СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 623
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 330
  • Plovdiv
Да акцентирам върху това - децата, освен имената си, сами ще пишат входящия си номер и ЕГН на бланката.
Така ли е? Бележките ще са в тях, което е добре за пренасяне на тази инфо.
Извинявам се, ако вече сте го обсъждали. Не го намерих.

Да, точно така, ще трябва освен имената да си напишат входящия номер и ЕГН. На нашата родителска среща специално ни обърнаха внимание, че на служебната белужка са написани обратно - първо е ЕГН, а после е вх. номер.
При нас още не са дали служебните бележки и ни съм видяла как е.
Да, първо е ЕГН, после входящ номер, нашите са дадени вчера. Проверих.

# 331
  • София
Днес мина последния ПИ по БЕЛ на дъщеря ми.

Пита ме как да се справи с липсата на място. Например на въпроса за преобразуване на пряка реч - самият текст е 2 печатни реда, а мястото отредено за отговор е един ред. Тя е сбила всичко на реда, но въпреки това не й е стигнало място за 2-3 думи, които е сбила под чертата на реда. Госпожата им е обяснила, че в реалния изпит се скенира само реда и всичко отдолу се реже и не й го е зачела. Казала им е, че няма начин и трябва да им стигне мястото.

Може ли да пише на два реда над чертата или се счита за знак към проверяващия?

Гледам примерните свитъци: според мен ще има достатъчно редове на листа за отговори, ако има задача, предполагаща повече писане. Един ред ще има, ако отговорът следва да е много кратък - примерно една дума или словосъчетание. Напр. задачи 13 и 14 са с по 1 ред за писане, но зад. 15 и 16 - съотв. имат по 2 и 3 реда за писане.
Зад. 17 има доста редове - там ще е текстът за редакция напр.

# 332
Здравейте, аз искам да попитам за начина на класиране на учениците. От поста от първа страница не ми е ясно това                           "- настъпва момент, когато в някаква паралелка вече са попълнени местата с кандидати по първо желание, а са останали още кандидати с първо желание за нея и с по-висок бал от някои от вече класираните. "

Как така са останали кандидати с първо желание и по-висок бал от някои класирани? Нали класирането е по бал, няма как дете с по-нисък бал да измести друго с по-висок, само защото е писало съответната паралелка на по-предно място-или???

# 333
  • София
 Няма как дете с по-нисък бал да измести дете с по-висок, независимо от реда на желанията. Просто е разказано твърде образно в цитирания от Вас текст на първа страница и оттам идва объркването Ви. В контекста на целия текст става ясно.

Lemon Butter, досега никога не е имало проблем с мястото за отговори в листа за отговори /поне с това/ и едва ли и сега ще има. Бланките за тазгодишното НВО не се различават особено от тези за предходните. Като ги гледам, въпросът с преобразването на пряка реч най-вероятно ще е 16-ти, а за него има предвидени 3 реда.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 12:40 от sanaka

# 334
  • Пловдив
Здравейте, аз искам да попитам за начина на класиране на учениците. От поста от първа страница не ми е ясно това                           "- настъпва момент, когато в някаква паралелка вече са попълнени местата с кандидати по първо желание, а са останали още кандидати с първо желание за нея и с по-висок бал от някои от вече класираните. "

Как така са останали кандидати с първо желание и по-висок бал от някои класирани? Нали класирането е по бал, няма как дете с по-нисък бал да измести друго с по-висок, само защото е писало съответната паралелка на по-предно място-или???
Това е механизма по който работи системата. Това несъответствие е временно, в края на процеса тези с по-нисък бал ще отпаднат д
за сметка на тези с по-висок.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 12:28 от Linkata

# 335
Пък тия, дето четат в темата, даже получават 10 точки бонус на чаве за всеки случай, ако системата се прецака Joy

# 336
Благодаря за отговорите!

# 337
Много ми е интересно, при все, че кандидатстването (подаването на заявления с желания) е изцяло електронно, а класирането се прави от компютър за секунди, защо са оставили цяла седмица между крайния срок за подаване, и обявяването на първо класиране. Било е необходимо време за въвеждане, когато се подаваха заявления на хартия, но сега няма такъв вариант. То, верно, че пише "до 11.07", но би трябвало още понеделник, 7ми, като идат на работа и пуснат компютъра, дет' се  вика преди да си изпият кафето, вече да има класиране.

# 338
  • София
За да го проверят за грешки и да има само едно Първо класиране. Joy Не че това помага...

# 339
Мда. То и по-рано да излезе, не че това ще промени сроковете по дейностите по-нататък...

# 340
  • София
Благодарение на Фран имаме изпитните бланки в началото на темата.

# 341
  • Варна.
Добро утро!
Ходих при личния лекар и попитах за бележката за професионалните паралелки. Казаха че е като медицинско за започване на работа и се заплаща за ученици 10 лв.

Ние също днес взехме бележката за проф.паралелки, носихме предварително закупена бланка от книжарницата "Медицинско за работа", по препоръка от др.родител. ЛЛ каза, че не е било необходимо, защото тя имала необходимата форма.  Платих 10 лв.
Взех мед.бележка за трите дни до края на седмицата, има два последни урока с част.учители.
В класа им днес са 6 деца.

# 342
Да акцентирам върху това - децата, освен имената си, сами ще пишат входящия си номер и ЕГН на бланката.

Да, точно така, ще трябва освен имената да си напишат входящия номер и ЕГН. На нашата родителска среща специално ни обърнаха внимание, че на служебната белужка са написани обратно - първо е ЕГН, а после е вх. номер.

това за ЕГн-то сега го чета. Ами тя не си го знае. И да го научи, ако го забрави от стрес? Или го обърка? Какво следва?

# 343
  • София - Младост 1А

това за ЕГн-то сега го чета. Ами тя не си го знае. И да го научи, ако го забрави от стрес? Или го обърка? Какво следва?

ЕГН-то го има на служебната бележка, която трябва да носи.

# 344
ЕГН и входящия номер ги има на служебната бележка. Пуснала съм снимка малко по-назад.

Общи условия

Активация на акаунт