Вижте МАЙското човече - втори месец кара вече!

• 14 443
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, МАЙски Мамчета   bouquet
Отдавна не съм се отчитала, просто докато Ви изчета и малката се събуди или нещо друго и не успявам да стигна до писането  Crazy
  newsm59 Честит Рожден Ден на Галюшана, на тати на Момчил (наистина е одрал кожата на баща си, Иги), на сестрата на Катя и на всички от 9-ти, че и там имаше поне двама рожденника! Ма много ползотворен този месец юли, брей Wink
Какво да ви кажа - ма никакъв късмет нямам, вчера ми дойде Sad а аз така се надявах докато кърмя да я пропускам тази месечна процедура... ма гадните хормони пак ми играят номера Sad
Иначе Майчето има сополки и едва успявам да й почистя нослето докато е будна, затова започнах да го правя когато спи  Sunglasses Скоро и аз ще се опитам да й кача снимки в нета, че да се запознаете  Heart Eyes
Gerssy, дано по-бързо ти се възстановят рожбите.
Ани, ма как така ти паднаха пощенските кутии на крака? Всичките ли? Радвам се, че нямаш счупено, бързо възстановяване ти пожелавам!
bobsi_hrist - и мен ме влудява свекърва ми като казва на малката "Мамина", "На мама" и т.н. но не ревнувам когато я гушка, само дето я карам когато детето заспи да я остави в  леглото.
А и по принцип не ревнувам малката, напротив радвам се, когато искат да я гушкат, да й се маймунят (този израз така ми се втълпи от Смайли  Crazy ) все пак говоря за близките ми хора. Даже малко криво ми е, когато някой не иска да я гушне, че била много малка още Sad
А тати помага. Първият път, когато го помолих да я преобуе + смяна на памперса ми беше много забавно и много мило да гледам как й говори и я залъгва докато се "мъчи" с памперса. В интерес на истината справи се много добре, без да давам инструкции. Помага и с гледането вечер, докато приготвя вечерята, а после негово задължение са съдовете. А през почивните дни повече помага, тогава успявам да спя и през деня  Mr. Green Но банята си е моя - само първия ден майка ми пое тази грижа, но след това просто не мога да си представя друг да я къпе, все имам чуството че ще се изплъзне или нещо си ... и за мое спокойствие аз я къпя. Макар че, сега като ви чета може да прехвърля това удоволствие на тати, мен и без това жестоко ме заболява кръста.
Крейзи, както винаги си оформила страхотно темата ни   bouquet
Поздрави на майчетата и целувки за сладките бебоци  Heart Eyes   bouquet

# 61
[Ани, ма как така ти паднаха пощенските кутии на крака? Всичките ли? Радвам се, че нямаш счупено, бързо възстановяване ти пожелавам!
Да, всичките ми се срутиха върху крака  Joy докато се мъчех да затворя нашата. Но да ви кажа днес стъпвам по - смело. Вече ми остана само едно огромно нацедено петно и малко смъкната кожа. И фитнеса няма да го пропусна днес jump , само ще пропусна бягащата пътечка, но инъче ще си спаза програмата. А Звездолина и аз си мисля че у нас ще намирам време да тренирам, но уви, нямам такова. Затова ходя в залата, да знам че няма с какво да се разсея.

Бобси христ, незнам по Шуменси дали на баба се вика маминка, но Ивко го учим бабо да вика и на 2те баби. Но аз на моите маминка са ме научили да им казвам. Но това е вече остаряло. Бабата си е баба. Кажи и на свекърва си, че в Шумен всички малки деца викат на бабите си бабо. А съм забелязала че някои по криви свекърви искат да им се казва маминка. Явно твоето свеки е от тях.  tongue

Аз сега изпратих Ивко с баба му на разходка и започвам да правя ДДСто на две фирми, че няма време. И сега ми звъняха и на работа да ходя  clock ама няма да успея за днес. [/color] [/b]

# 62
Момичета, минавам само да драсна 2 реда, че сме добре и да ви питам има ли нужда някоя от вас от адаптирано мляко? Имам 5 кутии от френското Новалак 1, които не ми трябват, пък във форума с продажбите гледам, че никой не ги иска... Ако някое бебенце има нужда, пишете на лични, а цената... ами вие определете цената
Hug 

Heart Eyes Галюшка, честит рожден ден  Heart Eyes

Докато трае профилактиката на бг-мамма, успях да изчета 1-2 мнения и да ви кажа: можете да мажете слънцезащитни продукти, даже е задължително (УВ лъчите преминават през облаци) с фактор от 30 нагоре, но физическа защита, което ще рече, че кремът не попива, а остава върху кожата като филтър да предпазва (Мустела и Чико със сигурност имат такива, за други марки не знам). Аз мисля вече да заминаваме на море с бебонка Mr. Green. Докторът даде насоки и препоръки, както и рецепта за аптечка и ни "пусна"  Mr. Green

Сега разбирам, че е имало среща  Cry  Но нали почти не влизам тук, та няма на кого да се сърдя, че не съм разбрала... Нищо, ще има и следващи, надявам се. Целувки и прегръдки от нас, че кой знае кога пак ще наминем
 Hug

# 63
  • София
Здравейте майчета!И ние не успяхме да дойдем на срещата за което много съжалявам,но бяхме на църква в неделя за молитва,че Иван стана на 40 дни.Надявам се следващата среща да е скоро и да дойдем,много ще ми е приятно.И аз като други мами нямам време да си оправя къщата,защото когато Иван е буден все гледам да сме навън,даже и спрях да готвя,но поне сега се надявам мъжа ми вече да се научи,защото почна да ме отменя в това.Общо взето домакинството вече съм му го прехвърлила.
 Мами Иван започна много да си лапа ръцете,оначало си мислех,че го прави защото е гладен,но сега ги лапа и след като съм го нахранила(той е на смесено и предполагам,че не остава гладен).Започнах да му слагам ръкавички,но тогава става много нервен и пада едно реване #Crazy,вече незнам какво да го правя,дайте някоя идея.
 Прочетох,че доста мами идват в южния парк на разходка,ние живеем до него и всеки ден сме там,сутрин и следобяд,затова ще се радвам ако някоя мама има желание някой ден да се разходим заедно Hug

# 64
  • В сърцето на любимите мъже!
Здравейте от нас!

Леле, момичета, от месеци не съм спала така! Като си легнах снощи в 1 часа, че станах днес в 2:15 следобяд (с кратки паузи за хранене, разбира се) и сега съм супер свежарка. Момчо си спинка до мен и си е ял общо взето когато си поиска.

Вчера нали готвих цял ден, че татито с тая Христова възраст бая гости беше поканил - 15 човека, та се бях ужасно уморила и като ударих една бира - съвсем!

Страйпър, платът за слинга може да е басма, хасе, американ, каквото имаш под ръка или е най-евтино в магазина. Моят е от басма!

Аз Момчил го мажа със слънцезащитен крем на Мустела още от както почнах да го извеждам!

# 65
 newsm59 на всички рожденици бъдете живи и здрави!
Татито се включва във всичко когато е свободен само през ноща го оставям да се наспи,че нали ходи на работа.
Руми тел.0898323032 лекарката е Генова работи в родилното на хирургиите доволна съм от нея

# 66
Уна забравих нашия тати е голям фен на ралитата и като разбра,че си водила Ралица на ралито много ти се зарадва,а на мен ми три сол на главата,че не давам малкият да ходи по ралита,че е малък,ако ходиш на някое от другите ралита обаждайсе и ние с малчо ще дойдем smile3501 smile3501 това е специално за теб от нашия татко

# 67
Здравейте и от нас!
Включвам се само да кажа, че и аз мажа бебо със слънцезащитен крем от около месец и досега няма реакции. (Много ме е страх от това силно слънце.) Нашият е Нивеа Бейби, 25-ти фактор, докторката ни, като я питах препоръча и този на Виши. Марката едва ли има голямо значение, важно е да е без химични филтри, доколкото знам.
Днес бяхме и при д-р Драганов, всичко ни е наред, а самият той е голям образ.
imar, Венци също от известно време си лапа ръчичките, дори след като е ял. Предполагам, че е с опознавателна цел и не се притеснявам.
Поздрави и целувки на всички бебоци!

# 68
Здравейте мами и бебоци!
Първо да честитя на патерица рождения ден на Галя, на татито на Момчо, на всички рожденници - много здраве и късмет!
На всички бебоци - месечници много папане, пълнене на памперси и разходки!
Нещо от няколко дни не мога да се организирам и все нямам време. Мерси за комплиментите! Аз като бременна бях качила почти само на корем, е не съм свалила всичко, но има време.
Срещата беше супер - като за първа среща на бебоците - рев, кърмене, е някои и спаха. Никол като единствена дама на партито учудващо се държа "мъжки" - не спа и не рева.
Иги, направо ме разби с твоя слинг!
Имар, това с яденето на ръчичките - пробвай да му дадеш биберон-залъгалка. Не го учи да свиква да си яде ръцете, че по-трудно ще го отучиш, отколкото залъгалката - така пише в книгите. А защо ги яде - бебетата всичко пробват с устата, така че не се притеснявай.
По въпроса за пипането - вече няма да давам на никой да пипа Никол. Забелязах, че при срещи през деня с много хора (а всеки иска да я гушне, пипне и маймуни) вечер е много развълнувана - не може да заспи, мрънка, а бе не мога да ви опиша - просто не мога да си позная детето. Това го установих още на погачата в къщи, но реших от жегата е, много хора и т.н. Но след като и в петък беше така, а през деня доста скитахме и се срещахме с доста хора, вече установих причината. В книгата пише, че бебетата не обичат гости, до 2-месечна възраст за тях те не представляват интерес (хората) и не е желателно да се срещат с много хора, също така и да се измъкнем тактично, че доктора не разрешава да го пипат. Аз определено споделям това мнение, все още сме много малки - нямаме 2 месеца, има време да ставаме общителни, пък и Никол определено не обича да я държат и пипат - по-добре се чувства легнала или ако е раздразнена - мама да я вземе и успокои.
Крейзи, страхотно си оформила темичката! Изобщо не се съмнявам в теб! Направо ме изуми, че си започнала и да шиеш!!!!! #Crazy Откъде време бе, пък за силите да не говорим ???? newsm78 Направо ме шашкаш! Имам чувството, че не спиш бе жена! На мен времето все не ми стига, а ти с тези всички занимания направо нямам думи.
Много  Hug по пухкавите дупета!

# 69
  • Бургас
Здравейте,
Ние бяхме на консултация вчера. Жасмина е наддала 700 гр. и 3 см. Биха и втората ваксина ДТК. И оттогава е крива,плаче, мрънка и с температура. Снощи спахме на пресекулки - спи 20 мин. и почва да плаче, гушкахме се, люляхме се, успокоявахме се цяла нощ. Дано тази вечер вече да няма Т и да спим спокойно. Много ми е мъчно за нея, чак ми иде да заплача.
А и нашите ме подлудиха. Не беше акала 5 дена, но аз не се притесних - нали е само на кърма, четох, че няма проблеми щом не се напъва и корема и е мек. Но баща и беше на друго мнение. Обади се на майка ми и тя като дойде и като ме метнаха двамата - щяла съм да уморя детето, трябвало да му дам Дуфалак или клизма да му направят, не спряха да мрънкат. По едно време вече не издържах и им казах да правят каквото искат, аз не участвам. Взеха я те в другата стая и я изнасилиха с термометъра. Резултат - нула. Просто на детето не му се ходеше, ама кой да ме слуша. Че като си отиде майка ми, като отворих аз една уста, таткото в чудо се видя. Най се засегна като му казах, че уж интелигентен човек, начетен - ми да вземе малко информация да прочете преди да насилва детето. Въпреки това продължиха още два дни да ме тормозят, че трябвало да дам Дуфалак, щяло да и стане нещо и аз най-накрая клекнах - вчера сутринта и дадох. Изака се чак тази сутрин, не знам дали просто си и дойде времето или наистина от Дуфалака. Но определено не приличаше на запек. И тъй екшън в наш'та къща имаше голям, само дето това и после температурата ме довърши.
Ох, оплаках се да ми олекне.
Наденце, радвам се, че всичко при вас е наред. Ние снимка ще правим другата седмица. Гадните гащи сутринта бяха омазани в аки и днес бяхме без тях - толкова ми беше миличка, опитва се да се обръща по корем. Сега изсъхнаха и пак трябва да ги слагам  Cry
Край, свършвам, че се олях.
Честито на всички празнуващи!
Брей Ани, вече като отключвам пощенската кутия, ще се сещам за теб. Радвам се, че вече си по-добре.
Gerssy, дано се оправите бързо Praynig

# 70
Таня- наистина не я оставяй повече от 3 дни да не е акала.Аз пък  от нашата модерна педиатърка знам,че е лошо повече от 3 дни да не ака детето.А това 5 дни и повече ми звучи доста зле..Нашия батко беше ,но той си беше запечен хем го кърмех.И баща му действаше с термометъра.. SickДано повече не ви се случва..
Крейзи айде показвай тия произведения на шиваческото изкуство  Grinning.

# 71
Здравейте!

Ани, много гадно  това с крака, само като си помислих как ти се е свлекла кожата...бррр, настръхнах. Дано да ти мине бързо.

Ние днес бяхме на консултация. Наддали сме 560гр. за две седмици - 5210гр. и сме пораснали 1см - 57см. Сестрата каза, че наддаваме даже много, нормално било 600гр. на месец, а минимума е 400гр., но бебето щяло да се научи постепено да яде по-малко. Всичко си ни е наред, главата вече си я държи доста добре.

А да ви се похваля - ние в петък и събота ще ходим на концерти. Тук има фестивал и ще идват много групи и певци, та сме си купили билети за тези два дни, защото тогава ще пеят Скин и Billy Idol, а също и Хавиер Найду, James Blunt и много други. А в четвъртък съм на женско парти, но ще водя бебето, нищо че е мъж  Mr. Green.

# 72
Таня- наистина не я оставяй повече от 3 дни да не е акала.Аз пък  от нашата модерна педиатърка знам,че е лошо повече от 3 дни да не ака детето.
newsm10 newsm10 newsm10-Поткрепям казаното от Мимозка
А аз да ви питам какво давате ако чуете бебо да кашля??? ThinkingАбе от сутринта до сега вече 5-6 пъти го чувам и това взема сериозно да ме притеснява.След 2 дена сме на ваксина и трябв да сме здрави.

# 73
  • Бургас
Таня, в книгата на д-р Спок пише, че няма място за притеснение ако детето е само на кърма и не ака всеки ден, тъй като след първия месец кърмата се усвоява от организма толкова добре, че остава съвсем малък остатък, който да бъде изхвърлен. Краси също след като стана на 1 месец започна да ходи по-рядко по голяма нужда. В началото се шашках много и й бъркахме с термометъра в дупето, но след като почнах да чета книгата на д-р Спок, спрях. Сега ака по веднъж седмично, но нито коремчето й е надуто, нито е нервна...така че според мен хич не се занимавай да я мъчиш излишно!
Това е от мен, отивам да ям сладолед!
 Heart Eyes

# 74
  • Бургас
LaDiDa и аз така четох и затова бях спокойна, ама се оставих да ме подлудят. Тя май спря да ака защото започнах да кърмя без да добавям от замразената кърма и докато се регулира кърмата може би не и достигаше малко, но от днес определено вече има какво да яде, даже остава, така че предполагам ще си ходи редовно.
Ох, одеве нямаше температура и заспа спокойно. Дано това да беше  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт