СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 91 690
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 2 145
  • Бг-мама
Ивончето - вариант 1.

# 2 146
  • непостоянно

А това сигурно ли е?
Логиката ми е следната, ако се запишеш по първо желание, не би ли следвало да изгубиш правото да участваш в последващо класиране (независимо от факта, че то може да е в различна област), за да се избегне моментът с евентуално отписване при последвал прием ?!?

# 2 147
При нас са чели някакви правила и са прибрали всички калкулатори. Доколкото си спомням,  доста се дискутира темата за програмируеми и обикновени такива. Има ли изменение, или нещо ново, излязло в последния момент от синеокото чудо?

И още нещо. Как стои въпросът със започване на работа за ненавършили 14 години?

# 2 148
  • София
Ние вече забравихме изпита и гледаме напред!

Кажете, какви са ви впечатленията от предишни години - има ли голямо раздвижване на второ класиране? И въобще се чудя, каква може да е причината за едно дете, прието по първото си желание, да не се запише и съответно да се освободят места за чакащите второ класиране?
И още нещо не ми стана много ясно от схемата - ако си приет на първо класиране по второто си желание и не се запишеш, защото се надяваш на второ класиране да се придвижиш нагоре, пази ли ти се мястото от първото класиране /т.е.второто желание/ или го губиш?

Причините, да не се запише дете, прието по първо желание - записва се в АК, в друго частно училище, в училище с отделен прием.
При участие във второ класиране - или се придвижваш напред в желанията или си оставаш на същото място. Няма такова нещо като "пазене" на мястото. Ако на второ класиране се придвижиш напред, трябва да се запишеш на мястото от второ класиране. Не можеш да избираш да избираш между двете, защото на мястото ти от първо класиране вече има друго дете. Трето класиране е само за останалите след второ свободни места. За него подаваш ново заявление и мястото ти от предходните класирания не се пази.

# 2 149

А това сигурно ли е?
Логиката ми е следната, ако се запишеш по първо желание, не би ли следвало да изгубиш правото да участваш в последващо класиране (независимо от факта, че то може да е в различна област), за да се избегне моментът с евентуално отписване при последвал прием ?!?

Не. Всяка област е независима. Вариант едно е верният вариант.
Причините, да не се запише дете, прието по първо желание - записва се в АК, в друго частно училище, в училище с отделен прием.
Или подало пробно заявление в област, в която няма никакво намерение да се записва. Просто за тренировка как ще минат нещата, преди да подаде в собствената си област.

# 2 150
  • София
При нас са чели някакви правила и са прибрали всички калкулатори. Доколкото си спомням,  доста се дискутира темата за програмируеми и обикновени такива. Има ли изменение, или нещо ново, излязло в последния момент от синеокото чудо?

И още нещо. Как стои въпросът със започване на работа за ненавършили 14 години?

КажИ, честно! Joy

# 2 151
  • непостоянно

А това сигурно ли е?

Не. Всяка област е независима. Вариант едно е верният вариант.

Благодаря! Макар да се надявах на Вариант 2 🤫🤪😂

Sculpture, калкулаторите не са разрешени по начало. В темата бяха коментирани обикновени и “необикновени” такива, но в частност за изпитите в НПМГ✌

# 2 152
Е сега седя и разсъждавам как 100% НЯМА държава в Европа, а много вероятно и в Азия, в която майки във форуми да решават задачи, да принтват инструкции, предназначени за квесторите и да публикуват отговори преди експертите, създали въпросите. С цел да опосредят непълнолетните си деца в битка със системата, полуидиотите, които я представляват, и, генерално, държавата, щото в нея всичкото е такова мазало. Е няма го това никъде, сипвам си червено Confused

Този пост бих го закачила под заглавието на групата.  Социален разрез, който хвърля светлина на цялостната ситуация (не само в образованието)!

Така де, в продължение и в опит да не им споменаваме имената - #кой застава зад неинструктирани и недоразбрали квестори? Нееднозначни задачи? Събрани механични часовници? Липсващи страници? Липса на решение за болни в този ден деца? Щото за полуидиотите това е поредна година на гафове, а за всяко от нашите, повтарям, непълнолетни деца, единствената година на кандидатстване в гимназия? Един вид онези имат 100 шанса за провал, а нашите имат един шанс да успеят? Пълен абсурд е това и трябва да ги изчистят - Кастрева или който там желае да поеме отговорност. Така се прави като сгафиш на обществена позиция в цивилизована държава. А! В съседна зала при нас квестори са раздавали текста за преразказ на някои деца - да се подсетят Mask

# 2 153
Това да не е парола за достъп към белото?

"Честни сини очи", Савакова.

# 2 154

Демек, все софийски хипотези ...

# 2 155
Днес съученик на дъщеря ми са го закарали в болница насред НВО-то. Нямам представа какво му е на момчето, но ще бъде в болница 1 седмица . Май поне е предал първи модул, но какво ли е написал милия. Стана ми много мъчно. Не зная дали там му е прилошало или е отишъл болен на НВО, заради тъпите правила, че няма друга дата, но все е ужасно. МОН-човците дали припадат по бюрата болни, или ползват болнични, не е като да си болен и затова да не работиш желаната работа, както някои деца, болни губят желаното училище.

# 2 156
Днес съученик на дъщеря ми са го закарали в болница насред НВО-то. Нямам представа какво му е на момчето, но ще бъде в болница. Май поне е предал първи модул, но какво ли е написал милия. Стана ми много мъчно. Не зная дали там му е прилошало или отишъл болен на НВО, заради тъпите правила, че няма друга дата, но все е ужасно. МОН-човците дали при падат по бюрата болни, или ползват болнични, не е като да си болен и затова да не работиш желаната работа, както някои деца, болни губят желаното училище.

Припадат друг път. На воля си боледуват и вероятно имат и повече от нашите 2б дни годишен отпуск

# 2 157
  • София
Даааа, точно преди малко разбрах нещо подобно... В едно  столично училище, поне в една от залите му,  прераказът е стоял в децата за четене  >30 мин. А говорим за равнопоставеност. Сульо и Пульо знаят колко е регламентираното време за целта, а ние говорим все пак не за Сульо и Пульо, а за уж "инструктирани" квестори.

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 23:27 от пенсионирана русалка

# 2 158
При нас са прибрали калкулаторите. При вас как е било? Питам чесно, да ходя ли утре да се разправям.

# 2 159
  • София
Вкарахте ме в съвсем, съвсем друг филм... От незнание ли са тези изпълнения - не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт