Вижте МАЙското човече - втори месец кара вече!

• 14 420
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от нас.
Крейзи и аз не знаех, че на 17 юни имаме имен ден, благодаря.
Велиса и  ние сме само на АМ, и аз исках да кърмя, а не по цял ден да мия и стерилизирам шишета, но..  не можах.Наддаваме си нормално, акаме по един път на ден  и не ни е голяма главата.
Иначе радвам се на всички, които сте успели да кърмите  и го правите.
Имар и аз си държа пъпчето, не знам къде да го хвърля, а защо не е хубаво да се държи, А за сметките същите са ми като преди.
Лек ден на всички и приятни разходки

# 166
От София съм, кв. Редута

# 167
Добре дошла на Екатерина и бебе адела!
И аз оня ден сравнявах сметките и дори се майтапех на мъжа ми, че мием дупето на ивко за 1 лев и го топлим за 20лв.  Joy с толкова са се увеличили сметките. Но това е за май. За юни трябва да е по малко тока, че почти не сме пускали печка, а през май денонощно.
Хайде да бягам на фитнес , скъпия се прибра!  Hug

# 168
Върнахме се от плажа. Килиан беше много послушен и ни остави с баткото да се плацикаме във водата и да се пускаме по пързалката. Спеше и ядеше само.

Анна, усещам, че имам запушен канал, като започне да ме боли гърдата, получава се червенина и бучка. И като суче бебето, боли. После ми излиза едно бяло мехурче отпред на самото зърно и докато не се пукне, мнооооого болиииии. Но този път май беше по-малко, защото вече почти не ме боли.

Отивам да се приготвям за концерта  Flutter.

# 169
Е хайде и аз да се включа към мами даващи АМ на децата си. Дамяна от първия си ден е на АМ и не смятам, че по нещо се отличава от другите деца.

Сметката единствено за водата е променена от около 2 год. Но влезе ли Дамяна в банята докато не гъбяса не излиза от там.

Добре дошла Кате Hug

# 170
... а по-добре да попитам кои са изкуствено хранещите майки тук,за да знам към кого мога да се обръщам за помощ(за кърменето вече много научих).Бъдете здрави и усмихнати!

Пиши ме и мен към изкуствено хранещите мами . Ние сме на Аптамил , а само вечер преди папането давам на бебо да  изпразни каквото се е събрало от деня - по груби изчисления става въпрос за около 30 мл. от двете гърди ! ... ама макар и малко за него си е млекцето . Много ми хареса написаното от Иги - аз след един милион усилия постигнах само толкова , но ... това , че не произвеждам мляко не значи , че не обичам достатъчно бебето си !!! Едно време като са ги гледали с овесена и оризова водичка ... пак са станали хора , нали ???

Имар - аз знам , че пъпчето трябва да се хвърли някъде до първата годинка - иначе след това детето само си избирало пътя / с нашия батко е така - пъпчето му още е в къщи !!! /

Мами - целувам ви и ви прегръщам всички - честитя ви и ви поздравявам за всичко  и ... не обещавам , че ще пиша скоро , защото са ме налегнали гадни настроения и тревоги в резултат на трагично събитие с наши познати ... и не ми е до писане , а и не искам да ви тежа тук във форума !!! Така , че - до скоро и ... ОБИЧАЙТЕ СЕ - с татковците , с близките , ... дори с враговете си ... и давайте , давайте всичко от себе си на малките БЕЗЦЕННИ СЪЩЕСТВА - за тях си заслужава всичко - и болка , и лишения , и безсънни нощи ...

Обичам ви и ви целувам отново ... подред !!!

# 171
Здравейте мами и бебоци!
По въпроса за кърменето - моето мнение е, че най-важното е да изпитваш удоволствие, да бъдеш спокоен и щастлив със своето бебче. Ако кърменето по някаква причина е проблем - за това е измислен АМ и в никакъв случай не мога да обвинявам майката или когото и да било, че е дала АМ на детето си, това е по-малкото зло от това детето да стои гладно в днешните времена. Никога не съм била привърженик на крайните теории, така е и в кърмаческата. А наистина в кърмаческия форум могат да се намерят много кърмачки-маниачки, но при нас мисля че ни обединяват май-ските бебоци - изкарахме една прекрасна бременност заедно, така се надявам и да продължим заедно да отглеждаме децата си.  Peace
Смайли, ти се чудиш за нашите притеснения относно тези ваксини - така е, след като за съжаление нашата държава дори и за най-малките не мисли, пък на всичкото отгоре и този слух, че ХЕИ не я признава тази ваксина, че няма да ни приемат децата в детска градина и т.н.
Руми, браво - много се радвам, че всичко е ОК!
Крейзи, браво и на вас - пожелавам ви едно хубаво и весело парти - погачата!
Имар, и ние не сме хвърлили още пъпчето. Четох различни суеверия  по този въпрос. Но защо да не го задържиш при теб? Даже пишеше, че ако плануваш да имаш 2-ро дете е хубаво да запазиш пъпчето и да ги съхраняваш заедно и на двете деца - така ще растат в разбирателство. А, бе всякакви суеверия, въпросът е на кое ще повярваш, пък знаеш ли може и да има нещо вярно? newsm78
 welcome на новата мама Катя и бебе Адела!

Много  Hug по пухкавите дупета!

# 172
  • Бургас
Привет от мен! Първо да ви благодаря много за милите думи и куража, който ми вдъхнахте! Наистина сте прави- бебенцата ни са на първо място и като правим нещо трябва да мислим само и единствено за тях- да са здрави, щастливи и обичани от мама и татко! Обещах си вече по-често да казвам "извинявай" и "обичам те" (със или без причина) и така...ще се стегна и стига вече съм хленчила, нали така?! smile3555
И като започнах с извиненията: първото го поднасям на Velisa ( и всички други, като нея, които са изтълкували неправилно постинга ми)! Наистина съм нямала никакво намерение да упреквам или да обиждам майките, които не кърмят, още по-малко бебчетата им.  Напротив- поисках съвет от тях да ми препоръчат какво адаптирано мляко да взема за бебка, от което да не се подува, тъй като кърмата ми намаля значително и искам да имам подръка за всеки случай.  Та, Velisa, още веднъж:  bouquet
А второто извинение е към всички вас, мили ми май-чета, затова, че заради мен се наруши за първи път добрия тон тук!  bouquet Искрено се надявам да няма повече подобни инциденти! newsm51

Иначе днес пропуснахме ваксината- оставихме за понеделник, та още 3 дни ще умувам пак какво да правя! newsm78 newsm78 newsm78.
За питката: и в Бургас го нямаме този обичай, но аз реших да го направя, защото много ми хареса идеята за  "орисването на детето". Освен това си е един добър повод да се събереш с приятели.Иначе майчетата преди мен са описали много точно какво се прави. Аз само ще добавя един елемент за тези, които имат девойки smile3503
когато гостите си заминат и останете насаме с татито взимате едно парче от питката, завързвате го в бяла кърпа и го поставяте някъде нависоко: за да не е "дащно" момичето (дащно=леко) smile3503
Аз така се смях с нашия тати: като му казах се качи на масата да го връзва на релсата на пердето (почти на тавана) Laughing И му викам:"ама не се престаравай, моля те толкова, че накрая пък като вземе да остане стара мома ще видиш ти! newsm62  Та се съгласи и го смъкнахме малко по-ниско! Mr. Green
imar: беше ме питала какъв сок пия за кърмата: много ми помага този от манго на Флорина. Купувам го от Метро направо на стекове, защото рядко го намирам по магазините около нас. Пробвай го, дано и на теб ти върши работа като при мен! newsm10
И последно да споделя за пъпчето: нашето съм решила да издебна Нешка Робева като дойде в Бургас и да го дам на нея, че Краси да стане след време световна шампионка по художествена гимнастика! newsm03  Това в кръга на шегата, разбира се! Да расте здрава преди всичко, пък каквото й е писано!
Е, оставям ви вече, че нашия тати се прибра и сега тримата влюбени ще излизаме на разходка!
Обичам ви всички тук и ви пращам много целувки!   love001

# 173
  • видин
здравейте и от мен,
не съм писала отдавна и досега ви четох, много нещо бях изпуснала. тъкмо се чудех вече къде се загуби другата мама от Видин.
в спора за кърменето няма да вземам страна - ние сме и от двата лагера. белка все пак предпочита кърменето. а мляко все още избираме - много е капризна . сменяме ги непрекъснато и все не ги харесва - НАН1, Фризолак,Милумил,нутрилон. и все се мръщи. не зная къде има от пиле мляко - може би иска такова.
сега пък имаме проблем - гъбички в устата. помагайте, защото докато убедя педката ,че има те май станаха много. направо ме е яд на мене си, че я послушах при положение , че много добре сама видях какво е и все пак имам опит - нали съм многодетна мама.
по въпроса с пъпчетата - на големия син докато се чудех къде да го хвърля, го загубих, на малкия е все още в къщи и той много ревностно си го пази и  не си го дава, а  на белка още не съм решила  къде да го хвърляме.
спирам, че ни дойдоха гости.
много целувки от нас с Ани.

# 174
maria ra и ние имахме гъбички и ползвахме дактарин гел за мазане.Изчезнаха за един ден,лошото е че ако пак се появят трябва нов, че срока му е 28 дни.

# 175
Здравейте! Аз снощи се опитах да се намеся в полемиката за кърмещите и некърмещи мами,но сървъра са запъна и ми изтри постинга..ама то и май по-добре стана,че само щях да я раздуя темата...Но искам да питам,аз Оля,защо и мен ме е прескочила...ей,аз второ дете кърмя фанатично и се боря с баби и педиатри....това беше в рамките на шегата,надявам се ,че носиш майтап
За сметките-абе те нашите все са ни големи/или пък доходите ни са малки,незнам/ но не мисля,че са се променили заради Ивчо-то ние нито печка му включваме,нито климатик...а и все още не е започнал много да цапа,та да има повече за пране.И като го къпем и в легенче,вместо в коритото-и от там сме на далавера с водата...абе нещо хич не му се престараваме на това детенце...предполагам,че с третото още по лежерно ще го караме...
За пъпчетата-и нашите две са още в процес на обсъждане,че не можем да се разберем с татито къде да ги метнем-а сега като прочетох какво е писала Bubilina ,се замислям сериозно-щото не искам да се разделят с баткото,нали и затова си ги родихме с малка разлика,та да са си другарчета/като изкуфеем с баща им и почнем да им праввим мизерии.../..А по въпроса с баткото-преди малко си го прибрахме и вече имаше атентат срешу бебчо,та сега с баща му излязоха на разходка,че да дремне Иво поне още няколко часа..
Крейзи,покрай твоето запитване и аз откраднах идеи за питата-щото и на мен това ми  се очертава в неделя...после да пишеш как е минало...Макар,че аз се съмнявам нашите гости да си тръгнат преди залез-не са такива хора/дано се сетят,че това не е повод за напиване и приспиване на домакините../ За питането ти относно количката-и ние сме с лятна откак сме почнали да излизаме навън-имаме и комбинирана,но тя тежи 18кг по каталог+бебе+багажериите му+мамините багажерии +нещо от пазара или магазина ако си купим....и става страшно-а и Пловдив е крайно недружелюбен откъм условия за мами  с колички...повече си ги носим отколкото бутаме.Лятната ми е лека и лесна за чистене/май видях и Бг Вики да вози Мони с такава/
Руми ,ако още не сте тръъгнали на село-можеш да се обаждаш като дойдете в Пловдив-тел.ми го има в старите теми./дано не се повтарям,че от няколко дни се каня да го напиша,но не помня написах ли го-ох съвсем вече не ставам за мислене и помнене.../
А,снощи писах много и на Ладида за отношенията в семейството и колко е важно да се разговаря...ама днес вече не мисля така,преди малко така ме ядоса нашия тати,че още бълвам пушек.....харесал моляви се,кола и до довечера да сме я купили...ай стига бе...аз се чудя кога ще му уври мозъка...хората обувки си купуват с повече мислене,...той на юруш...Няма сега вда Ви се оплаквам повече,че сега и гости ми е поканил..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 176
Кабранска, и ние така новата кола набързо я напазарихме, а за печка на AEG от една година се извървяме до магазина и си я заплюваме и все още чакам включване.  Joy

Мариа ра, аз мазах устичката със сода и пудра захар за соура.

# 177
Иги,   202uu В нашето форум-че открита дискриминация(както в Америка) няма, но малко или много се чете такава между редовете. Разбирам чувствата на Велиса. Аз лично не намирам разлика между децата захранени с АМ и с кърма, всичките са еднакво здравички и жизнени. Всяка майка обича детето си и дава най-доброто от себе си.
  Ние вчера бяхме цял ден по гостита, след обяд бяхме на басейн  grinning039Беше доста жега, но малката стоя под дебела сянка, събута по памперс, поспа си, посмя се, май и на нея и беше забавно. Аз се опитах да хвана малко тен, че тая година съм бяла като сиренце. Вечерта пък отидохме на друго гости и там и се радваха и така аз доста добре разнообразих и починах. За първи път ще сме самички, нашия тате днес замина на конференция в Сан Франциско и ще се върна чааак утре. И за да не ни е страх моята приятелка ще дойде да спи при нас Mr. Green и ще си спретнем женско парти blahblah eat , ще обсъдим мъжете Mr. Green, ще похапнем вкусотийки . Лека вечер на всички!

# 178
Привет, априлско - майско - юнски мамчета   bouquet

Гледам подхванали сте темата с пъпчетата и да ви кажа, не знам дали е орис или съвпадение, но преди около 26 години, когато майка ми е хвърлила пъпа ми в двора на училището (за да стана "учена") срещу което живее съпруга ми, едва ли е мислила, че ще срещна любовта там.
А все си мисля, че съвпадения няма   Thinking
На ЛаДиДа в първия момент като прочетох поста й исках да кажа - и ние в първите две седмици, докато беше свеки вкъщи бяхме доста изнервени, може и следродилна да е било(ама и таткото  newsm78), но в момента, в който си останахме сами нещата си дойдоха на мястото.
А ние следващата седмица сме на консултация - нямам търпение да разбера колко е порастнала Мая, имам чуството че расте като гъбка  Heart Eyes
Някой питаше за сметките - няма промяна или поне не фрапираща - все пак още един член на семейството има  baby_neutral  Mr. Green  Heart Eyes
Лека нощ!   bouquet

# 179
Ето мееее!И бързам първо да благодаря на Мимозка за загрижеността!Докторката каза да не се притеснявам за крачето на Елла и тя наистина започна малко повече да го "забелязва".Ладида,да сте само вие така...Много го обичам,ама много ме ядосва понякога бе!Помага,не отричам,ама си гледа собствения сън и не съчувства на моето безсъние.А ние нали сме сами в тая държава,виждаме малко зор.Тя започна да става много по-кротка,пу-пу.Вече си стои самичка и се забавлява.По въпроса с "лошата маика" съм убедена,че всяка една от нас понякога се чувства така.Особено отначало аз само това повтарях и ревях като магаре.Установих,че е от безсънието.То маи само моето дете остана такова "будно"-на всеки 3 часа-ден,нощ.И да знаеш,че аз пък съм "коравосърдечна"-не я вземам при нас и я оставам да се доприспива сама.Т.е. говоря и нежно,гушкам я и като видя,че примигва на парцали,я слагам в леглото и.Така знае,че съм там,но че заспива в неиното легло и то е "сигурно място".Тя и без това не е почитателка на моето.
Голяма тема се е заформила с това кърмене-некърмене.Не мисля,че Велиса се е заяла по никакъв начин-намирам я за много мило момиче.Фактът,че има убедени,че кърмата е наи-доброто и че всичко е до желание показва все пак негативно отношение-не към некърмещи маики,а към формулата.Аз,като маика,която дохранва,ще ви кажа едно:чувствам се като провал понякога/е,малко по-слабо от това аиде/ и се питам как така другите успяват./явно ми е много голям мързелът със стерилизирането да призная Grinning/.Не знам защо и знам,че е глупаво.Но мисля,че не трябва да сме краини с горката формула.Поне бебетата на шише не са научени да заспиват на цица,не висят там постоянно и не тормозят маиките си с това дали ядат достатъчно.Не мислете,че не ми се иска да кърмя само-ям,пия много и пак няма достатъчно.И знам защо-УМОРЕНА СЪМ!Не знам дали кърмещите маики имат помощ вкъщи/макар и за 5 часа на седмица от бабите/или просто са щастливки да имат достатъчно.Но ако сте сами,спите по 5 часа на пресекулки и не можете да я/го оставите на някои дори за 2 часа,така се получава.И като казвам нямам кърма-Елла плаче,гладна е,виси на цица 2 часа и пак иска да яде-е,да си уморя детето от глад заради едната му пуста идеология ли?Колкото,толкова.И хич да не е,пак ще е здраво,пак ще е щастливо,ако така му е писано и ако мама го обича.
Креизи,ти ме разбиваш от всякъде с това шиене.Аз не стига,че съм безкраино некадърна,ами и време нямам.Евала!И ,понеже яко се улях,да питам само последно две неща.Първо кърмещите:Елла понякога реве много/сякаш е гладна/,но или не захапва изобщо или захапва,пуска и пак реве.Търси,а като дам,се сърди.Понякога се чудя преяла ли е и търси утеха или е гладна и предпочита шишето.Освен това сутрин към 5 се събужда,яде и до 10 е едно протягане и мрънкане/по-скоро звукът,които издаваме като се протегнем/.Ако някои даде "лек",че да доспивам...Оф,второто го забравих,ама които изчете поста ми има от мен един голям лъскав надпис ГЕРОИ.

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 01:39 от ira_d

Общи условия

Активация на акаунт