Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 юни 2019, 20:30 ч.

Книги които горещо препоръчвам

  • 339
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4
През свободното си време най обичам да чета и понеже зарибих приятели по книгите които чета реших и да ги споделя с вас в случай, че някой няма идеи какво да чете. Ще оставя и кратко резюме под всяка книга, за да знаете все пак какво ще четете, ако ви допадне нещо.

Като за начало ще започна с книга от Клеър Макинтош, а именно "Игра на лъжи" книга с 364 завладяващи страници. Разказва се за жена, Каролин Джонсън която решава да прекрати живота си точно така както съпруга и го е направил преди месеци. Клеър има дъщеря, Ана която се опитва да превъзмогне болката от загубата на родителите си след като наскоро самата тя ще стане майка и ще има нужда от  помоща на Клеър повече от всеки друг, но точно в разгара на ситуацията става нещо интересно! Анонимна картичка пробужда съмненията на дъщеря и, а тя така решава да започне собствено разследване и вади скелети които е по-добре да си останат скрити в килера.

Полицията твърди, че е самоубийство.

Ана твърди, че е убийство.

Всички грешат.


Продължаваме с книгата "Преди да умра" уникална книга с 288 страници от Джени Даунам книга разказваща се за 16 годишната Теса която се бори с коварна болест и знае окончателно, че ще има само още няколко месеца живот и под натиска на всичките лекари и изследвания тя съставя списък с десете неща които иска да направи преди да умре които са - да си намери гадже, да прави секс, да извърши дребно престъпление, да опита наркотици, да се влюби и така нататък, но да получиш желаното не винаги е лесно.

Третата книга която предлагам е "Кажи ми три неща" 328 старници от Джули Бъксбаум и единствените три неща които трябва да знаете за книгата са, че тя е забавна, романтична и красива история, че историята която се върти в книгата ще ви кара да прелиствате страниците изключително бързо, и три е, че определено ще ви хареса!

Мисля да продължим с "Кой е излишен" са 304 невероятни страници от Ник Стоун с една история, три гледни точки с привличания и взаимоотношения, а сега ще ви цитирам трите гледни точки от книгата
 КОРТНИ КУПЪР – КУП
 Зарязан. Отново. По принцип не бих имал нищо чак толкова против, но точно в този момент Най-добрата ми
 приятелка и единствен извор на утеха, Джупитър Санчес, ме игнорира заради някакво си момиче.

РЕЙ ЕВЕЛИН ЧИН
Мислех, че като новодошла ще бъда „излишна“, но Джупитър и Кортни ме накараха да се почувствам сякаш съм на точното място. Също така усещам, че искам да го целуна. Нея също. Което прави нещата много... много сложни.

ДЖУПИТЪР ЧАРИТИ-САНЧЕС
Единственото по-лошо от това да изгубиш момичето, което обичаш, заради момче, е да го изгубиш заради твоето момче. Което означава да изгубиш и него също. Трябва да направя нещо по въпроса..

И като за съвършен край се притегляме към любимия ми автор, а именно Джон Грийн от който съм изчела всяко едно прекрасно произведение написано от неговите ръце като имам намерение да завършим с любимата ми негова книга, а именно "Вината в нашите звезди" 288 прелестни страници обсипани с историята на Хейзъл Грейс момиче боледуващо от рак с не повече от година живот и гледа на себе си като професионално боледуваща, но един ден в  групата и на взаимно помощ се появява момчето на мечтите и Огъстъс Уотърс който заедно с нея пренаписват историята и. Сега ще ви споделя моите два любими цитати от там
1- "Това е метафора, слагаш нещо смъртоносно в устата си, но не му даваш власта да те убие"
2- "Нямаш право на избор дали да бъдеш наранен, а само кой да те нарани"

Надявам сте ме изтърпяли и стигнали до края на това дълго писанце като искам да споделя, че няма дълги резюмета понеже всички книги съм ги купувала и не съм гледала от тях нито от интернет изцяло карах по спомени като само гледах страниците им в книгата и единствено къде преписах цитатите тоест гледните точки от книгата в "Кой е излишен". Бих била изключително щастлива да отделите още една минутка като напишете коментарче дали сте си набелязали поне една от книгите да прочетете, дали бях полезна и изобщо дали сте чели някоя от тези.
Ще се радвам да споделите и вашия любим автор и книга с мен.
Чао Yellow Heart Green Heart

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 20:37 от kvazimodo_kvazimodov

# 1
  • Мнения: 75
Страхотна тема!
От трите книги на Клеър Макинтош мисля, че "Игра на лъжи" е най-слабата!
И за да съм по темата - горещо препоръчвам "Трънски разкази" на Петър Делчев. Скоро подготвят и ново издание на книгата с нова корица.

Общи условия

Активация на акаунт