Вижте МАЙското човече - втори месец кара вече!

• 14 428
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
Моите хора се гушнаха и заспаха, а аз чакам тука да къпем! Да взема и аз ли да се гушна при тях  Rolling Eyes

# 106
Ей майчета - лоша работа това с ваксините и градините  newsm78. Ние днес бяхме на ваксинация и месечен преглед, но педито не ми каза, че може да възникне такъв проблем  smile3518. Ето сега трябва да я питам. ПФУУУУУУУУ защо не знаех по-рано  ooooh!. Както и да е. Ние сме добре. За 1 месец сме качили 1250 гр. Сега сме 6050гр. и сме 60см. И пак ме пита дали сме само на кърма!? Абе тая жена толкова много пациенти ли има, че не ни запомни?! Ще има  box следващия път като отида там  tooth Иначе тя е много готина ... каза, че колкото по-дълго е на кърма, толкова по-добре. Питаме дали пие вода. Аз й казах, че не пие и тя ми вика - АМИ НЕ МУ ТРЯБВА, ЩОМ Е НА КЪРМА. Даже не отвори и дума за сокове, каши, пюрета и т.н. Готина мацка.

Олче мила, слава Богу, че сте се разминали с уплаха! Аз да ти кажа майка ми е много гадна в това отношение. Постоянно гледа руската телевизия, където показват какви ли не неща, или слуша разни приятели и приятелки и естествено после ми пълни главата. Например: Не мий дупето на детето на чешмата, защото можеш да го изпуснеш. Внимавай като го носиш, че да не го удариш в някоя стена или врата. Кучето   animal037 може да изяде бебето. И такива всякакви. Тя е права, но като ти го повтори 1000 пъти на ден, даже когато не е тук се обажда по тел да ми напомня и направо ме ВБЕСЯВА newsm61, но какво да правя, когато ходя на работа тя идва да го гледа. Няма как - ще я търпя!

И аз мисля утре да не му давам капки за колики, пък да видим. Дано имаме късмет  Praynig
Леле пак прекалих. Извинете  newsm51

# 107
Здравейте милички,

На няколко пъти тръгвам да пиша, но нещо не мога да си събера мислите. Моя мъж ме е създал куп главоболия, че направо искам да се гръмна. Само ядове. Както и да е, няма да ви занимавам.

Днес водих Велизар при частния педиатър, да не ви казвам какво излезе от пъпа му #Crazy след като другата беше му залепила пъпа. Направо тези доктори са за убиване. Каза, че пъпа сам ще се прибере с израстването му и единствено да не го оставям да плаче по-продължително време. За 20 дни е качил 800гр. което направо ме разби Shocked, но най-важното е, че е видимо добре.
А да ви кажа, че с тези ваксини така се обърках. Просто ми е такава каша в главата коя да сложим newsm78. Ще го умувам още, до 21 има време.

Наистина сте много, ама много готини на снимките. Просто съжалявам, че не се присъединих, но ще се поправим дай боже.  bouquet

# 108

2. За ваксините - четох, че можело да ви бият Пентаксим, а да пишат, че са ви сложили обикновената, за да нямате проблеми с градините и училищата.
Ей това е начина  newsm10
А за Еспумизана не ти го е харесала ,защото трябва да е Еспумизан-а. Simple Smile

# 109
Моите хора се гушнаха и заспаха, а аз чакам тука да къпем! Да взема и аз ли да се гушна при тях  Rolling Eyes
Хе-хе, и ние така.. Първо заспа таткото, после бебето, а аз си кукувам в тъмното и чакам кой пръв ще се събуди, че още не сме се къпали  Embarassed

Олче, не се самообвинявай, стават такива работи, добре че не сте пострадали. Пък и децата, макар и малки не са чак толкова крехки. Още колко ще им треперим тепърва...

Лека нощ на всички мъничета!

# 110
Абе тия деца днес май обявяват бойкот на банята-и нашичкия заспа докато вечеряхме и сега се чудим да го къпем ли изобщо или да оставим за сутринта.
tanya_79 ,аз хомеопатични давам,защото съм сравнително добре информирана за принципа им на действие и непрекъснато се ровя в една камара книги и сайтове преди да ги ползвам.А това което давам като съвет е за масовите ситуации и то в потенции които немогат да предизвикат нещо различно от облекчение на проблема/ако ли не-няма да попречи/.А има и друго-хомеопатията ползва само природни вещества в такива разреждания,че почти нищо не е останало от изходната субстанция,и затова могат да се ползват и от бременни и от бебета./да не навлизам в дълги обяснения,но ако някой се интересува мога на ЛС да му дообясня/А иначе аз лекарство не ползвам/само в краен случай/
А за ваксината-нали знаете,че ако сложите от Пентаксима,трябва и следващите пъти от нея да спагате/това са три последователни месеца и после още веднъж до 2рата година/-затова го обмислете добре предварително.
bobsi_hrist ,не ти завиждам...с такава майка...но в общи линии знам какво е,при мен баща ми е така-само чете вестници и после повтаря как ще ни окрадат,щом не си затваряме прозорците,как ще стане наводнение,колко опасно ни е подредена къщата и т.н....абе страшна параноя го гони, но защо и нас ни плаши...
Аааааааааааааааааааа,пък при мен проверката не работи-отваря ми се единпрозарец и веднага ми се затваря.....не е честно........
Айде,лека нощ и от мен-то се видя ,че няма да го къпем

# 111
Мимикрия, явно заедно сме постъпили на 22 май защото аз не съм ходила на запис там преди това. Къде мога да видя твоя снимка? Ние на 22 май сутринта постъпихме 3 жени - аз, Ани (43 годишна - бременна с трето дете) и още едно момиче - беше с мъжа си - да не си ти? После беше в съседната стая, бяха те поставили на системи да раждаш.
Аз съм момичето, виж в албумчето - качих снимки на Мая има ме и мен. Да, усетих що е то контракция, обаче решиха да ме режат заради бебето, та и аз бях секцио. С Ани (другата жена) бяхме после на един и същи етаж, но теб не те видях.
Виж само какви съвпадения  Mr. Green

# 112
Добро утро!
Аз днес станах рано, защото имах намерение да ходя на работа, че пак ми се е скапала връзката от нас. но току що ми се обадиха от обслужващата ни фирма , че ще дойдат да ми я оправят и ще работя от нас днес.  Wink Ще ми спестят едно разкарване.

# 113
  • София
Благодаря от сърце на всички за успокоението, което ми вдъхнахте, за подкрепата, съпричастността и милите думи! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Трогната съм... Hug
Иначе сме видимо добре, все едно нищо не е станало - е, на мен малко ми се поразбиха нервите и ще ме обземе една параноя относно по - железни мерки за сигурност, но няма начин, "акъл - море, глава - шамандура" (както са казали умните хора Blush)
Много сте прави, че бебето трябва да си знае неговото място, където е най - удобно и безопасно за него... Peace но още като ни изписаха с Велизар, той прояви видимо нежелание да спи в свойто си легло, 2 - 3 нощи ставах буквално през 15 мин и следваше: взимане-кързмене-дремане-клюмане-приспиване-обратно в люлката-осъзнаване, че е изоставен-РЕВ... И така по цели нощи, не се наспивахме нито той, нито аз... ooooh! Затова започнах да го взимам при нас, така хем си хапва когато иска, хем аз не ставам и нощите станаха нормални и спокойни. Преди беше обърнал графика ден - нощ... А и в кърмаческия изчетох много статии ЗА съвместното спане, което допълнително ме успокои... (Нещо от сорта, че майката спомага умственото развитие на бебето, помага му чрез своето дишане да излиза безпроблемно от фазата на дълбокия сън и да навлиза в лекия. Това било основната причина за възникването на Синдрома на внезапна детска смърт, защото бебешкото дишане не е орегулирано и почти спира при редуване на последователните сънни фази  и майката се явява нещо като "пейсмейкър" в цялата ситуация. Абе, много е интересно и има логика, но вече ще си имам едно на ум, няма съмнение..)

и ние ги имаме тези моменти:))не ще да стои сама в леглото, иска само у мен ...надявам се да премине тази фаза и да почне да си заспива сама, а не само на гърда...вашите как заспиват?

Ванилайс, мила, май много, ама много общо има между нашите дребчовци... newsm78 (Аз още като я видях Миа и я харесах за снаха, ама ти си траеш... Joy hahaha Wink)
 И нашия не знае какво е да заспива сам, само с цица... Crazy
Освен това и с кърменето сме същата история - сутрин, при наличие на повече кърма яде като прасе  Laughing и е весел и доволен... Но следобяд отваря една голяяяма уста и виси нон стоп прикачен на гърда, дърпа, скимти  Shocked, кара ми се, удря с ръчички и ме рита зверски в корема с крачета... Shocked Ще ме сбие още малко... #Crazy та и аз се шашкам, че нямам кърма, че не му стига на детето хам - хум и т.н. Tired Засега удържам фронта и НИКОГА не съм предлагала АМ... Дано и занапред да е така! Praynig
Мчного се олях пак в писане, но искам да кажа на eunos03, че като гледах снимки от срещата на 9 - ти ми се стори страшно позната и като се замисля съм те виждала в Шейново в периода 8 - 11 май... newsm78 Много сме се засичали да чакаме да се освободи кенефа  Wink почти непрекъснато се засичахме... Знам оттогава, че имаше синя гривничка, а ако потвърдиш, че си и секцио - няма съмнение, че си ми толкова позната... Загледай се в мойта снимка да видим дали ще се сетиш - аз бях 109 стая, точно срещу масите!
Цунки на всички сладки бебовци и беборани - сладурани! Heart Eyes

# 114
  • Варна
Освен това и с кърменето сме същата история - сутрин, при наличие на повече кърма яде като прасе  Laughing и е весел и доволен... Но следобяд отваря една голяяяма уста и виси нон стоп прикачен на гърда, дърпа, скимти  Shocked, кара ми се, удря с ръчички и ме рита зверски в корема с крачета... Shocked Ще ме сбие още малко... #Crazy
И при нас е така...само че след това скимтене, рев и ритници започват едни залпове от към дупето и после пълним памперса. Аз затова вече сменям памперс след ядене.
Вчера бяхме на гости на майка ми на вилата и се проявихме в пълния си блясък -първо нацапахме и новите дънки- подарък от баба, после и се изпикахме на пода и килимчето в банята докато се носим към мивката, после и една хавлийка маркирахме... а, и докато го събличах грабна един потник, оставен на леглото и го позабърса в памперса. А майка ми се кефи, че е буйно и жизнено  Simple Smile
Хайде лек ден от мен и много да слушкат бебчовците.

# 115
Добро утро!

Олче, голям кошмар си преживяла, но се радвам, че с Велизар всичко е наред. Ти не го ли слагаш по средата, между вас двамата да спи?
И аз правя така като теб. След баня, Килиан си заспива на цицата, слагам го после в креватчето, той спи там до около 2.00 часа и после го взимам при мен, по средата и си спим така до сутринта. Той се събужда към 5.00 пак за папу и така спим до към 7.00 часа. Но пък сутринта при мен има опасност да се изтърколя на земята, той така се набутва при мен, че лежа на 20 см. широко място. Но аз си слагам за всеки случай едно одеяло до леглото, та ако падам, да е на меко  Joy.

Мимозата, мен ме беше много страх с Георги да не направи някое салто от кошарата, та като го чуех да се събуди, веднага го взимах при мен. Да чукам на дърво до сега не съм имала такива преживявания.  А сега много внимавам, като сменям памперс, НИКОГА не оставям Килиан сам на плота.

Ванилче, това за рева и ние сме го имали, сестрата от консултацията каза, че това е, защото много бавно тече млякото и бебето се ядосва, защото е гладно, но мляко има! Затова, докато слезе следващото мляко в тази гърда, каза да му давам другата, това било пинг-понг кърмене и някои бебета го предпочитат.

# 116
  • София
Добро утро!

Ванилче, това за рева и ние сме го имали, сестрата от консултацията каза, че това е, защото много бавно тече млякото и бебето се ядосва, защото е гладно, но мляко има! Затова, докато слезе следващото мляко в тази гърда, каза да му давам другата, това било пинг-понг кърмене и някои бебета го предпочитат.

така е кате, да , за ядосването , де! аз също действах с пинг понг-а и даде ефект

сега папаме преди ДТКто, че после не дават 1 час да се яде, и няма да можем и на цица да се утешаваме....

олчее, имаме с велизар вече 3ма кандидата, единия трябваше вчера да се роди, ама нещи се тутка Simple Smile)))

# 117
Здравейте момичета,
да се отчетем - вчера бяхме при педито - Никола е наддал 1 кг. и 6 см. за последния месец! еее много горди родители бяхме с таткото!
После ни сложиха Пентаксим - 5-валентната - и ооо чудо Никола дори не се разрева истински - промърка малко и пак се ухили на сестрата Laughing И аз - учудена - то миналия месец като  му биха ваксината за хепатит - се скъса да реве - като на умряло! А то какво било - тая ваксина - с една такава тъничка игличка (френска му работа) - нищо общо с предишната!! МОже би и защото бебчо беше наспан и нахранен (не че предишния път не беше) - и все едно си играехме с него а не го бодяха!
И така - въоражихме се с Панадол -бебе за всеки случай - и сестрата - нареди - да не се къпе, ако се подуе - компрес с риванол, да гледаме за обриви и т.н. А то - какво - НИКАКВИ странични реакции! Пък и така спестяваме менингитната васкина дето е по нантатък! Педито каза че се признава и  даже хич не се дърпа и даде направление за ортопеда - та на 17ти сме при Драганов!
Олче - да и аз бях в Шейново и то за по-дълъг период от тоя дето казваш (щото доста труден "естествено" и после "секцио" период беше Cry Cry) и доста майчета посрещнах и изпратих - ама като се видим със сигурност ще се познаем  Hug Laughing

# 118
  • София
Ами, Кате, слагах го /довчера!/ както ми падне - в смисъл местех го от цица на цица да яде, през нощта и от която се наядеше, оттам заспиваше. Embarassed Винаги обаче беше на порядъчно разстояние от самия край на леглото, но сме подценили колко е "шавлив". Crazy
Е, да, но вече сме "преместени" с него навътре /спалнята е опряна до стената/ и от която и страна да се "падне", няма как да изпадне. Ох, като се сетя и ми идва да се  #2gunfire направо...
Ванилайс, много кандидати, много нещо има тая Убава мома... Mr. Green Laughing Joy Да ти е жива и здрава, много ви се радвам, особено името и ми е фаворит №1 ако имам някога "женско"... Praynig Стискам палци добре да понесе ваксинацията, да не плачка и да не вдига температура - после нали ще разказваш, как си я успокоявала, като "няма" цица? Praynig Че мен като ми отпадне тоя вариант и съм го закършила отвсякъде, жива да ме ожали човек... #Crazy

# 119
  • София
Здравейте и от нас. Ние днес сме на консултация, да видим колко сме наддали. Трябваше и ваксини да слагаме, но от вчера е с температура, та ще го отложим. Олче не се шашкай за падането-почти няма бебе дето да не е падало поне по веднъж. Просто толкова бързо се научават да се въртят и търкалят, че не го очакваш. И Мони ми е падал от спалнята, но беше през деня и аз бях в другата стая. Иначе сега си спинкам с малката (баткото хич не го взимах при мен-по съвет на "знаещите" баби). Сега пак ми го даваха този акъл, но аз четох статии, че даже има полза от спането в едно легло. И аз като Катето я взимам нощно време, като се събуди за папане, та до сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт