СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 602
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 300
  • София
В нашето училище са минали изрично да кажат да НЕ отделят изпитния комплект в никакъв случай. Няма шанс децата на своя глава да отделят чернова от белова. Моето поне отказва, каквото и да говоря.

# 301
Добро утро!

Децата е хубаво да си знаят правата, но още по- хубаво е и квесторите да са наясно.
Точно квестори от едно училище, които не знаят правилата, прецакаха децата от 7-ми клас на така важната областната олимпиада по БЕЛ,  защото са твърдели, че не се разрешава използването на текст за отговора на литературния  въпрос. Децата са настоявали за текста и са им обяснявали, че няма как да пишат и да използват цитати без произведението, но все тая...Така и не им е бил предоставен. Даже им е казано много много да не приказват. И какво като детето е знаело правилата, че текста задължително се предоставя?!

За момента на моята дъщеря не съм и разказала за драмата с чернова/белова.
Ще и спомена малко преди изпита, да разделя страниците с черновата внимателно, без да се притеснява, дори и квесторът да не разрешава. Между другото тя не пише на чернова по БЕЛ, само по МАТ.

С две думи цялата тая безсмислена история зависи от правилния инструктаж на квесторите.
От вчера се питам кому е нужно това нажежаване на напрежението и допълнително стресиране. Все пак матурите не се провеждат за удобство и комфорт на квесторите. Ако трябва ще стоят часове след изпита, ще сглобяват, ще подреждат и ще правят това, за което им се плаща.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 08:02 от Киф

# 302
Добро утро! Аз пак да уточня - нали гледаме една съща бланка: тази, която е на сайта на МОН. В бланката по бел в раздела за преразказ не виждам редове за писане на втората страница на листовете, т.е. трябва да се пише едностранно. Нали така?

# 303
  • София
С едно Аперолче шприц исках да ви кажа наздраве снощи, но съм заспала. Да вземат и тук да ги пуснат - толкова са удобни, домъкнах си го от Италия - направо забъркано коктейлче.
Както  и да е. Днес да е по-спокоен денят! Хау!

И сънувах, че с мъжото търсим на гугъл мапс РИО София. И не можем да го намерим - търсим, търсим, най-накрая успяхме.
И там какво - на една масичка седнахме и ни донесоха пиле на грил с картофки на фурна.
Ама така да ми е миришело на сън на печено пиле...

# 304
  • София
Как двустранно ще се пише за преразказ, като няма редове на гърба на листовете?

Добре де, защо решихте, че няма редове на гърба на листовете? В бланката, която публикува Дидева в миналата тема, страниците за белова с редове са 4 и са номерирани последователно - 7, 8, 9, 10. Няма празни страници между тях /за разлика от черновите/, което за мен означава, че има редове и на гърба - 2 листа, 4 страници. Аз ли пропускам нещо? Или има публикувани нови бланки на които има 2 листа с редове само от едната страна?
Цитирам пак Санака.
Влязох и проверих и аз, не че не вярвам на Санака, ама след толкова питане, взех да се съмнявам. Joy
Едностранни са листовете, по които се посочват отговорите по теста.
След това следват 4 страници, от 7 до 10, които са с редове. След това чернова...
Къде е проблемът?
Да не се бъркате, че зад.25 е преразказ и следващата празна страница е за него? Това е тезата.
На 7 стр. пише "Свитък за белова", от там започва писането на преразказа.

# 305
Добро утро!
Ходих при личния лекар и попитах за бележката за професионалните паралелки. Казаха че е като медицинско за започване на работа и се заплаща за ученици 10 лв.

# 306
  • София
И сънувах, че с мъжото търсим на гугъл мапс РИО София. И не можем да го намерим - търсим, търсим, най-накрая успяхме.
И там какво - на една масичка седнахме и ни донесоха пиле на грил с картофки на фурна.

Сънчо, не сте го намерили, тъй като вече не е РИО, а РУО. Добре че поне пиле с картофи са ви почерпили.Joy
Ах, дано и нас ни "почерпят" на изпитите с нито един гаф.Heart

# 307
Като се принтира бланката, тогава се вижда, че на гърба няма редове. Иначе така, като се гледа, може да се предположи, че има редове на гърба, но реално няма.

# 308
  • София
Всяко номериране започва с 1. Номерираните страници с редове са от 7 до 10, значи два пълни листа.
А, вие двустранен печат ли пускате? Ако принтирате на принтер без двустранен печат ики не използвате тази функция, няма как да излязат редовете на гърбовете на листа....

# 309
  • София

Сънчо, не сте го намерили, тъй като вече не е РИО, а РУО. Добре че поне пиле с картофи са ви почерпили.Joy
Ах, дано и нас ни "почерпят" на изпитите с нито един гаф.Heart
Рио /Руо  все същите калинки са вътре , но да , козината е сменена 😂
Jenap много хубаво пожелание си отправила, а дано 🙏
Сънчо, много сладък сън си сънувала🤗
Довечера на сънуващите пожелавам да изсънуват темата на преразказа 😜

Аааа, и да я споделят тук 😂

# 310
  • София
rihan, хаха, верно, че е РУО.
РУО е много важно съкращение в областта, в която работя, сигурно затуй съм решила, че не може пак да е РУО.

Звездице, по принцип много сънувам и взех да се притеснявам защо целия и мой напън няма отражение по нощите, явно сега се почва Simple Smile

Наистина да се надяваме да няма гафове и стрес, както и квесторите да си измислят разни работи дето не са баш така. Най-много ме дразни различните инструкции, които се дават насам и натам, да се надяваме на изпита поне всички да са в час.

# 311
  • София
Добро утро!
Къде ги гледате тези бланки?Имам чувство,че е пълна лудница в главата ми.

# 312
Добро утро!
Къде ги гледате тези бланки?Имам чувство,че е пълна лудница в главата ми.
https://www.mon.bg/upload/19883/NVO+7+klas+Mat-blanka+za+otgovori.pdf  Математика

https://www.mon.bg/upload/19882/NVO+7+klas+BEL-blanka+za+otgovori.pdf БЕЛ

# 313
Имате ли представа дали квесторите на НВО са учителите от съответното училище или външни?

# 314
Имате ли представа дали квесторите на НВО са учителите от съответното училище или външни?

Външни.

Общи условия

Активация на акаунт