247
rosi_ta  и вие ли сте правили PSAT отново? Аз бях изненадана, че правиха и тази година, ама май всяка година ще правят, хич не съм наясно. Дени изкара много добър резултат на теста, по-висок от миналогодишния и е много доволна.  Аз не му обърнах много внимание. Поздравление за 6-цата по английски. Точно английският е предмета, който все й се изплъзва за малко. Завърши го с 89.6% - малко не й достигна на нея за 6-ца.

A m b e r, хубави проекти им дават. Интересни и наистина ако се работи по тях, децата разбират по-добре периода.

Изморени са вече децата на края, чакат си ваканцията, нормално е да се поотпуснат.

Vyara D поздравления и от мен за доброто и възпитано дете. Наистина е приятно да получиш такова писмо. Дано все така да имате повод да се гордеете с него!

# 42
 • София
 • Мнения: 7 444
Ирка, да, правиха отново. Доколкото знам и следващата година ще се явяват на PSAT. И моята е с по-добър резултат от миналата година, което се дължи на по-вискоките точки в частта за АЕ. Въобще, има доста висок процент, което мен ме озадачава, но и ме радва, защото не се е готвила специално вкъщи. Каквото са правили в училище, това е.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 16:23 от rosi_ta

# 43
 • Русе
 • Мнения: 10 383
При нас тази година много вяло сякаш по английски в сравнение с миналата. И той изобщо не ги брои за подготовка. Ходи си ей тъй. Добре че се часовете по предмети на английски ,че да се бележи развитие. По история за 3 трябва да знаеш терминологията , като речник след всяка предадена тема. Моето дете, което много се пази да не преучи, гледаше да научи една трета от термините, защото по неговите сметки на контролните имало голяма вероятност да му се паднат достатъчно на брой познати термини. Да ама не. Та затуй имаше двойки на контролните първия срок.

  
По някое време получихме писмо от негов учител, с благодарност че сме възпитали и отгледали такова дете.
  Голямо удовлетворение за една майка. Обаче не знам има ли формула и методология да се постигнат такива резултати.
    При нас не сработва нищо. Извън всякакви формати се движим. Утре му е класното по математика. Вчера реши две задачи, днес още две и вече е на тренировки до 9.Каза, че задачите, които са решавани са му ясни, оценките му са за 4. Според него със сигурност ще реши поне една задача, задача и половина от три задачи,и било достатъчно.

Също така, по негови сметки след като е имал първия срок голяма част от оценките 5 и 6, които втория срок станаха 4 и 5, то ще му оставят по-високите, защото така се получавало закръгленото средно аритметично.

 Аз все още се тревожа за класното по БЕЛ и математика. Че по БЕЛ святка 2 с размах. Ако не насвятка 50% слаби оценки, не е тя просто.

# 44
 • Мнения: 14 109
Браво на всички връстници.
Вяра, впечатлена съм. С право се гордееш с Йоан.
Нашият постигна програмата минимум по история. Изкара четворка на контролното.И  ако е хванал тройки по МАТ, ще подскачам от радост.
 Успех на Светльо на класното. Дано да се е справил и по БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт