Вижте МАЙското човече - втори месец кара вече!

• 14 440
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от нощен и вече приятно хладен Пловдив!Днес определено се дишаше при нас,даже малко на дъжд го избиваше,ама понеже моето вчерашно ангелче реши да ми покаже как може да ме лудне за няколко часа,си направихме дъждовна разходка.../макар,че като заспа не беше точно разходка,а пиене на кафе...но важна е идеята и това че сме били навън и най-вече,че детето спа/........И като излязахме и ни секнаха всички нервности..А иди се оплачи на някой де...
Исках да ви питам дали и някоя от вас е забелязала днес или снощи детето и да е по-нервно?`Щото с тукашните мами решихме,че може да е от пълнолунието/нали трябва да си имаме обяснение/
Ани,дано ти се оправи бързо крака,но аз за всеки случай те съветвам да не пипаш вече там-че то и без това  в тия пощенски кутии само сметки,бе!!! #CrazyКак се не сети някой да прати я запис,я съобщение за наследство...а то само честитики... #2gunfire
tanya_79,въпреки наистина дългия срок в който бебка не е акала,щом коремчето и е меко и не е нервна, просто не я мъчете/знам,че ти е било трудно с тая роднинска психоатака,но ако си убедена че няма нужда,просто не давай да ти правят такива манипулации на детето/И на мен така Сами ми беше разредил акането по едно време,но се оказа,че не е запек,а просто по малко неусвоено мляко се събира за изакване...И нещата се нормализираха от самосебе си.Не,че и на мен не ми мрънкаха да взема мерки,но след тогавашната ми реакция вече не смеят.А за мрънкането и температурата след ваксината-нормално е...но е неприятно.
Gerssy, дано се оправите бързо и вие.Аз точно от това се опасявам най-вече-затова все още предпочитам Сами да прекарва повече време при майка ми.....
zvezdolina, и аз тъпча бибата/нищо че не я иска/,но предпочитам да е тя,а не ръчичките...че после трудно се отвиква от тях...
Руми,виждам,че Даница вече ти е дала тел.на педиатър,но аз бих те посъветвала ако имате проблем да звъниш на Бърза помощ-децата под годинка  са техен контингент-без значение къде и при кой са регистрирани.А иначе се сещам и за един медицински център с предимно педиатрична насоченост,но ще ми трябва време за да открия телефона/но обещавам да го потърся/Иначе си добре дошла на сбирките ни в Градската градина-и не само ти,всички които имат път към Пловдив.А ако имаш нужда от нещо-можеш и да ми се обадиш-тел. ми го има в началото на  последните бременски теми.
Лека нощ от мен и Ивчо!/който днес стана на 40 дни и вече излизаме "официално,че досега бяхме"нелегално" Wink/

# 76

Честити 40 дни на ИВЧО (кабранска)!
Честити 2 месеца на Ивко (на Ани) и на Мартин (на salina)

........ /съкращавам/
Мерси за поздравите за имения ми ден. Дидка, понеже се наричам Оля, а днес е света Олга /доколкото знам е мъченица, проповядвала правата вяра/, за това и аз празнувам
Аз не знаех  #Crazy Поста е от 11 юли, та предполагам, че тогава и наща Оля е имала имен ден, Ако не е знаела - държа да и кажа, че има  Crazy Mr. Green
И да и кажа ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на патерици! Да си ни жива и здрава, много щастлива и все така духовита!   bouquet

Аз нали чета и майските 2005 (имам приятелка там) и изрових това. А иначе аз съм Десислава и празнувам на 17 юни имен ден. Не, че го празнувам, де, но по принцип тогава трябвало. Знам, че и Лале-то е Деси, та съм 90 % сигурна, че не знае, че има имен ден (много ЧЕ-та станаха май  newsm78) Оттогава все си записвам такива именни дни, които не са много популярни, но все загубвам бележките  Crazy Blush
Исках да ви питам дали и някоя от вас е забелязала днес или снощи детето и да е по-нервно?`Щото с тукашните мами решихме,че може да е от пълнолунието/нали трябва да си имаме обяснение/
АЗ! Вчера, онзи ден и днес детето ми се скъса от рев. Мислех, че е вечерен плач, понеже почва точно в 8, като часовник е нашият. После си мсилех, че е от очето - спрях едните капки, понеже му се беше надуло и зачервило. Днес ходихме на лекар и каза да си ги слагаме, че направи тест и нямаше ефекта, който има у нас  #Crazy newsm78 И днес малко преди баня пак се разпищя - нахранен, изкъпан, нагушкан!  Rolling Eyes
Виж, за пълнолунието не бих се сетила, но ще започна да го наблюдавам  Wink

Записвах си какво на кой имам да пиша от 2 дни и май съм "разтребила" листчетата около компютъра  #2gunfire  Tired

# 77
И Венци беше много нервен понеделник и вторник, ревеше без причина, малко се успокояваше, докато го кърмех и после пак същото, не искаше даже и да го гушкам. Замалко да ми скъса нервите, добре че съм от търпеливите. Ще видим днес как ще е.
Кabranska, Bubilina, благодаря за съвета за бибата, ще я вкарвам по-често в употреба  baby_neutral .

# 78
Добро утро, Майчета   bouquet
Вчера тъкмо се написах и поглеждам снимките от софийската среща и  Shocked гледам едно познато лице и... започвам да се чудя  newsm78 и се сетих  Mr. Green с Bubilina сме се срещали в Шейново. Само не мога да се сетя дали заедно постъпвахме на 22 май или съм я срещала на някой от записите  Thinking

Приятен ден момичета и целувки за бебоците  Heart Eyes

# 79
Добро утро!

Килиан пък вчера доста ме учуди, че спа почти цял ден с паузи за хранене. Питах на консултацията и сестрата ми каза, че може да е от пълнолунието  newsm78.

Ани,дано ти се оправи бързо крака,но аз за всеки случай те съветвам да не пипаш вече там-че то и без това  в тия пощенски кутии само сметки,бе!!! #CrazyКак се не сети някой да прати я запис,я съобщение за наследство...а то само честитики... #2gunfire

Да бе, и в нашата пощенска кутия идват напоследък само сметки  Tired и реклами за бебето  Crazy (откъде са научили, че имам бебе, идея си нямам  newsm78).

Честито на всички, които празнуват днес!

# 80
Здравейте и от мен Simple Smile
За протокола: ходихме на консултация и новините са добри- растем като гъбка Simple Smile - 56 см и 5.5кг
Слава богу и педито ни е на моето мнение за въвеждането на сокчета (а по-нататък и пюрета), та засега сме само на млекце.
А за запека при бебоците мога много да пиша, изчетох всичко възможно. Тъй като нямам кърма и сме на адапте и ние имахме този проблем, който засега е разрешен (дано) с пиене на мнооооооого чайче и добавка на мляко Фризовом в обикновеното.
А пък за нашия тати думи нямам, включва се във всичко на максимум  Simple Smile, само не мога да го убедя, че на бебетата трябва и да се говори, не само агу и други маймунджилъци, но дори и приказки да се разказват. Ами кой иначе ще учи шушулката на правилен английски?!? Трудно му е, но ще се справи, даже вече започна  Grinning
Това е от мен засега, наистина ме е яд, че няма други мами от Благоевград, за да може да се организираме и ние за разходка, но вие дерзайте  Peace
Много целувки на бебоците по малките дупета, а за мамите-   bouquet

# 81
  • Варна
Здравейте!
Преди седмица четох тук или в юнската тема за коликите. Една мама беше забелязала, че детето плаче повече след капките. Е, да ви се похваля, от три дни не давам нищо и сме много по-добре. Бях луднала, пробвах Саб Симплекс, Бебинос и Еспумизан - ефекта беше рев по време на кърмене -тогава Криси се напъва да ака. Спрях ги и определено всичко утихна. Пак си поплакваме понякога, но смятам, че е нормално и поносимо.
Нашият татко и той много помага, почти всичко може да прави с изключение на кърменето, разбира се. А за ревността -ревнувах единствено от свекъра ми- беше дошъл на гости за 3-4 дни и в момента, в който изляза от стаята той беше върху детето  #2gunfire. Не го вземаше, но все го пипаше и целуваше по ръцете. И все се бъркаше с акъл...То разбирам жена да ти дава акъл, ами то...абе важното е, че си замина и се нядявам скоро да не идва  Mr. Green
Аз днес съм на контролен преглед и ще питам кога мога да сложа спирала...много ме е страх да не забременея скоро. Вие как сте по тази част?
Целувки от нас, отивам да гладя, че мама скоро не е идвала и купчинката расте Embarassed

# 82
При нас капките за колики само ги засилваха и подсилваха запека, аз също отдавна ги спрях.
а по отношение на спиралата вече с консултирах с гинеколожката ми, която според мен е изключителна и ще си сложа МИРЕНА при следващия цикъл (тогава се поставя). Във форумите прочетох, че много жени са доволни от нея.
МОМИЧЕТА, от мен и от препатили един съвет:
КЪРМЕНЕТО НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ!!!
Моя позната прави аборт, когато бебето и беше на 2 месеца, защото се вързала на този мит!

# 83
# 84
  • София

Честити 40 дни на ИВЧО (кабранска)!
Честити 2 месеца на Ивко (на Ани) и на Мартин (на salina)

........ /съкращавам/
Мерси за поздравите за имения ми ден. Дидка, понеже се наричам Оля, а днес е света Олга /доколкото знам е мъченица, проповядвала правата вяра/, за това и аз празнувам
Аз не знаех  #Crazy Поста е от 11 юли, та предполагам, че тогава и наща Оля е имала имен ден, Ако не е знаела - държа да и кажа, че има  Crazy Mr. Green
И да и кажа ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на патерици! Да си ни жива и здрава, много щастлива и все така духовита!   bouquet

Крейзи, много ти благодаря за пожеланията  bouquet, много си внимателна и тактична /както винаги! Heart Eyes/
Знам си от край време, че имам имен ден и празнувах, но вчера нещо ми беше много "свинско" и не исках да се включвам, да не се оплаквам, но сега ще го сторя "следпразнично"...
Снощи си изкарах акъла! Sad Велизар падна през нощта от леглото!!! А спалнята ни е доста висока и при това отдолу имаме ламинат! Как стана, не мога да си обясня - аз принципно го взимам от люлката при мен след първото му събуждане през нощта /към 1 - 2ч/ за кърмене и после си спи при нас с татито. НИКОГА не го оставям да лежи на самия край на леглото, а и спя толкова леко и винаги го прегръщам - явно съм поотпуснала хватката и се е изтърколил... Banghead Май съм подценила фактът, че напоследък е станал страшно подвижен и се върти на всички страни, ама чак на такова разстояние да се претърколи, от средата на леглото... #Cussing out Как тупна на земята, няма да ви описвам, супер силно се чу и ние с мъжо скочихме едновременно, плака миличкото много, много се уплаши СЛАВА ТЕБЕ БОЖЕ, че му няма нищичко, даже драскотинка и добре, че е паднал някак по очи /на ръчички/, а не отзад по меката фонтанелка... А и едното краче на люлката му е буквално на см от леглото /а се отказало и от главата му... #Cussing out/ Настръхвам като си спомня как лежеше по очи, направо плача в момента, чувствам се най - смотаната и некадърна майка на света... Ако нещо се беше случило, незнам как щях да живея.  Sad В такива моменти човек осъзнава колко ОБИЧА детето си, колко беззащитно  е то и колко лесно става белята...
Съжалявам, че ви досадих, но имах нужда да споделя с някого, а вас ви чувствам много близки. Heart Eyes
Цяла нощ го наблюдавам да не повърне, да не плаче и т.н. и сега продължавам - педито каза, че щом е добре видимо и "във форма" да не се притеснявам, че колко имало тепърва да падат... Е да, но от 2 месеца ли??? #Crazy
Нашият е толкова пъргав и жилав, като го гушнеш сам се изправя на крака и почва да "върви" Shocked Какво ме чака за в бъдеще ме е страх да си помисля. ooooh!
Написах всичко това, да ви предупреда да си държите очите на 10 вече, че няма гаранция, че са малки за това и онова, аз така се успокоявах и ето че сега си сърбам попарата... Направо такъв ужас изживях, че ме е страх да не ми спре кърмата, пазете си съкровищата и дано на никой не се случва да изживее такъв кошмар, в който за няколко секунди сърцето ти спира... Tired
За протокола и ние от два дни много ревем, дали е от пълнолуние незнам, но вечер сме на "ниво"...
Ани, да оздравяваш бързо, много жал ми стана като прочетох перипетиите ти. Знам колко боли това...
На всички други бебчета стискам палци да са здрави, хубави, напапани и наакани  Wink и да нямат мераци да летят  Shocked като моят "авиатор". ooooh!/сега ни е смешно с баща му, ама снощи щяхме да хвърлим топа от страх... #Cussing out #Cussing out #Cussing out/

# 85
Здравейте и от мен!
ВИдях снимките - много са сладки особено с бебоците!!

Олче - спокойно - знам че трябва да внимаваме много - но и бебоците са голяма работа - забелязали ли сте като ги вдигате - как се стягат и свиват  - това го четох някъде - че е за да се предпазят от евентуален удар и да се претърколят ако паднат!! А и ако няма признаци до 2 часа след падането- всичко трябва да е ок!

Иначе - да се оплача - и Никола беше неспокоен цяла нощ /а за майка му не питайте #Crazy/- и май наистина е от пълнолунието!!
Аз все още давам Еспумизан - но съм решила да го разредя и така постепенно да го спра - незнам дали е добра схемата newsm78 вие как мислите - как да пробвам дали коликите са още действащи?

Иначе днес отиваме за ваксина - направо тръпки ме побиват - и за убождането и за страничните реакции. Ще слагаме 5-валентната  ваксина - стискайте палци!

# 86
  • София

Нашият е толкова пъргав и жилав, като го гушнеш сам се изправя на крака и почва да "върви" :: Какво ме чака за в бъдеще ме е страх да си помисля. ooooh!

олче, и ние сме така, точно така се набираме по корема на мама или тати, който ни държи...

да ви се оплача, вчера към 9 давам да папа и няма мляко ли, колики ли се появиха и яко рееееееееееев и късане, върти се и почервеня и аз се шашнах, нали забрвям да пия повече течности...и  ми идеше да се #2gunfire #2gunfire
и сестра ми излетя за АМ, обаче не го хареса, пи 50 мл и после ми дойде кърма и се кърмихме до сън...повече такавса глупост да не пия и ям, няма да правя, то чакам да освирепея от глад май...верно сама съм по цял ден и се налага да си погледна домакинството, ама...прекалих този път...та пиша, понеже много се уплаших да не минем на ендо АМ хранене вечер като нямам кърма така, аз дето така мразя АМ, аправо си изкарах акъла..... Shocked Shocked Shocked

# 87
  • София
Здравейте майчета и бебоци, по повод пълнолунието и аз забелязах,че от 2 дни бебка е неспокойна след  обяд около 4 часа започва та до 22-23 постоянно мрънка, плаче успокоява се само като е на гърда. Мислех,че е някакво моментно състояние не съм се сетила да го свържа с пълнолунието, въпреки че на мен ми влияе. Да ви се оплача от 2 дни имаме профилактика на топлата вода (аз съм в Люлин 1) и е голям кошмар особено за къпането на бебка #Crazy Първо казаха, че тази година няма да има профилактика и изведнъж няма топла вода, добре че е до 14.07 #2gunfire
ol4eto сви ми се сърцето като прочетох за вашето премеждие, а само като се замисля, че понякога я оставям на подложката за преповиване ,за да изхвърля памперса Sick Дано да ви се размине само с уплахата.
anita_s и ние имахме същия проблем с капките и сега давам само когато е нетърпимо еднократно. Поздрави от нас и приятни разходки

# 88
Е,днес пак си имам ангелче вкъщи/от сутринта глас не съм чула/ и за пореден път се убеждавам,че ако аз съм спокойно-спокойно е и детето....
Честит празник на всички които днес празнуват!И на Оля-честит Имен ден,със закъснение!
Олче,мила,не се притеснявай,щом всичко е приключило благополучно...не си лоша майка,бъди сигурна,че на всички майки им се слуучват такива деца/аз също съм изпускала Сами да падне от спалнята,докато го кърмя..като стана по голям пък се е претъркалял долу,даже оня ден го пуснах за минута в банята и се позхлъзна на плочките и така падна милия Sad/,но не мисля,че това ме прави лоша майка.Знам ,че това са неща които проосто се случват,колкото и да внимаваш.Добре,че"Господ ги пази",а и,че макар и малки децата имат доста силен инстинкт за самосъхранение.   А,за това ,че сте готови да ходите...абе и ние вече се опитваме да скачаме-стига да има кой да ни държи,и като го сложа по корем така вири главата и се оттласква с крачетата,че даже успява да се премести/което пък си е повод да не го оставям сам в това положение,че..../
vaniliaice ,защо веднага реши ,че е гладно детето-то може да има хиляди други причини за да реве...?!?освен това,дори и да не си яла и пила течности,кърма се произвежда от организма ти/е,не го превръщай в практика,добре е да се храниш рационално-но ми е ясно,че когато си сама вкъщи с детето не става всеки път/Но,ако искаш да кърмиш по-дълго време,не се лъжи да даваш АМ,`щото има вариант на бебче да му хареса и после...Четох една статия,че в страните,където Ам са по-недостъпни за майките и не им ги рекламират и набутват от всякъде,почти няма некърмещи или с проблеми при кърменето мами.А и съм си задавала въпроса,как успяват в страните от т.нар. Трети свят-че те там и мамите не се хранят достатъчно,и по много деца имат и пак успяват newsm78 Аз затова никога не съм си и помисляла да купувам АМ или помпа-просто си живея с нагласата,че ще кърмя успешно/да не ме чуе дявола!/ и поне засега мисля,че се справям.По същия начин съм настроена и към коликите-и поне засега не можем да се оплачем от тях...
  DaniStef ,мерси за линка за контрацепцията-аз миналата седмица ходих на гинеколог и обсъдихме с него тоя проблем.Човека на дълго и нашироко ми разясни различните методи/че аз от 8години не съм ползвала какъвто и да е метод за предпазване от бременност и не съм в час с по-новите методи/та,в крайна сметка ми препоръча комбинацията от презерватив/около 80%сигурност/ и спермицидни гелове/почти същата сигурност/.А за хапчета и за спирала,както и за лепенките които Смайли беше споменала,каза,че можем да коментираме когата приключа с кърменето. А,и по повод пазенето с кърмене-Е,такова нещо няма....А и аз също имам познати дето залагайки на тая теория имат деца с по една година разлика...И още нещо,в ая връзка  доктора ми обясни,че на базаат на тези поверия в по западналите краища на страната се практикувало продължителната кърмене/на което аз реагирах спонтанно,че няма нищо лошо,но той се доуточни,че ставало въпрос за кърмене от порядъка на 4-5 и повече години!!! #Crazy/

Последна редакция: ср, 12 юли 2006, 14:42 от Анонимен

# 89
И понеже пак се увлякох в обяснения и пак постинга ми стана много дълъг/но така е като ми спи бебчо/,но от няколко дни се каня да Ви напиша нещо за хоеопатичните лекарства/надявам се Вечерница няма да ми се кара,но понеже нея нещо я няма напоследък.../Та:
при ваксинация-ако не искате да има последствия и усложнения можете да дадете Thuya 9 CH преди ваксинацията и  Sulfur 9CH до 48часа след нея.
А за подобни "авиаторски"изпълнения -Arnica 5 9 CH,която и вие можете да ползвате ако се ударите,натъртите или имате мускулна треска.Моят Сами /щото е много кротък Sickредовно я ползва,даже като се удари за потрес на околните на реве,а вика"Дай бонбонче"/
На бебчовците лекарствата се дават разтворени във малко водичка/поне 10-15минути преди и след ядене/И не ги пипайте с ръце-от флакона директно в устата или във водичката

Общи условия

Активация на акаунт