СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 609
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Имате ли представа дали квесторите на НВО са учителите от съответното училище или външни?
Задължително външни и не трябва да преподават БЕЛ и съответно математика.
Лоренца благодаря!
Последно идентификационната бланка с печатни букви ли трябва да се попълва?

# 316
Проблемът е, че са външни квесторите.
Бихме могли да говорим с настоящите учители, за размахаме писмо изх. №.... и да ги убедим, че е допустимо отделяне на чернова от белова, но на изпитите идват външни хора и е съвсем реално в момент, в който виждат, че дете започва да разделя листовете, да скочат със забрана. Никое човченце (на тази възраст и в конкретната ситуация) няма да влезе в полемика и да отстоява правата си (най-малкото, за да не пречи на съучениците си, които работят). Ще наведе глава и ще започне да прелиства. Това е проблемът!

Като в стария виц за мниакално болния, който си бил внушил, че е бобово зърно. Когато го изписват и лекуващият лекар го пита - нали вече знаеш, че не си бобово зърно, той отговаря "аз знам, но не съм сигурен дали кокошката знае!"

# 317
  • София
aniK - много неприятно с тези изходни.
Вчера са им раздали служ. бележки. Ще го инструктирам да отдели чернова и белова.
Интересни неща сънувате Smile Призовавам да сънуваме наистина нещо полезно с ясновидски оттенъци във връзка с НВО Laughing
Ядосах се вчера - изпратих мейл на Регалия с молба да ми изпратят домашното по БЕЛ за последния урок тази събота - не изпращали, защото били преговорни уроците вече. А детето като отиде, какво ще чини там, като няма домашно, което обсъждат в часа?! Те сега само това правят - обсъждат домашното.
Може ли някоя любезна душа да го снима и да ми го изпрати на лични?

# 318
  • София
Вчера и на моя син са дали бележката. Имаше инструтаж за НВО на курса по математика. Днес ще разбере оценката от класното по мат - дано и други контролни да им върнат. Утре може да разбере и оценките по БЕЛ - правиха контролно по литература и класно. Вече е оформен почти по всички разказвателни предмети, освен по география. Там по негови думи имал две двойки, а следващият час е и последен - на 24-и. Дано не се заяде учителката .

# 319
Добро утро!
Моята девойка я оформят още по разни предмети. Загубила си тетрадката по история, госпожата и я иска за оформянето и сега ще преписва тетрадката, но за да не се мине ще препише само писанията от втория срок, че първия вече я била представяла.
Не зная колко оценки имат вашите по БЕЛ, но в нашия клас имат по 10-11 текущи оценки от втория срок, че накрая вече няма място в дневника и госпожата почнала да нанася средно аритметично от 2 контролни работи. Право беше детето май като ми казваше да не я записвам по БЕЛ на школа, много добре ги готви учителката. А Мила толкова я обича, че каза "Мамо, не мога да си представя другата година да отида на училище и да не видя госпожата, толкова я обичам!"

# 320
  • Sofia
Ееех, Rady, къде ги тия учителки.... толкова малко останаха Sad

Нашият е отворко - още преди да стане ясно дали ще може да се отделя черновата вика "Нали неволно можело да се откъсне. Ще направя ей така хооооп и - Упс,  без да искам я откъснах от беловата".

# 321
Ради, имат 4 оценки досега.
Такава беше учителката на дъщеря ми в 5 и 6 клас. Пенсионира се, за съжаление. След нея дойде пак възрастна, която обаче няма нищо общо с предишната. Много страдахме за обичаната учителка, но пък се и радваме, че даде основа, която ще помни завинаги.

# 322
  • София
Току що получих следното съобщение по школо от директора ни:
"Скъпи ученици, уважаеми родители,

Като прикачени файлове Ви изпращам инструктаж за ученика, бланките за НВО по БЕЛ и по Математика и кратка инструкция за онлайн кандидатстването след 7 клас. Обърнете внимание и на следната информация, която получихме преди час от РУО София-град:

"На листовете за отговори НЕ СЕ пише двустранно. На свитъците за белова СЕ ПИШЕ ДВУСТРАННО.

Листовете за чернова, ако се налага да се откъснат, но след това да се поставят в големия плик."

Много е важно да обърнете внимание на факта, че преразказът се пише двустранно на предвидените за целта редове. Задачите от втората част по математика също се пишат двустранно, като 25 задача започва на задната страна на единия от листовете.

Първата част се работи едностранно, което е особено важно за НВО по БЕЛ, където Листа за отговори се състои от два листа, като задачите от 18 нататък са на втория лист. Пише се на определените за целта места, които са ясно номерирани.

Ако имате каквито и да е въпроси, не се колебайте да ни пишете.

С пожелания за отлично представяне на националното външно оценяване,
.................

Файл: nvo7klasbel-blankazaotgovori.pdf
Файл: nvo7klasmat-blankazaotgovori.pdf
Файл: onlinekandidatstvanesled7klas3.pdf
Файл: 3instrucheniknvo718-19.pdf"

# 323
Как двустранно ще се пише за преразказ, като няма редове на гърба на листовете?

Добре де, защо решихте, че няма редове на гърба на листовете? В бланката, която публикува Дидева в миналата тема, страниците за белова с редове са 4 и са номерирани последователно - 7, 8, 9, 10. Няма празни страници между тях /за разлика от черновите/, което за мен означава, че има редове и на гърба - 2 листа, 4 страници. Аз ли пропускам нещо? Или има публикувани нови бланки на които има 2 листа с редове само от едната страна?
Въпросът поставих аз, защото на моделът, който са раздали на децата, а той е същият, които циркулира из И-нет няма редове на гърба, освен ако не е така изпринтено от училището, което пак не е е редно, защото е объркващо....поне за пунктуални родители като мен  Joy
Благодаря за отговорите, явно е трябвало по-задълбочено да изгледам клипчето и бланките т.е. явно не съм достатъчно пунтуална  Blush, а аз ги представих на младежа и до там, а после се вгледах в изпринтената мостра..

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 11:03 от 6tiplio

# 324
Здравейте, според вас допустимо ли е детето да си решава задачите и да си отбележи верните отговори върху бланката със задачи и след това да си обърне на страницата, където следва да се напишат отговорите и да си ги пренесе? Нали никой не гледа бланката със задачи и детето може да си пише там?

# 325
  • Plovdiv
Да акцентирам върху това - децата, освен имената си, сами ще пишат входящия си номер и ЕГН на бланката.
Така ли е? Бележките ще са в тях, което е добре за пренасяне на тази инфо.
Извинявам се, ако вече сте го обсъждали. Не го намерих.

# 326
Да акцентирам върху това - децата, освен имената си, сами ще пишат входящия си номер и ЕГН на бланката.
Така ли е? Бележките ще са в тях, което е добре за пренасяне на тази инфо.
Извинявам се, ако вече сте го обсъждали. Не го намерих.

Да, точно така, ще трябва освен имената да си напишат входящия номер и ЕГН. На нашата родителска среща специално ни обърнаха внимание, че на служебната белужка са написани обратно - първо е ЕГН, а после е вх. номер.
При нас още не са дали служебните бележки и не съм видяла как е.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 11:43 от marinarina

# 327
  • непостоянно
Ееех, един ден да не вляза във форума и съм пропуснала цяла революция! Момичета, страхотни сте!!!

Вчера имахме малко премеждия с наборката. Обади ми се по едно време от училище да ми каже, че много я болял корем от ляво! При други обстоятелства бих и отговорила, че ще и мине, да не се притеснява. НО предвид пустата мононуклеоза веднага ми хрумна, че може да е далака Sad Взех я от у-ще и цял следобяд обикаляхме по кабинетите. Слава Богу, след преглед от педиатърката и ехография на вътр. органи, се успокоихме, че всичко е наред (няма кръвоизлив или руптура). Предишния ден имаха 3 свободни часа и се беше разхождала с приятелки, след което е отишла пеша до офиса на баща си. Разстоянието не е малко, но все пак просто е вървяла.. не е тичала или бързала. Според лекарката явно се е преуморила и да почива повече, а не да бърза да се връща към нормалното си ежедневие, въпреки че не се чувства болна.

Вчера са им раздали служебните бележки, но нищо ново не са им обяснявали (във връзка с отделянето на черновите и писането двустранно).

# 328
Днес мина последния ПИ по БЕЛ на дъщеря ми.

Пита ме как да се справи с липсата на място. Например на въпроса за преобразуване на пряка реч - самият текст е 2 печатни реда, а мястото отредено за отговор е един ред. Тя е сбила всичко на реда, но въпреки това не й е стигнало място за 2-3 думи, които е сбила под чертата на реда. Госпожата им е обяснила, че в реалния изпит се скенира само реда и всичко отдолу се реже и не й го е зачела. Казала им е, че няма начин и трябва да им стигне мястото.

Може ли да пише на два реда над чертата или се счита за знак към проверяващия?

# 329

Общи условия

Активация на акаунт