Вижте МАЙското човече - втори месец кара вече!

• 14 416
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Ех.. пак почна "Война на световете"  Crazy
Олче, подкрепям това, което си написала  Peace .. само се чудя velisa защо реши, че дискриминираме или осъждаме някой, след като откак си пишем тук в отчетните изобщо не съм видяла такива нотки към който и да е  newsm78 .. Може да съм пропуснала  Rolling Eyes

Ама по-спокойно бе деца  Mr. Green

Крейзи, браво на вас Wink Няма ли да ни дойдете с Лео на гости, малко да се разходите и по нашите градинки  Hug между другото нашата количка е  нещо между лятна и комбинирана (май.. по-скоро лятна) и е много лекичка и маневрена.. Тъй че вози си го в новата придобивка с кеф  Peace

# 151
  • София
хелоу  Laughing

ние бяхме малко топлички снощи та пихме панадол, но спахме добре, считам че сме овладели положението Simple Smile
док каза,че темп до 38 гр. е ок, също и кашлица, наподобяваща коклюш...слава Жогу нямаме такива. сменям памучето със спирт и не пипам по раничката.
пс. слагайте спирт, а не реванол, че много маца дрешките!

# 152
Знаех си аз ,че ще ме изядете с парцалите
Е, сега вече се засегнах.  Confused
Аз съм на мнение също, че във форума има ужасна дискриминация на некърмещите майки и са наричани с какви ли не грозни епитети и децата им са изкарвани като "напомпани, с големи глави, глупави и т.н."
Обаче това става във форума КАТО ЦЯЛО. Ние сме може би единствените (в тази отчетна!) , които се разбираме идеално - и кърмещи и некърмещи. Аз кърмя, но съм давала съвети за запек при бебе на АМ примерно, на мен са ми давали съвет НЕкърмещи майки и всичко е било, защото сме приятелки и сме тозивчиви.
Досега не е имало такива спорове в тази тема и ще се радвам и занапред да няма. Искрите според мен прехвърчаха за момент от факта, че едните говорят за ТАЗИ ТЕМА, а другите за ФОРУМА КАТО ЦЯЛО.
Надявам се да се съгласите с мен и да няма крайни изказвания повече. Тук сме се събрали изключително толерантни и тактични майки и никоя никого не е обиждала досега. Ако някой смята обратното, моля да приложи цитат, където се твърди обратното в прав текст (а не - така го разбирам аз Wink )

Я кажете като правихте пита какъв е обичаят?
Аз четох ето тук http://www.bg-mamma.com/site/content/view/155/60/
Обаче освен чупене над главите на майката и бебето не знам какво друго  Rolling Eyes Майка ми одеве се обади да пита какъв е обичаят и аз само това казах. Няма ли още нещо, бабите някаква специфична роля да имат?
Знам, че сте споделяли за вашите пити, но не си спомням  Blush А повечето бяха - как е минало. Ще съм ви благодарна да споделите (пак)   bouquet

# 153
  • София
Велиса,при мен всяко ядене е от 90мл АМ и 30мл кърма(предполага се че поне толкова ще произведа според педито),така че можеш да смяташ сина ми за бебе на изкуствено хранене.
 Мами да ви попитам един битов въпрос:Имате ли драстични промени в сметките за ток и вода след като се е родило бебето?Аз от вчера съм в шок:сметката за вода ни е четворна,а за ток двойна #Crazy
 И още едно питане:Къде хвърлихте пъпчето на бебето след като падна?Аз нашето го държа в къщи,защото незнам къде да го хвърля,но ми казаха,че не било хубаво и сега трябва по-скоро да го изхвърля някъде  newsm78

# 154
Е и на мен ми омразна вече Rolling EyesАз да ви кажа пита не съм правила,защото по нашият край май няма такъв обичай,макар че четох за ритуала в страницата и много ми хареса,ама те моите приятелки и близки вече го бяха виждали бебето(а и подаръците раздадоха),така че ми беше неудобно да им кажа хайде сега у нас на пита и подаръци носете LaughingТака ,че май не мога да помогна със съвети,а и аз докато се чудя да правя ли такова нещо съм чакала от вас инфо какво аджеба сте правили точно Laughing

# 155
Знаех си аз ,че ще ме изядете с парцалите,ама не се сдържах GrinningЕ нищо де ще го преживея LaughingИ вярвайте ми достатъчно се помъчих да кърмя,макар че "нямало такова нещо неможах".Хич не искам да се заяждам, а по-добре да попитам кои са изкуствено хранещите майки тук,за да знам към кого мога да се обръщам за помощ(за кърменето вече много научих).Бъдете здрави и усмихнати!

Можеш да се обръщаш към всички тук Simple Smile
Ние си помагаме и си даваме съвети независимо кой как си храни детето.... аз например още се мъча да кърмя ама колкото да вбеся малкия.....после си го храня с АМ .....Изяжда около 25-30 мл. кърма....поне толкова изцеждам напоследък....какво толкова....няма да го уморя от глад я......

Ние сме си задружни......никой не се заяжда с останалите...... всички сме си изкарали бременноста заедно......и сме били съпричастни към проблемите на другите.....ако не сме помогнали физически ....то сме си дали подкрепа една на друга......

Дори тона понякога да е хаплив.......не е умишлено ..... и не е насочен към никой ........ понякога просто имаш нужда да разтовариш .......това е Simple Smile

# 156
Здравейте момичета!

За ваксината - много съм доволна от Pentaxim - едно боцкане, тънка игличка,  умъртвена (само антигена) полиомиелитна компонента, много рядко със странични реакции. Разбира се такива се наблюдават - но са добре описани в листовката - която дадох на сестрата и я накарах да изчете от начало до край! Добре е да се бие ваксината в началото на прегледа (а след това - мерене, теглене, слушане със слушалка и т.н) - за да може следващите 30 мин да сте все още при докторите - защото този период е много важен за страничните реакции.  Бебе Никола нямаше странични реакции (еее с вечерен плач де  Wink) , а на мястото на убождането се усеща малко втвърдяване, но с много леки масажи - отмина.

За погачата - и аз незнаех какви са ритуалите - поканихме и мъжете - на бира и барбекю   chef, а като разчупихме питката - мацките се отделихме и готово! Според мен много практично беше като си направих предварителен списък със необходимите ми неща/дрешки/играчки и казвах какво искам за подаръци - че в началото буквално ме зариха с дрехи (до ден днешен не съм използвала някои  Rolling Eyes)

Хайде целувки на бебоците!

# 157
еххх че съм забравана....

ДОБРЕ ДОШЛА  на мама Екатерина  Hug

момичета, вие забравяте ли? Просто тръгвам например към хладилника и незнам за какво съм тръгнала  newsm78.... еххх сигурно от ЕГН-то  Laughing Joy

# 158
  • София
Крейзи, нашата погача беше женско парти, нищо особено - някои от гостите си дадоха на бебо подаръците предварително, още щом го видяха /а той спеше с тати и си посрещна гостите по пижама - голям резил... Laughing/, едни роднини натрупаха подаръците си върху питата  #Crazy все едно на кръщене сме ги поканили... Party
две мои приятелки разчупиха погачата над мен и бебе /трябва да се извърши от момичета, които имат живи родители!/, първото парче вдигнахме на високо за Св. Богородица + кърпата със събраните пари, които някои се сетиха, че се оставят. Laughing Не съм я връзвала да видим дали ще е стиснат или ще е пройдоха... Mr. Green
Важно е на този ден нищо да не се изнася от вкъщи - ама НИЩИЧКО, да не се изнесе късмета на Лео, да си хапвате и пийвате сладки и шарени нещица - да му е сладък и "шарен" живота, да му се радвате и да го боготворите малкия сладурко.
Хареса ми като идея /в някой отчетни го бях чела, но късно за мен/ една мама беше подготвила една хубава тетрадка - албум и беше снимала всеки от гостите с бебчо, а на мястото в албумчето където ще залепи снимките беше накарала всяка жена да напише по нещо хубаво за детето, като пожелание - "орисия". Да остане за спомен на бебчо завинаги! Стори ми се оригинално като идея.
Това мога да ти разкажа аз... Embarassed
Лелее, не мога да повярвам, че Лео още не е минал този празник на питки и погачи, като е толкова голям пу пу да ти е жив и здрав и все така да "дърпа"!
Ние още сме си миниатюрни наглед, то и ние с баща му не сме от най - огромните и всяко човече си е различно, де... Но си расте и нашият - доста дрешки му поумаляха вече.  Heart Eyes А какъв е мързел... От 15 мин съм го оставила по корем да видя дали ще си вдигне главата и си лежи като пън  Shocked, тревожно ли е това? Rolling Eyes
Яде пелената, на която лежи и ми се кара - вика ми ЕЙ, ААААА, Н'ГАААА!  Heart Eyes
К'во ли си мисли - гладен съм аз а тая иска на гимнастик да и се правя тука... hahaha

# 159
  • София
Crazy,  за питата - като се разчупи най-възрастната жена в семейството ти отчупва парче на Богородица и го поставя завито в кърпата, дето ти е над главата, пред иконата й, на сутринта ти го изяждаш. Следващият комат е за теб - топиш в мед и хапваш и една трошичка с капчица мед даваш на бебо - символично го захранваш. После всички гостенки си чупят от питата и си топят мед, като наричат бебчо да расте здрав, весел, умен, да стане голям човек и т.н. Ааа, пропуснах да кажа, че преди чупенето се слага кърпа върху питата и всички гостенки оставят парички за бебчо, парите се връзват в кърпата пак от най-възрастната жена и се слагат на най-високото място в стаята, та голям да порастне бебока. Ако хлабаво се върже кърпата - ще е разпилян, парите през пръстите ще му изтичат, ако стегнато се върже - ще е скръндза, та нещо по средата бива да е Simple Smile))
И след ритуала - купон, ама преди заелз всички да са си тръгнали и на никого нищичко не давай да изнесе от дома ти тоя ден!
Е така мина у нас, ама и аз голяма вещерка се изкарах стия подробности Simple Smile))

Imar, и ние се чудим още за пъпчето и си седи у нас. Аз исках да го пратя на сестра ми да го метне в MIT,  че колегите на баща му като го видели на снимка казали "Бре, кожата ти е одрал, същ инжинерин!" Simple Smile  ама баща му се дърпа нещо за моята идея да го пращаме в Америка  Thinking

Да се похваля накрая - кантара удари 6 кг. точно вчера!!! Толкова много се зарадвах, че дори не можах да се вбеся на педито, която има никалната способност да не отговаря, като я питам Казвам й, че все се сърди като яде и затова се тревожа, че е гладен постоянно - а 1, 150 кг за месец не са малко, явно не е от глад? И тя така и не разбрах какво ми отговори  #Cussing out Но поне за захранването се съгласи да говорим след 4-6 м, когато преценя.
Пентаксима не го понесе много добре - емпература няма, но е доста кисел и цяла нощ се буди и папка на през 1,5-2 часа.

Та това от нас, утре заминаваме на село да лежим под асмата и да ни глезят  Sunglasses

С Инетрнета не знам как ще е, но Борис ще докладва оттук какви ги вършите, та и да не пиша, ще съм в течение  Wink

Целувки от нас за сега!

# 160
Благодаря за посрещането!!!

Разгледах снимките от срещата. Направо ми се насълзиха очите. Толкова много е постигнато чрез този форум. Бебчовците са невероятни!!!! Иска ми се да ги нагушкам всичките!!!
Не знам как е при вас, но аз след раждането разбрах, че искам да имам още 10-тина  деца .newsm78 Mr. Green Не мога да се отделя от бебка, макар че спешно трябва да се връщам на работа. / шеф-ските задължения ме зоват/ Ревнувам я основно от  напътствията на бабите, но и те спряха да ми противоречат. /сакън да не им я отнема/  EmbarassedТа и аз да се включа по една от обсъжданите теми: Татко ни страшно ни помага - стерилизира шишета и помпи, друса бебка, пълни коритото, помага при къпането, пазарува всичко необходимо, сваля и бута количката,подрежда и чисти къщата, прахосмукира и мие подовете. Не сменя памперси, но обожава да си играе със Аделка , когато не и се спи и се справя чудесно с помоща на играчките!!!!

# 161
  • София
Кате все се каня да те питам-как разбра че имаш запушен канал? Симптоми ли има някакви или ти каза доктор?

# 162
Кате, и аз знам ,е ще се научи да яде колкото трябва  Peace Успокоява ме това, че е дълъг и трупа на дългото си телце и затова не става дебел  Heart Eyes

Олче, Руми, благодаря, че споделихте за питите. Дадохте ми идеи и ще си ги запиша, че и аз съм все още разсеяна и много забравям  Blush

Тази сутрин Лео ни се смее с глас и пее нещо  Heart Eyes С тати-то направо се разтопихме, ама той отиде на работа и сега бебчо и е само мооой!  Mr. Green Ще се правя на маймуна цял ден  Laughing
Той всъщност си издава звуци, докато се смее от доста време, ама днес направо си се хили с глас  Crazy

Аз знаете ли какво ми прави страшно впечатление. Направо ми става много мило, като видя голям, як мъж (дядовците примерно) да се маймунят на бебето и да викат :"Ейй, бебе, ти ти ти ти...еее бау..хехе муци муци .." и такива подобни. Много ми става смешно в първия момент  Joy Обаче после като се загледам - едно такова мило...  Heart Eyes

# 163
Добре дошла на Екатерина и на бебе Адела!   bouquetА от кой град си??

Олче мен ме пропусна при кърмещите  Crossing Arms А сега де сърдя се  Sunglasses
Кате температура ли имаш ,че мислиш че имаш запушен канал? При мен беше така поне.А лецитина пиеш ли ?

# 164
  • В сърцето на любимите мъже!
Хей, голяма драма с това кърмене ей!

Според мен има лееееееко снизходително отношение от страна на кърмещите майки спрямо не кърмещите, защото са успели да кърмят.... и това е само още едно доказателство за изкривената действителност в Бг - правим нещо съвсем нормално, а се чувстваме героини и се бием в гърдите за това! Ама и аз съм така де, като че ли върша някакво невероятно геройство и гледам малко презрително на тези дето не са успели... и все пак, освен че всеки има право сам да решава, мисля, че и бебето има нужда от спокойна и щастлива мама, а не от изтерзана от неуспешни опити за кърмене майка! Така че няма нищо в това да не кърмиш. Но и аз ще продължавам да се надувам, че кърмя!

Иначе голяма грешка, че децата на АМ са по-"напомпани" - даже напротив, и форумите показват, че кърмените бебета в началото качват много повече. Просто кърмата се усвоява по-лесно. Светъл пример ми е Крейзи. Браво бе, човек, вие сте страшна работа с Лео. Вече ни настигате.  smile3501 smile3501 smile3501Пу-пу, и двамата сте много сладки!

Руми, браво за кантара! Видя ли, само дето се притесняваше, той човекът и по кръстовищата яде smile3521 smile3532, а ти... нямала достатъчно кърма!

Ние от два дни сме върха на киселяка - рев, гушкане, цица и пак отначало... кога спи това дете - не знам!

Ай-де целувки по дупетата.

П.П. Абе някой знае ли какво стана с Гвендолин?

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 15:30 от Iggiberry

Общи условия

Активация на акаунт