На море в Турция - тема 61

• 72 254
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
BsrnX,
Ние ще минем (живот и здраве) по това направление към Бурса. Искаме директно през новия мост,ако не е безбожно скъп,че сигурно има причина да няма кой знае какво движение. Значи ли това,че не е нужно да се тревожа от ремонти/ задръствания?

мост 120/130 тл + магистрала до Бурса 30/35 и нещо беше последно

има вариант след мост да се посо4ите към Yalova-Bursa
 - тогава 30 тл не се плащат Simple Smile
+ по пътя хемен след  Yalova има Köfteci Yusuf  яко е там.. Simple Smile

# 496
  • Берлин
Знам го. Ама 30 лири са грубо 5€. За тях сметка няма да правя. Благодаря ти

# 497
Миналото лято на връщане от Анталия спахме в Бурса и минахме през новия мост над Измитския залив - много хубаво и удобно съоръжение. Въобще не сме били на фаза да обсъждаме цени. Наистина не си струваше.

# 498
  • Варна
след полунощ се минавa с 5-6 коли през Истанбул
не е кои знае какво да се премине Истанбул по сред нощ..
работата е след Истанбул - особенно нощно време
от Гебзе до Адапазари на места се затваря магистралата през ноща.. и тогава става работата - оставате посред камиони тирове и чакате с часове да напреднате някои километър

Гебзе - Адапазаръ - д100 е да ви е алтернативата..
или мост/ферибот Гебзе - Бурса - Ескишехир..

Този петък
изход две посоки
понеделник ве4ер - вход две посоки ще е лудница..
понеделник - пра3ник.. града се прелива насам натам Simple Smile
Извинявам се ако нахалствам, но за другият петък 19.07. има ли някъде къде и кога ще затварят? Или някъде по магистралата дали съобщават предварително за затворен участък? То и без да затварят след полунощ  Гебзе - Адапазаръ си е много тегаво за минаване, много камиони и всичките ленти все пълни, изморително е за каране.
D100 ще е в краен случай, но как да разберем че ще е затворено за да отбием?

# 499
от Гебзе до Адапазари на места се затваря магистралата през ноща.. и тогава става работата - оставате посред камиони тирове и чакате с часове да напреднате някои километър

Този петък
изход две посоки

Извинявам се ако нахалствам, но за другият петък 19.07. има ли някъде къде и кога ще затварят? Или някъде по магистралата дали съобщават предварително за затворен участък? То и без да затварят след полунощ  Гебзе - Адапазаръ си е много тегаво за минаване, много камиони и всичките ленти все пълни, изморително е за каране.

По принцип месните в Истанбул на веекенда бягат от града петак след обяд късно до другия ден става натоварен пътя.. и неделя се връщат обратно.. и пак натоварен
от две седмици насам се налага да карам заедно с костенурките посока тракия - истанбул в неделя Simple Smile

таа вие ако щесте след полунощ в другия краи на града няма да видите кой знае какво..
за затборените пътища има само едно инфо 4е към следата на август ще е ок..

моста е на 2 ленти от 4 е леко натоварен през ноща..
след гебзе работата е друга
затвярясе магистралата и се пренасо4ва вси4ко на долу по д100 ферибот-бурса посока.. от там гебзе се обикаля от другата страна като там има завивка за бурса с ферибот дето е 80 тл една посока.. и е идеално за по4ивка 30-35 мин.
или пак от др.край на гебзе се свързва кам с е80
но също така д100 си продължава ким диловасъ - хереке - корфез - измит- сапанджа и след язовира от входа на адапазари табела биледжик анталя

не е мн сложно просто
Измит Анкара на синя табела и по д100
((д100 след гебзе успоредно върви с е80))

# 500
Може ли да ми дадете мнения за хотел le blue kusadasi и labranda ephesus...

за le blue kusadasi сега като се прибирахме началото на юни пътувахме с хора който си тръгваха и казаха че за 5* не е добре,не бяха много очаровани.
П.С. според мен го сравняваха с АМАРА която е 5*

# 501
Deniz80 Напиши отзив за хотела.Аз се интересувам колко е разтоянието от хотела до плажа,работното време на луна парка и с другият Роял ползват ли нещо общо?
´´´´´´´
Както казах това ни е втората почивка в Роял Сегинус. Открит е през 2017 година. Като територия е голяма. Най малката стая е 64 кв.
Ултра ол.инкл., като включва и вносни питиета. И то наистина вносни. Има много ресторанти, както и снакс хранения през цялото време. А от 24.00 до 7 часа сутринта има нощен бюфет. Някои барове също работят денонощно. А те са над 11 броя. Има голям аквапарк, който работи: 10.00:12.00 и от 14.00:17.00 часа. А лунапарка по обяд някъде за няколко часа и след 17 часа също, с точност честно казано забравих. Има много неща от батута до виенското колело и блъскащите колички. Анимацията е по добра от миналата година, според мене. Има си много добър амфитиатър за представления, които се правят всяка вечер от различни групи.
За снакс ресторантите и гьозлеметата и прочие, коментарът е излишен. Всичко е на ниво. Според мойте очи де, което съм видял. Има няколко басейна, които са супер големи.
А що се отнася за разстоянието от хотела до плажа: 350-400 метра най много. През цялото време има си електромобили, които са в постоянно движение. Не през 10-120 или през 30 минути, а постоянно.
Пътят е изцяло в зеленина с градинки, с палми....така, че приказките от рода на това, че в Сегинус нямало зеленина е абсюлютна лъжа! Между хотела и плажа също има снакс ресторант. А самият плаж е много широк и голям. Пясък. Има и бар също на плажа.
Според мене единствения недостатък е, че понякога се губеше нета около басейните.
Храната е разкошна и разнообразна. За питиетата, коментарът е излишен.

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 18:17 от Deniz80

# 502
Deniz80 Напиши отзив за хотела.Аз се интересувам колко е разтоянието от хотела до плажа,работното време на луна парка и с другият Роял ползват ли нещо общо?
´´´´´´´
Както казах това ни е втората почивка в Роял Сегинус.

А може ли да споделите какъв и плажът, има ли камъни? Сянката с чадъри ли е или с тенти? Има ли достатъчно пространство между шезлангите? В морето има ли камъни и бързо ли става дълбоко?
Тези електромобили колко човека превозват? В каква стая бяхте и на ккава цена?

# 503
Марги, ако цените на Роял са по-високи при някой ТО, значи цената на Гюрал е промоционална или има преливане на периоди, когато цните на Роял се вдигат, а на Гюрал падат.

Че е скъп е скъп. И съм съгласен, че хотели с по висок клас са по евтини тази година. Но определено цената, която сме платили за Сегинус си заслужава! От Роялите може би е един от най хубавите хотели. Разбира се, че не омоложавам другите...
С удоволствие бихме повторили пак заради детето. Въпреки, че аз бих желал, например Адаля Елит или някой друг хотел от същия клас.... Но ще видим.
Слънчеви почивки на всички!

И аз мисля, че Роял Сегинус е най-добрият от веригата.

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 21:57 от bubanka

# 504
KittyCatty, вероятно този спор ще се поизбистри ако уточните от къде по Вашите думи, сте толкова добре запозната с условията на двете вериги, а явно и с цените им.
Аз написах, че моите наблюдения са от ранните записвания през декември, когато всички хотели имаха намаления. Проверявах различни дати и брой нощувки, за да избера най-подходящия вариант. Независимо от датите, Гюрал беше с най-ниска цена. От тогава до сега, колкото и пъти да правя проверка, все Гюрал е с най-ниска цена от хотелите, към които проявявам интерес. Това, разбира се, е за моята семейна конфигурация. Но през миналите сезони, пак за моето семейство той беше доста по-скъп на фона на други хотели, които следя ценово. Проявявам интерес към Гюрал Белек още от 2004 г., когато беше Али Бей. Всяка година проверявах цените му. След 2010 г. харесах повече този в Текирова, така че и него проучвах. Все си мисля, че имам поглед върху ценовото му ниво. Освен това имам дълбоко вътрешно убеждение, че мога да разбера кога цената е промоционална и кога има разлики заради преливащи периоди.
До колкото знам за българския пазар, Гюрал се предлага ексклузивно от Тез тур, за почивка със самолет. Тази година не съм срещала оферти за него при друг ТО. Подчертавам отново, че става въпрос за самолетни пакети. Така че не можем да говорим и за разлика в цените при различни ТО.

П.П. Искам да ви кажа, че може би за първи път във форума влизам в спор с такава упоритост. И заради този спор вероятно някой ще остане с впечатлението, че въобще не харесвам хотелите Гюрал, което е далече от истината. Напротив, ще продължавам да ги препоръчвам, както и до сега, когато сметна, че отговарят на изискванията на човека, който иска съвет. В случая ставаше въпрос за семейство с 2-годишно дете за почивка през октомври, поради което смятам друг хотел за по-подходящ.

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 23:38 от Мaрги

# 505
По повод изтритите постове от последните страници: спам, лични нападки, последователни постове, писане в цитат от чужд пост. Когато цитирате, моля не цитирайте "чаршафи" - използвайте скрит текст, изтривайте излишната информация, цитирайте по един чужд пост, а не няколко цитата един в друг, не пишете в чужд пост, когато цитирате.
Правилата на форума са тук.

# 506
  • Варна
Скрит текст:

Този петък
изход две посоки

Извинявам се ако нахалствам, но за другият петък 19.07. има ли някъде къде и кога ще затварят? Или някъде по магистралата дали съобщават предварително за затворен участък? То и без да затварят след полунощ  Гебзе - Адапазаръ си е много тегаво за минаване, много камиони и всичките ленти все пълни, изморително е за каране.

По принцип месните в Истанбул на веекенда бягат от града петак след обяд късно до другия ден става натоварен пътя.. и неделя се връщат обратно.. и пак натоварен
от две седмици насам се налага да карам заедно с костенурките посока тракия - истанбул в неделя Simple Smile

таа вие ако щесте след полунощ в другия краи на града няма да видите кой знае какво..

затвярясе магистралата и се пренасо4ва вси4ко на долу по д100 ферибот-бурса посока.. от там гебзе се обикаля от другата страна като там има завивка за бурса с ферибот дето е 80 тл една посока.. и е идеално за по4ивка 30-35 мин.
но също така д100 си продължава ким диловасъ - хереке - корфез - измит- сапанджа и след язовира от входа на адапазари табела биледжик анталя

не е мн сложно просто

Благодаря за изчерпателните обяснения. Значи, ако магистралата е затворена, то ще има отбиване на движението. Ще се оправим с пътя, по навигацията няма как да се загубим, но просто ще е лошо да загубим допълнително 2-3 часа при това не кратко пътуване от 13-14 часа. Да се надяваме, че ще извадим късмет и няма да е затворено по това време когато минаваме. Отбием ли после надолу към по пътя към Анталия е лесно.
Иначе през Бурса не ни е вариант, много встрани се пада, а и последния път като минахме от там беше по-зле и от движението в Истанбул.

# 507
Добре хайде, ще го напиша втори път съвсем накратко този път, не защото ми е толкова важно, а защото не обичам хората да бъдат подвеждани.
Опитах се да бъда максимално коректна като написах, че впечатленията ми от хотелите са от различни години, поради което сравнението може да не е точно.
Щеше да бъде "максимално коректно", амо беше споменала, че впечатленията ти от тази година са от Гюрал в Текирова, а не от другия хотел в Белек, за който се питаше. Въпреки че са от една верига, двата хотела са различни и са насочени към различни target групи, като съответно и параметрите им са варирали през годините.

Хотелът в Текирока наистина е насочен към туристи от бившите съветски републики, но това не се отнася за хотела в Белек. По мои впечатления без да съм ги броил, в Белек немците бяха почти колкото руснаците, което може да се види и от по-големия брой немски ревюта в holidaycheck. Освен това ето отговор на въпрос от преди два месеца точно там:

Имали гости от Германия в хотела или са само от Русия ? Отоплява ли се басейнът през октомври?
Бяхме в края на септември. Басейнът не се отоплява, но нямаше проблем с температурата. Басейните в Гюрал не се отопляват по принцип.
По време на нашия престой аз бих казал: 30% немци, 40 % руснаци и 30% други.
Мога само да препоръчвам този хотел за семейства. Всичко беше страхотно. От храната до анимацията и програмата за деца.

Подходящ ли е плажа за деца?
Не е толкова полегат като в Сиде, става дълбоко след около 4-5 метра. Но въобще не е толкова голям наклонът като на плажа в Лара.

Само тук да уточня, че има отопляеми вътрешен и външен басейни в Белек, но отоплението работи само в определени периоди по тяхна преценка. Що се отнася до прословутото бебешко басейнче, аз лично съм джапал в него и е било много топло с много деца вътре следобед..
Или още по-интересния коментар от другия потребител, за написаното от мен - "Иначе спрях да го чета още на първия абзац..." след което 20 реда твърдения, че не съм права.
Какво да коментирам, когато сравняваш твои субективни впечатления от преди години в хотелите Роял, и ги сравняваш пак с твои субективни впечатления от тази година от хотел Гюрал в Текирова, които приписваш на хотел Гюрал в Белек.

Е, хайде малко по-аргументирано, ако обичате!
От всичкото ти писане излезе, че Гюрал е по-добрата верига дори по повечето от твоите параметри с изключение на двата "храна" и  "обслужаване", които както вече казах освен, че не се отнасят за хотела Гюрал в Бекек, защото ти впечатления от там нямаш, също така са въпрос на субективна лична преценка и по тях нама как да с спори и винаги може да има напълно противоположни мнения, както и известни вариации в услугите дори по време на сезона.

Иначе възможно най-аргументирано, вече има достатъчно отзиви от тази година първо от немци в holidaycheck, на практика всичките са изключително положителни и хората са отделили и достатъчно внимание на храната и обслужването. Същата е ситуацията и в tripadvisor, където също има достатъчно отзиви пак от тази година, както от руснаци и немци, така и от турци и други.  (Използвайте Google Translate за превод, ако имате нужда.)

И един приятелски съвет към всички, повечето от хотелите, за които питате са доста популярни и за тях непрекъснато се пишат актуални отзиви и снимат клипчета, съветите в тази тема могат да ви насочат в една или друга посока, но е изключително несериозно и наивно, да разчитате само на мнението на един или друг потребител. Накрая е все тая дали ви е подвела някоя агенция или някоя потребителка, което неизбежно ще се случи, ако сами не се опитате да си изградите мнение на базата на информация от повече източници.   

# 508
Скрит текст:
Скрит текст:

Този петък
изход две посоки

не е мн сложно просто

Благодаря за изчерпателните обяснения. Значи, ако магистралата е затворена, то ще има отбиване на движението. Ще се оправим с пътя, по навигацията няма как да се загубим, но просто ще е лошо да загубим допълнително 2-3 часа при това не кратко пътуване от 13-14 часа. Да се надяваме, че ще извадим късмет и няма да е затворено по това време когато минаваме. Отбием ли после надолу към по пътя към Анталия е лесно.
Иначе през Бурса не ни е вариант, много встрани се пада, а и последния път като минахме от там беше по-зле и от движението в Истанбул.
[/quote]

Пазбира се че има отбивки
пътя си те4е по някакъв начин..
Няма как спират движението..
от Бурса - то се минава около Бурса виждаш града от далече ама след Бурса как е пътя незнам, не съм минал..

Преди Гебзе След отбивката за Сабиха/Курткой има KURTKÖY SERVİS ALANI-OPET
Бензоностанция (мн голям) там е идеално за мола
има ресторанти заведения 7/24.. 

# 509
  • Пловдив
Моля Ви ,тук сме да споделяме впечатления ,а не да правим забележки .
Марги е помогнала на много хора да намерят правилното място за почивка .
Не се карайте ,а подържайте добрия тон !

Общи условия

Активация на акаунт