Вижте МАЙското човече - втори месец кара вече!

• 14 421
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
Ладида, Олчето много хубаво ти е написала да се радвате на бебо , вместо да се цупите за глупости с мъжа си. И разбира се сме най-добрите майки за децата си, колкото и грешки да правим понякога Hug
 Ох, ние още си имаме пъпчици и бебешка кал по главичката, а сега и цялото телце и се бели Confused Мажа я по няколко пъти с бебешко олио, но е все така суха кожичката и. Сигурно си е нормално де newsm78
 Като ви чета с тези ваксини , се чудя защо поставят родителите пред такава дилема. Аз тук нямам право на избор, на всички деца еднакви ваксини се поставят и аз съм спокойна някак си. След първата, вдигнахме малко температура, но и дадох лекарство и нямаше проблем. Дано и вашите мишоци се справят с това Praynig
 Някоя мама отвори тема за предпазването от забременяване, та да си кажа и аз. След дълго лутане какво да избера, мъжа ми отсече, с презерватив и без това пия лекарства за хормоните на жлезата, не ми трябват още подобни. Аз съм с базедова болест и от както се помня съм на лекарства, та стига толкова. До сега така сме се пазили и не е имало проблем(макар да си спомням няколко случки със спукан презер Joy). Айде, успех в избора!

# 136
Здравейте!
Днес бяхме на консултация и Алекс е вече 5100гр и 62см!
Страйпер,и ние така с ваксините-август месец.
ДТК ще му я сложат от касата,а полиомиелитната ще си я купя-казах на педката,че не искам жива ваксина и тя ми изписа Имовакс полио,единственото неудобство е,че така ще го бодат 2 пъти.
Ладида,недей така да се разтройваш,те мъжете на моменти си изглупяват.
И най важното-лекарката ми каза  никакви сокове,защото Алекс принципно си ака редки акита,та да не се разстрои още повече.
Чао и целувки от нас  bouquet.

# 137
Здравейте майчета Simple SmileАз все чета и се чудя то в този форум май има дискриминация на изкуствено хранещите майки,а сега пък и децата ни били напомпани и с големи глави...Вярвай ми мила и кърмени бебета има несъразмерни,а моят син дори е по-слабичък от повечето ваши,макар че си изяжда всяка доза и от глад не ми е плакал-наддава си по 900гр. на месец,което си е съвсем в норма.Аз като ви чета трябва допълнително да се подтискам,че не съм можела да го кърмя Twisted Evil

# 138
  • София
Абе мами, днес ни сложиха дтк, както писах, но чух че трябвало най-.малко на 2 м да сме...а ние още не сме ги напълнили ...някой знае ли с точност?

# 139
Абе мами, днес ни сложиха дтк, както писах, но чух че трябвало най-.малко на 2 м да сме...а ние още не сме ги напълнили ...някой знае ли с точност?

Да бе и аз ти гледам лентичката и се чудя защо сте я сложили толкова рано , ама си викам те всички педиатри от различни книги четат и затова така.  smile3529

Крейзи честита ти лятна количка  hahaha щом ти е по-удобна какъв ти е проблема!

Ладида, как така за нищо и изведнъж ще спрете да си говорите!? Щом и на кърмата ти се отразява, мъжът ти да се взима в ръце и да не прави такива изпълнения повече. А за това че си гледаме децата сами, мисля че тука на доста от нас все някой по малко ни помага. На мен например мъжът ми много ми помага, всяка свободна минута отделя за детето. А и майка ми идва през седмицата за по няколко часа да ми помогне с каквото може. Така че е нормално да ти помагат близките. То не че няма да се справим и сами, но така се чувстваме по спокойни и подкрепяни.   Hands Thumbsup А за тази снимка на Краси, дето Олчето и е направила впечатление и на мен също. Когато слагаме Ивко по коремче, той милия все търси да яде и първо "пасе" хавлията и после вдига главата.  newsm62 И аз все разправям на мъжа ми, Краси колко нависоко си я вдига. Е, и ние отскоро започнахме да я вдигаме толкова нависоко, нали сме мъже.

Велиса, не знам каква е причината да не кърмиш, но не бива да съжаляваш в никакъв случай и да се подтискаш (благодарение на форума) че не кърмиш. Много майки избират вариант АМ и децата им са си съвсем наред. Не бива да ставаме маниаци на тема кърмене. [/color] [/b]

# 140
LaDiDa , не се притеснявай, мила! Всички изпадаме в такива състояния, но ги приемаме за нормални и не пишем за тях. Може затова да си останала с впечатление, че само ти си така. И с мен не може да се говори на последък. Само съм недоволна, всички правят грешно каквото и да е и ми правят напук  #Cussing out А то всъщност не е така и почнах да се усещам и да се извинявам  Blush Онзи ден си говорихме с татито, понеже наистина го бях натикала в ъгъла на стаята за всичко  Confused Embarassed
Не се притеснявай, бъди спокойна и се радвайте на бебенцето. Говорете си за всички проблеми и ги решавайте, с мълчание нищо не се постига. Все пак не си заслужава за нещо дребно или за нищо да си разбиете хубавото семейство  Peace
Дано повече нямате такива случки:hug:

Ванилиа - 2 месеца трябва да са навършени по принцип. Но всъщност трябва да мине 1 месец от предишната ваксина. И понеже тя се бие на 1 месец, се приема за втората - да е на 2 месец  Peace
Дано съм го обяснила разбираемо.

Благодаря ви иначе, на Лео и аз му се учудвам на мерките. Обаче той не е дебел, даже не е и пухкав  Rolling Eyes В албума на нашите бебчета даже гледам ,че има и по-пухкави  Confused Може би защото се роди 54 см и затова килограмите стряскат педи-то-ни всеки път  Joy hahaha

Ние в събота ще правим пита. Четох в сайта какъв е обичаят, но ние няма да го правим точно така. Не смятам, че ако сложим бяла кърпа върху питата, някой ще се сети да остави пари отгоре  Rolling Eyes А пък и не ми се вижда хигиенично  Sick За парите специално съм много крайна - все си представям как са ги пипали разни мръсни циганки и са си ги държали в мазните пазви и в ластика на полата  Sick  #Crazy

Велиса , недей се подвежда толкова по форума и не го приемай навътре. Тук има доста крайни течения в разбиранията и понякога майките стават чудовища. Ние това се бъзикахме по едно време с приятелките с по-големи бебета. Че ако кажат тук как си гледат децата и с какво ги хранят и живи ще ги изядат  Mr. Green hahaha
Не се притеснявай, ти си най-добрата майка, детето си е твое. Ти си решаваш как да го гледаш и не трябва да се чувстваш виновна за избора си, щом и другите не се чувстват. Щом детето ти е здраво и щастливо, а и вие около него - проблема е нулев.  Peace

# 141
vaniliaice - станалото, станало. Ако не вдигне температура - значи няма проблеми. Нашата педиатърка каза, че бие ДТК-то след 3-тия месец, защото бебетата вдигат температура. А тя иска да са по-големи, за да се справят по-добре.
По график е 2-ри месец.
Педиатърката каза, че няма значение кога е първата от 3-те ДТК ваксини. Важното е следващата да е межу 30 и 40 ден след първата.
velisa -  никой не иска да обиди майките, хранещи бебетата си с АМ. Няма смисъл да се нападаме. Просто повечето от нас знаят, че майчината кърма съдържа много полезни за бебето неща, които ги няма и в най-доброто АМ. А в България много лесно препоръчват да се започне да се дохранва с АМ. Дори и в случаи, в които може да се помогне и да се запази кърмата.
Понякога поради здравословни проблеми се налага да се дава АМ. Ако нямаше АМ трябваше бебетата да гладуват.

А кой с какво ще си хране бебето - си е негово решение.

# 142
Здравейте  мамчета и майски бебчовци !
Моля включете и нас макар и късничко  към майските бебета . До сега събирах информация , за която много благодаря. Но вече мога да се похваля с кърмена от 2 месеца бебка Адела
 родена на 06 май - 3,150 кг и 49см  /И в момента 5,200 кг и 58см/.
Цунки,гунки и успехи в най-кефското занимание - отглеждането на деца!!!

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 11:03 от Екатерина

# 143
Добре дошла Кате  bouquet.Дано ти е приятно сред нас Hug.

# 144
danica - ако пак решим да ходим, ще ти пиша.  Ние едно време ходехме на почти всички ралита, но сега вече нямаме толкова време, много работни станахме всички.  Sad 

нали обсъждате ваксините, на Ралица сложиха петкомпонентна, но има един вариянт в които едното се дава през устата и разликата е 40 лв. така за същото ще дам 3*40лв. по-малко. слава богу нито ми дигна температура, нито и се зачерви мястото на убождането.
дали стана по-нервна също не разбрах, защото с татито заминахме венага за родопите. направихме си мини екскурзия а наща щерка се оказа че много обича да патува.

# 145
  • София
vеlisa, принципно не можах да се сдържа да не отговоря на постинга ти - незнам откъде я вида тази "дискриминация" спрямо хранещите мами с АМ? newsm78 Сред нас има много избрали този вариант, които също си споделат опит и проблеми. Не бива да се чувстваш изолирана. И ние - кърмачките не ги делим и изолираме и не теглим чертата! Naughty
Друг е въпросът ако те дразни споделеното от нас - кърмещите и инфото, което се лее... Жалко ще е ако е така, защото това вече ми намирисва на дискриминация и ограничение на свободата за какво и как се пише тук. Нали сме едно голямо семейство, имашо много общо и целта е да си помагаме, като всеки има право да засяга теми, които го тревожат?
Ако си почувствала по - крайно отношение към теб ЛИЧНО то тогава имаш право... Но не мисля, че е така! Просто ние - кърмещите имаме право да споделим радостта си, че се справяме и правим НАЙ - ДОБРОТО за децата си, при положение, че не сме страна от "Белия свят" и кърменето тук не е много долюбвано и предпочитано... Дори напротив - педиатрите бързо препоръчват "лесното", а на бебчовците се блъска АМ още от първия ден в родилното, без някой да те пита искаш ли, имаш ли нещо против, ще кърмиш ли, няма ли това да навреди и пр.
Дори повечето мами в нашия квартал ме гледат странно, че кърмя /и навън/ и се лишавам от много удобства като излизане, стоене по кафетата и т.н., а се съобразявам с бебчо и неговите нужди! Heart Eyes
Безкрайно се радвам, че в нашето форумче има мами като Катя, Страйпър, Руми, Крейзибрат, Духи - Пухи, Иги, Ванилайс, Ани, Бобси /и т.н. да не пропусна и обидя някой/, но факт е, че не се чувствам отхвърлена и сама в това което смятам за правилно, сред като навсякъде ми бърчат чело, като кажа че кърмя и ме гледат с безкрайно снисхождение и съжаление.  #2gunfire
Мисля, че всеки преценява как сам да си гледа детето, ние тук не се поучаваме кой какво да прави, а просто споделяме - дай да не се делим и упрекваме за какво пишем - грозно е, просто!
А и какво значи "не можах" да кърмя? Кърменето не е въпрос на можене, а на информираност и ЖЕЛАНИЕ! тук си позволявам да изразя малко лично отношение Ако и аз бях казала край, не мога, много бързо да съм си "повярвала" и в мен, и в "доброжелатели", но съм се борила и имам право да съм мъничко горда и да го споделя тук нали? Защото и други мами са се борили със "съвети", кризи, съмнения, болката от разранени зърна и т.н. и точно затова сме тук, да се отграничим и подкрепим, а не да се критикуваме, нали?
И последно, за да не ме обвиниш във "кърмачески" фанатизъм бих допълнила, че освен в нашето форумче не познавам други кърмещи мами. Напротив - около мен в реалния живот са все такива, даващи АМ. Но това не ме кара да не ги харесвам или да не ги приемам. Аз деля хората на това дали са готини, интересни, отворени към новото и мили, а не на кърмещи и не - кърмещи! Съветвам те и ти да го направиш! Peace

# 146
  • София
Здравейте майчета Simple SmileАз все чета и се чудя то в този форум май има дискриминация на изкуствено хранещите майки,а сега пък и децата ни били напомпани и с големи глави...Вярвай ми мила и кърмени бебета има несъразмерни,а моят син дори е по-слабичък от повечето ваши,макар че си изяжда всяка доза и от глад не ми е плакал-наддава си по 900гр. на месец,което си е съвсем в норма.Аз като ви чета трябва допълнително да се подтискам,че не съм можела да го кърмя Twisted Evil

Аз единствена от кърмещите ще те поткрепя. Защото и на мен ми прави впечатление негативното отношение във форума към некърмещите майки.
Дори горният постинг на Олчето го потвърждава. Олче има случай в които наистина не можеш да кърмиш, независимо от голямото ти желание.
Иначе аз съм за свободния избор. Всеки сам си решава как да си гледа детето. Познавам деца гледани и по двата начина-разликите са само в началото (от АМ по-бързо наддават-но и това си има изключения), после всички растат еднакво.

# 147
Добро утро майчета  Hug!

Аз пак имам запушен канал  Sad, аман вече. При Георги не съм имала никога, а сега вече за втори път ми се случва. А днес сме на концерт и трябва да се изцеждам там - ужас.

Добре дошла на адашката Екатерина   bouquet!

Подкрепям казаното(написаното) от Олчето! Макар, че тук в Швейцария кърменето страшно много се подкрепя, има много инфо и безплатно ползване услугите на консултант по кърмене, знам, от опит, че в България е борба.

Крейзи, не се притеснявай от размерите на Лео, а и той не е дебел, защото е и дълъг. Сестрата тук на консултацията ми каза, че и Килиан наддава доста, но с времето ще се научи той (не майка му да го ограничава) по-малко да яде и ще започне да наддава по-малко.
За главичката - и ние си я държим вече доста стабилно, и по корем също. Ани, много ме разсмя с това "пасане" на хавлията  hahaha Joy.

Отивам да приготвям багажа, ще ходим на плаж  Wink.

# 148
  • София
Анна, постингът ми целеше единствено да внуша че всеки сам си решава /и аз уважавам всяко мнение!/, но е грозно да се упрекваме за това, което пишем и да има сърдити и "подтиснати" и това да се пуска в отделни постинги /само с цел да се подчертае, че нещо не е както трябва и някой е дискриминиран/ Naughty Достатъчно мами харесвам тук, които не кърмят, но не съм седнала да се правя на обидена и да пускам специално запитване, когато обсъждат видове АМ, примерно!
А и не виждам някой от кърмещите да напада или критикува "другия лагер"! Просто никога не е имало такова нещо - ако някоя мама каже, че не може да кърми сме се включвали не за да изкажем упреци и фанатизъм, а за да я убедим да се бори, само и единствено в името на нейно добро, защото си струва! Негативизъм не съществува, само желание за помощ, това вече кой как го разбира няма да задълбавам излишно!
Съжалявам, че си ме разбрала погрешно, постингът ми потвърждава,че не ние кърмещите имаме негативно отношение към некърмещите, а обратното /написаното от velisa го доказва сам по себе си!/ Cry

Крейзи, забравих да те поздравя за наддаването по грамаж - ЕВАЛАТА! Heart Eyes Ние колко ли сме порастнали  newsm78, чак на 25 - ти сме на дк и дтк... Rolling Eyes И честита количка - да си се возите с кеф!
Преди малко се върнахме от разходка, сега папкаме и после може пак да излезем.
Приятен ден на всички - кърмещи и некърмещи! Mr. Green Grinning Wink

# 149
Знаех си аз ,че ще ме изядете с парцалите,ама не се сдържах GrinningЕ нищо де ще го преживея LaughingИ вярвайте ми достатъчно се помъчих да кърмя,макар че "нямало такова нещо неможах".Хич не искам да се заяждам, а по-добре да попитам кои са изкуствено хранещите майки тук,за да знам към кого мога да се обръщам за помощ(за кърменето вече много научих).Бъдете здрави и усмихнати!

Общи условия

Активация на акаунт