СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 227
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Кастрева и "неудобно" в едно изречение. Е, нЕма такъв филм!

# 766
  • София
Дам, аз също съм съгласна с това, че критериите за оценяване на  задачата с редакцията не са много логични. Според мен, те просто изчистват опасността от спорове, по този начин. Хващат 14  грешки, регламентират ги и толкоз. Иначе целият текст би следвало да е обект на разглеждане. Колкото проверители, толкова варианти ще има! Ами ако поправят повече верни на грешни, отколкото грешни отговори? Трябва да им напишат -4 т, примерно. Joy

# 767
Стига сте им подсказвали на МОН, нека едно нещо да е в наша полза, пък и имам още едно диваче за след 3-4 год. 😀😊, но при него ще влезе и материала от 5 и 6 кл. и ще стане манджа с грозде.

# 768
В 6 ОУ директорката е казала, че на преразказа нито заглавието, нито авторът се пишат,  започвало се направо с текста. Ще попита квестора.

# 769
  • София
Дам, аз също съм съгласна с това, че критериите за оценяване на  задачата с редакцията не са много логични. Според мен, те просто изчистват опасността от спорове, по този начин. Хващат 14  грешки, регламентират ги и толкоз. Иначе целият текст би следвало да е обект на разглеждане. Колкото проверители, толкова варианти ще има! Ами ако поправят повече верни на грешни, отколкото грешни отговори? Трябва да им напишат -4 т, примерно. Joy

'Що, бе? Ще отнемат точки само докато свършат предвидените за този въпрос. До изчерпване на количеството. Joy

# 770
# 771
И сега последно да казвам ли на детето да поправя докато не намери 14 поне грешки + запетаи да нахвърля в повече или ?

# 772
  • София
И сега последно да казвам ли на детето да поправя докато не намери 14 поне грешки + запетаи да нахвърля в повече или ?
Не се знае колко ще са грешките. В три различни примерни теста преброих от 10 до 14, не са фиксирани. Simple Smile
Това със заглавието е странно изискване... Питах децата, на курса (ОТ) са им казали, че на самата матура ще им кажат дали да пишат заглавието или не. Безумно просто!

# 773
Не се знае колко ще са грешките. В три различни примерни теста преброих от 10 до 14, не са фиксирани. Simple Smile
Това със заглавието е странно изискване... Питах децата, на курса (ОТ) са им казали, че на самата матура ще им кажат дали да пишат заглавието или не. Безумно просто!
И аз това знам от школата. Ще бъдат записани на дъската и да слушат инструкциите на квесторите. Тия инструкции са направо "държавна тайна"! Joy

# 774
През време на целия курс от децата се изискваше не само да се изпише заглавието, но и да се напише дидактическата задача: преразказ от името на...., което се означава под заглавието.

# 775
  • София
slavena, благодаря за статията, доста смислено е обобщено.
Това ми се видя интересно:
"Проверката на изпитната работа на ученик също за първи път тази година ще се прави онлайн в определени за целта срокове."
От приятелки предишни години знам, че можеха да си я видят, но не могат примерно да си я снимат. Сега ако се вижда онлайн и съответно може да се снимат  коментират и т.н. - няма ли да ги залее вълна от коментари насам и натам.

Казано честно не знам за заглавието, но дали го има или го няма на листа не би трябвало да се отразява на точките. Един квестор може да е казал едно, друг друго.

# 776
СЕга докато си говорим с набора ни изникна следния въпрос:
Ще може ли на гърба на изпитния материал да си нахвърля тезата? За първи модул нали няма чернова? Къде може да си я формулира и после да я напише на беловата?

# 777
  • София
Сънчо, и сега няма да могат да се снимат работите. Това, че ще се проверяват онлайн, не означава, че всеки ще има достъп до тях.

Elea Lea, не виждам пречка. Върху теста може да се работи, а няма забрана да се пише на гърба /само за бланката за отговори има такава/. Но досега тестовете са били направени така, че има доста празно място на лицевата страна на листа след 25-ти въпрос. http://zamatura.eu/7klas/testove/nvo-bel/nvo-bel-21mai-2018/

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 12:24 от sanaka

# 778
  • София
Първият чертеж е с автоматичен молив с графит НВ, а вторият е с обикновен В.
Скрит текст:

# 779
Казано честно не знам за заглавието, но дали го има или го няма на листа не би трябвало да се отразява на точките. Един квестор може да е казал едно, друг друго.
Не става дума за точките. Можело да се приеме за знак и да анулират работата. Трябва да слушат внимателно указанията на квесторите.

Общи условия

Активация на акаунт