СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 263
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 690
Да, и на двете. Черновата се събира, но не се проверява!

# 691
  • непостоянно
Сиси, писмото до дъщеря ти ме трогна. Идеята е прекрасна.
Сънчо, честита да е дъщеричката ти!!! Много здраве, успехи и късмет!
Али, честит празник и на теб!!!

# 692
  • Варна
Министър Дидева,  благодаря и извинявай още веднъж. Не мога да ти отговоря на ЛС.
Би ли могъл някой да събере в първия пост това за лица, гърбове,  къде пишат и къде не. Чета Ви постоянно,  но в един момент губя дирите на важните неща Sad

# 693
Сънчо, честито ти пораснало момиче! Да е здрава, усмихната и да получи най-желания подарък скоро! Wink

Али, честита да си и ти!

За разтуха, четох на дъщеря ми ученически бисери, ето няколко:

· С възторг Вазов рисува боят на Шипка. А когато идва помощта с кораба
"Радецки", се сбъдва заветната мечта на Вазов.

· Бай Ганьо върши престъпление, а също обича да пише рецензии и др.

· В потурите на Бай Ганьо се крие най-голямото му богатство.

· Бай Ганьо говори аерогантно.

· Бай Ганьо е сексуален маниак - първо намига на жените, след това
ги води в банята за да им покаже какво има а после ги пощипва.

· Баба Илийца бръкнала в пазвата си, но там не намерила нищо, освен
малко сухи корички.

· Монахът предложил на баба Илийца да пренощува в манастира, но тя си
мислела за младия юнак, който я чака в храстите и отказала.

# 694
За пореден път, бутонът " полезно"  не е достатъчен, пък и емотиконите. Не мога да избера! Joy

# 695
Като прочетох бисерите, се сетих за такива от моето кандидатстване в Университета. След изпита излизаха бисерите и един от тях стана нещо като "крилат израз" в семейството ни-"Бръкнеш в торбата и там неволя" (темата за "Народното страдание в поезията на Яворов)

# 696
  • София
Сънчо, присъединявам се към поздравленията за щерката-да расте здрава и щастлива!
Бисерите “трепят”😆

# 697
  • София
Хахха, най-много ми харесаха интерпретациите на тема баба Илийца.
 И като заговорихме за нея, да ви споделя. Аз имам някакво предчувствие, че бабата ще е на тезата. Не знам защо и може и да е глупост, но все карам моята да преговаря "Една българка". Всъщност може би се дължи на това, че аз като кандидатствах в 7ми клас точно ми се падна ОЛВ на борбата с кола.
Вие имате ли някакво шесто чувство на какво  ще е тезата? Вашият боб какво показва?

# 698
Привет, съмишленици! Smile
Не съм чела цялата тема, ако се повтарям, да ме извините.
Има ли някъде статистическа информация по области колко деца се явяват тази година на НВО?

# 699
Имам предчувствие за "По жицата", с която влязох в ЕГ.
Три пъти го карах да пише теза.
Това е единственият автор, чието име не помни и единствен, чиято къща(една от всичките, но живял там за кратко) съм му показвала, минавайки ежедневно край нея. За съжаление, наскоро изгоря при пожар

# 700
  • София
Много ви благодаря за пожеланията, да ви се връщат!

Моят боб никакъв го няма. Рожденичката сънувала, че тезата ще е на Ябълко и Луки, едно идиотско клипче в нета, което бях пратила на мъжото и той много се смя, съответно и го показа.

# 701
  • София
Ех, бисерите... Relieved Ето няколко любими:
Скрит текст:
"Баба Илийца помолила заптието да я прекара,но то не я прекарало;помолила бунтовника да я прекара,но и той не я прекарал.Накрая взела кола и сама се прекарала"

Жената родолюбец притежава всички добри качества в душата си и съвременен пример за нейния боен дух е генерал Бойко Борисов.

Бебето спяло в ръцете на бабичката, но си личало, че в него има революционен дух.

Животът на българите през робството не е бил лесен, а животът на българките бил ужасен."

· Вероятно лирическият герой е гей, тъй като при толкова самодиви
пита: "... кажи ми , сестро де е Караджата".

Гогол страдал от тройнственост, която се състояла в това, че с единия крак той стоял в миналото, с другия приветствувал бъдещето, а между краката му била страшната действителност.

Кирил и Методи са двама братя блезнаци, единият от които е кръгъл сирак.

И един тематичен: Според специалистите от университета Иван Вазов е написал голяма част от разказите си, докато е стоял на хлад под астмата и е пийвал люта ракия. Според други учители авторът е бил заклет трезвеник, така че не могат точно да се разберат идеите му.

# 702
  • нейде там, където ....
Струва ми се, че от нашето училище четат в темата. Цяла година работят усърдно, само по математика имаха изходно ниво тази седмица, а по разказвателните изпитваха само по желание. Каквото и да река да кажа на детето след работа - вече са им го казали от там. Всичко са обяснили, всичко си знаят. Пускали са им и клипчето за пликовете, говорили са за черновите, раздали са им инструктажа, с приписки в полетата. Пу-пу. Дано и децата успеят да покажат каквото са научили.

# 703
Пък на мен, все тия "Заточеници" , ми се въртят. Може би, защото сме като заточени цяла година Grin

# 704
  • София
Аз залагам на „На прощаване в 1868 г.“ за тезата. Например: "Дружина тръгва, отива,
пътят е страшен, но славен"

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 21:08 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт