Вижте МАЙското човече - втори месец кара вече!

• 14 422
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ванилайс, много кандидати, много нещо има тая Убава мома... Mr. Green Laughing Joy Да ти е жива и здрава, много ви се радвам, особено името и ми е фаворит №1 ако имам някога "женско"... Praynig Стискам палци добре да понесе ваксинацията, да не плачка и да не вдига температура - после нали ще разказваш, как си я успокоявала, като "няма" цица? Praynig Че мен като ми отпадне тоя вариант и съм го закършила отвсякъде, жива да ме ожали човек... #Crazy

olcheto, миа плака 2 мин след ДТК и млъкна Simple Smile, но отидохме наедени и от двете гърди Flutter
после заспа в количката 1 час и се прибрахме да папнем пак, че се събуди и си търсеше.
но опикахме кантара на док.  Joy
после сменихме пампата, де Simple Smile)
иначе растем на "бой", дето викат бабите, но си е фина, за 10тина дни почти е качила 250 гр, но пък си яде когато поиска и пълним пампите, тъй че  Peace........
панадолче дадох за болката за всеки случай, но под дозата за килограмите й, съвсем мъничко и ако не писне, няма да давам.
как сладко папа сега, май ще поспим. ммммм, златна ми е. Бог да я пази и все така да ни радват слънчицата Praynig Praynig Praynig
 wavey Two Hearts txtloves Two Hearts Grinning ppp family4

# 121
Здравейте!
И аз взимам Лео да спи при мен като се събуди в 5 (заспива към 21-22). Иначе вечер го оставям да спи в леглото си. Върти се малко, давам биба и заспива сам. Вече се отучи да се приспива и успокоява с цица, незнам как, май пак сам.

При мен много странно се получи - бях готова за:
  • кърмене на поискване - той си направи сам режим  Flutter
  • среднощно кърмене по 100 пъти - той се буди само 1 път
  • да успокоявам с цица - той се науи само с гушкане, галене и друскане

+ нямаме колики, не се е изприщвал, не плаче почти (с изключение на вечерния рев), просто е бебе мечта  Heart Eyes Mr. Green

Да се похваля - вчера си купихме лятна количка  Mr. Green
Не, че не съм доволна от комбинираната, ама е много голяма и тежка. А ми се искаше една лека и малка, която да мога да мъкна и по градския транспорт, като ми се наложи (нямаме кола).
Исках кенгуру, но мъж ми каза - по-добре количка. Че иамме розово кендуру, но той сега сесети, че ще му е неприятно да носим момче в розово кенгуру  #Cussing out
Та количката ни е на Бертони, има напълно легнало положение и съм много доволна от нея. Само се караме с тати кой да бута бебчо  Joy Малко е ниска и ни е странна още, ама ще и свикнем.
Една приятелка(от форума  Flutter ) вчера ни видя и вика, че сме били малки за лятна количка  newsm78
Ама според мен щом лежи бебето, а не е седнало и е завито да не му духа няма проблем. Вие какво мислите? Има ли още някой да вози бебето в лятна количка или само ние  Rolling Eyes

Сега отиваме на разходка и после пак ще пиша
А да питам нещо - има ли друго бебе като нас? На месец и 3 седмици е 6000 г и 62 см. Вече и тези дрешки ни омаляват, направо ме хвърля в оркестъра  Crazy
А, и сме само на кърма. При изкуствено хранените и дохранваните е друго.

Цунки по дупенцата и да се пазите, че в последно време много контузени нещо..  Tired!   bouquet [/list]

# 122
Здравейте и от нас с Вики!Ние днес станахме на цели два месеца  newsm44 и по този повод да ви почерпим виртуално  Misc Baby Bottle  newsm38  Wine Glass  cook   ! Честито на всички малки душички навършващи два месеца днес  baloni!

# 123
  • Русе
   Привет Grinning
   Откакто прочетох какво се е случило на Олчето спрях да оставям Дарито самичка на спалнята. Че преди даже и от стаята излизах, а тя там сама  Banghead Сега си я слагам в креватчето, помрънква малко и се укротява. Не знам какво й беше станало тези дни, направо ме побърка Tired От вчера е по-спокойна, спинка си следобед и ме остави и мен да си почина smile3524 А през нощта спа от 22 до 5.30!
  Майчета, които сте с епизиотомия, имате ли още неприятни усещания на мястото на раната? Аз все още чувствам мястото като натъртено, не е силна болка, ама я има.
  Сега отивам да посвърша малко работа  newsm75 wash hang, а после ако имам сили се мятам и на велоергометъра  newsm39

# 124
    Здравейте и от мен.Най-накрая ви изчетох.
    За ПЕНТАКСИМА искам да ви кажа че е 1000 пъти по-добра от другата.Педиатрите я сравняват:цитирам-Разликата е все едно от Москвич да се качиш на Мерцедес.По целият свят слагат Пентаксим само в БГ. я отхвърлят.Нека кажат и майчетата който живеят в чужбина но според мен ако имате парична възможност сложете нея.Това е мое мнение.
    Иначе нашата лична лекарка също отказа да ние сложи но пък ни даде зелена светлина и каза ако си намерим педиатър който да ни я сложи няма нищо против,само да сме и донесли някаква бележка че е ваксиниран.
А да питам нещо - има ли друго бебе като нас? На месец и 3 седмици е 6000 г и 62 см.  Tired!   bouquet [/list]
smile3501Браво Крейзи,много голям тоя Лео бе.Пу-пу да не му е урики.Поне ще имаш къде да щипеш по пухкавото дупенце и краченца.  love001
На bebita 23 да честитя 2-месеца на малката Вики и да и пожелая само радости в живота  bouquet

Майчета, които сте с епизиотомия, имате ли още неприятни усещания на мястото на раната? Аз все още чувствам мястото като натъртено, не е силна болка, ама я има.

Аз съм с секцио но нищо не ме боли.Този път много бързо се възтанових.Дори и менструация вече имах .Явно при всяка е индивидуално.
Айде после пак ще се включа че Ивко ме вика-АУУУУУУ

# 125
Мимето 78 моята епизиотомия след една седмица вече бях спряла да я усещам.Но разбрах ,че имало значение дали са ти били местна упойка като са те шили или друга.Първото раждане почти месец имах дискомфорт и ме бяха шили с местна упойка,даже и свърши действието и последните два шева си ги усетих  #CrazyСега обаче една приятелка дето ражда 10 дни преди мен каза,че като я шили я приспали и  това било най-хубавото от раждането.Та като дойде ред да ме шият и аз исках така,даже спорих с д-ра - той не беше съгласен обаче аз му викам -НЕЕЕЕЕЕ ще ме приспивате не искам местна и така и стана.Не знам от това ли или от майсторлъка на д-ра,но 2 часа след раждането сядах ,ставах без проблем,а предния път един месец стоях на една страна.
Честит 2м. на Вики на бебита 23!   bouquet
Къде се изгуби ИРА-Д??????????????

# 126
  • София
Здравейте. Ние току що се връщаме от консултация-наддали сме 800 гр. и сме пораснали с 3 см. Тя моята мадама си върви фина.

За шевовете от епизотомията и аз отдавна забравих, че ги имам, даже на прегледа докторката ми не ги забеляза в началото.

Крейзи ние от 40 ден сме в лятна количка-подариха ни я за погачата. Много е весела-оранжева и и купих зелен чадър. Ето я http://www.bgphoto.net/photos/9700/o632884052280937500.jpg. Отдалече ни забелязват. Не знам защо да не може да се вози бебето в нея и нашата има легнало положение.

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 16:55 от Aннa

# 127
здравейте Олче,Ани радвам се,че при вас всичко е наред
ние се приспиваме с един чаршаф на кученца гукаме смеем се и след 10 мин. заспиваме Пепо спи при мен само през деня  на следобедната дрямка
Крейзи браво на вас

# 128
Здравейте мами и бебоци!
 ЧЕСТИТ 2-РИ МЕСЕЦ НА ВИКИ на мама bebita 23 и на всички които днес празнуват!
Мимикрия, видях снимката - точно така заедно постъпихме в Шейново, но след раждането аз бях на 3-тия етаж. Мъжа ми каза, че с мъжа ти са си говорили нас докато са ни приемали, след това са се видяли  пак при някое свиждане и са си говорили и той му е казал, че и ти си родила със секцио, така че бях информирана, но не знаехме че сме от май-ски във форума. Може да се кажа, че вече се познаваме.
Много  Hug по пухкавите дупета!

# 129
  • Бургас
Здравейте, тук се чуди да вали ли, едно такова мрачно, добре, че сутринта излязохме. Аз ще ви изоставям за седмица-две. Утре пристига етървичка с племенника на гости. Ще спят в стаята, където е PC-то така, че няма да имам достъп. Мнооого ще ми е мъчно за вас, така съм се пристрастила, че повече няма накъде. А вие си пишете, аз после ще наваксвам. Ами така е, нали сме на морето, мнооого ни уважават лятно време.
Цунки на всички от нас с Жасмина и честит празник на празнуващите. Hug
Стискайте палци за снимката другата седмица, дано да свалим гадните гащи.

# 130
  • Бургас
Ей, мили ми майчета- вече съвсем се същисах с тези ваксини! newsm12  newsm78
Утре трябва да ходим да ни ваксинират, а аз още се чудя какво да правя: Пентаксим-а ли да слагаме или обикновената. Моята частна педиатърка каза ако имам възможност да й взема Пентаксим, но изобщо не ми спомена, че има проблеми с ХЕИ-то и че не я признават. Аз принципно се бях уговорила с нея, тя да я ваксинира (да не ходя при ДжиПи-то),ама да нямам после проблеми. Я майчетата, които са слагали вече от нея да споделят опита си с нас.
Иначе ако сложа от обикновената, после на кой месец могат да й сложат и такава за менингит? Аз основно заради него искам да й купувам Пентаксим.
Иначе да ви се оплача и на свой ред аз: два дена не си говорихме с мъжа ми, при това без причина и аз накрая така се разстроих от цялата ситуация, че вечерта не можах да изстискам нищо от гърдите. И като се шаштисах: бегом на Метро-купих 5 стека с натурален сок! От сутринта досега вече съм изпила 3 кутии и пълня здраво бурканчетата в хладилника с кърма! smile3508 Та течности му е майката! Никак не ми се ще да ми спира кърмата още. Искам поне до края на 4-ия месец да е само на кърма моето връбче. Незнам дали си въобразявам, но майчетата, с които излизам са все на AM и бебоците им ми се струват едни такива "напомпани", подути, с големи глави... newsm78. А много ми се иска моята малка госпожичка да е нежна. Аз понеже от 10 години се боря неистово с тези пусти килограми, хич не искам и нея да я сполетява моята съдба с кг! smile3518. Та не ми се сърдете, майчета, които сте с АМ, ама препоръчайте ми някое мляко да си купя да си имам у нас за всеки случай, от което децата не стават дебели и не се надуват. Благодаря ви предварително!   bouquet
Та исках да споделя за скарването с мъжа ми: без никаква причина спряхме да си говорим и на инат два дена се подминавахме като пътни знаци. Накрая вчера пак той като се прибра от работа дойде, прегърна ме и каза:"хайде, стига толкова!" и аз като ревнах, немога да се успокоя 1 час. И му викам:"вместо да се наслаждаваме и да се радваме на всяка секунда, която прекарваме заедно, ние не си говорихме цели 48 часа! Един ден ще искаме да се върнат тези моменти и ще видим колко сме били неумеещи да се радваме на живота!". Още ми е тъжно много, даже и в момента очите ми пак са пълни със сълзи и се чудя какво става с мен?! Cry Депресията, в която изпаднах след раждането вероятно още не ме е напуснала...Само аз ли съм така тук? Като ви гледам всички как се грижите сами за бебоците си и колко сте смели и нахакани, а на мен хем колко много ми помагат близките ми и все съм недоволна и все нервни кризи, просто съм ужасна, немога да се понасям вече! Милото ми врабче не случи на майка!  newsm45

# 131
Милото ми врабче не случи на майка!  newsm45
Ма ти сериозно ли ooooh!.Недей така бе мила.Това ще отшуми и после ще си спомняш с насмешка какво си писала.При всеки ги има тия настроения.И аз,а и другите майчета ще кажат колко пъти са ревали без някаква сериозна причина.Айде горе главата и весел,изпълнен само с усмивки ден.

п.п. И моляте какви са тия глупости че хранените с АМ бебета били с големи глави newsm62.На мойто си му е съвсем нормална ,дори му е по-малка от на баткото(на неговата възраст)

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 18:18 от ndv

# 132
  • София
LaDiDa, мила, я се вземи в ръце и не се поддавай на подобни настроения! Naughty
Нормално е понякога и да се поздърпате и да не си говорите /за няма нищо/, да изпуснете нервите си без другия да е заслужил и пр.
Това го има при ВСИЧКИ двойки! И мен ме стяга шапката за няма нищо на моменти, а после ме е яд, че съм си изпуснала нервите...
Бебчетата освен голяма (споделена) радост са си голяма новост и грижа, с които още се настройваме. Нормално е да се съмняваме и в себе си, и в любовта на човека до нас, но всичко е много изкривено ако се гледа под ъгъла на емоции и стрес! Naughty
Опитай се спокойно да поговориш с мъжа си и заедно обсъдите от какво имате нужда, за да ти е по - спокойно, а и на бебаната /защото тя "абсорбира" твоето неспокойствие и притеснения!/ Не и го причинявай!
И никога не казвай, че малката не е случила на майка - добри или "лоши" мъничетата имат нужда от нас и за тях няма по - добри майки на света от нас! Peace
Преди известно време гледах снимките на твоята сладурана и на една от тях /по коремче беше и се беше така изправила и главичка и крачета, все едно е направила мостче Heart Eyes/ и ми се стори толкова жилаво и пъргаво бебе, помисли си ако не я гледате добре и "не е случила на майка" дали би изглеждала толкова жизнена и сладка отстрани - това каква е тя, го дължи най - вече на теб!!!  Wink Аз имам особени симпатии към вас защото с моя мишок са БАШ' НАБОРИ  Grinning, затова се успокой, гушни я и и се радвай! Растат толкова бързо, а сега са най - сладки! Не пропилявайте най  интересните и моменти в излишни нерви и спорове, обичайте се и бъдете щастливи! Hug

# 133
  • София
майчетата, с които излизам са все на AM и бебоците им ми се струват едни такива "напомпани"
LaDiDa с какво мляко ги хранят тези бебета?Аз вече съвсем ще се побъркам,защото Иван е на смесено хранене,а все не наддава достатъчно и е едно слабичко бебе,нищо че се роди 3650гр.Малките бебета отдавна ни изпревариха и са едни пухкави а ние newsm45.Крейзи благородно ти завиждам за Лео,пу да не са му уроки.
 Относно епизиотомията и аз бях с пълна упойка когато са ме шили и още на втория ден  не усещах болка,сядах си спокойно.
бегом на Метро-купих 5 стека с натурален сок! От сутринта досега вече съм изпила 3 кутии и пълня здраво бурканчетата в хладилника с кърма!
LaDiDa от какво е сокa?Аз преди като пиех сок от праскови и имах достатъчно кърма за едно ядене на Иван,но педито като чу и  #2gunfire,каза ми че сме щели да се опъпчим и двамата и аз спрях да пия и от цитрусови не ми дава да пия.То при мен е ясно,че чудо няма да стане и да ми потече кърма да имам и за хладилника,но ми се ще поне половината ядене на бебо да е от кърма Sad

# 134
Вече на няколко пъти започвам да пиша, не успявам да довърша и после затварям браузъра и всичко е загубено.
LaDiDa - и аз съм сигурна, че си много добра майка. Не се поддавай на депресията. Дано да не се сърдите повече. Във всяко семейство има трудни моменти, но трябва да ги преживяваме и продължаваме.
Аз преди няколко дена се разсърдих на съпруга си, но според мен съвсем с основание. И си обещах, че един месец ще се държа по-студено с него, за да не ми погажда повече номера. Беше ми лошо и му казах ако може да си дойде на време от работа, за да ми помогне с децата. Той не само, че не дойде на време, а се прибра 3 часа по-късно, защото бяха играли в офиса. Смятал да дойде, но се заплеснал... При нас това е единствения проблем.
Олче - добре, че Велизар е добре. За съжаление децата падат и колкото и да ги пазим има и такива моменти. При нас креватчето на Макси беше сложено точно до спанята и така нямаше къде да пада. Един път - беше на 2-3 месеца, ревеше много. И от напъване премести коша на количката и заедно с него се обърна и падна на земята (бяхме сложили само коша върху дивана). Не знаех какво да правя. Пребледнях. Добре, че нищо му нямаше.
След този случай претръпнах. Вече се притеснявам само ако видя кръв. Макси е падал сериозно само 2-3 пъти.
Честито на бебетата и майките им, които празнуват 2-рия си месец.
Честит имен ден на 2 патерици на Олчето.
Crazy - ние имаме само лятна количка. Няма никакъв проблем да си я ползваш. Аз и без това през зимата не мога да ползвам количка. Затова купихме лятна.  Супер е, че Лео е толкова голям. Обожавам бебета, които можеш да мачкаш. Криси на 2 месеца е едва 5.500. Но и той си е доста пухкав Simple Smile
Криси има колики и то доста силни. През последните 2 дена само се носихме. Започнах да му давам редовно инфакола. Иначе обикновенно го забравях и му го давах от време на време.
Ние май ще бием най-късно ваксините. След 15-ти август. Ще ходим за 10-на дена в Плевен и когато се върнем.

Общи условия

Активация на акаунт