СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 603
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 360
Има нет, не помня точно откога.
Изобщо не се бях замислила за отсъствия. Питах я, щяла да си ходи. Вие какви бележки им взимате за извинение - медицински или ползвате от 3те дни, на които имаме право?

# 361
  • София
Вчера са били 11 деца, само по математика са се събрали повече. Настоява да го освободя от училище, но не с мисълта да учи, така че - ще си ходи.
От една година има мобилни данни - класа общуват по вайбър, но в момента е без телефон.

# 362
Интернет има, неограничен. Комуникирам с нея по Вайбър, все има нещо да си уточняваме, давам инструкции, тя ми изпраща по някоя снимка и така. Иначе основно гледа клипчета и слуша музика.

Ани, излиза, че тая по история го наказва, защото не е присъствал в някой час? Така ли?
Много неприятно, направо не знам как бих постъпила Sad
Никаква толерантност и съпричастност към децата.

Ще си ходи на училище до дупка. За 18-ти не знам, вероятно и тогава.
Иначе бележка от ЛЛ, дори и със задна дата.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 15:26 от Киф

# 363
  • София - Младост 1А
Bis, аз също бих включила интернет. От година и половина има мобилни данни и също със съучениците си имат група, обсъждат си домашните, учителите, нас...

aniK, с друго приложение сме имали подобни емоции. После иди и обяснявай, че нямаш сестра.

Сънчо, от 18-ти им обръщат смяната. До края на годината ще са сутрин. Нищо не са ни казали специално за вторник, предполагам ще си е стандартен учебен ден.

И аз питах - иска да ходи на училище. От сутринта нещо киха, предупредих го и го заплаших даже, че ако се чувства зле, след класното по БЕЛ да се прибира. И го помолих да ми се обади... да бе да...

# 364
  • Sofia
Ще ходи на 18-ти. Аз тази седмица бях предвидила за почивка и преговор. Преговаряме до петък и край - каквото е останало в главата, това е.

# 365
Знам, че го обсъждахте, но в толкова разновидности, че абсурд да намеря:
Нали може да се пише на листовете с условията? Много е удобно тестовите задачи да си ги решават отстрани и после да пренесат отговорите в беловата. Така за чернова остават само задачите, които изискват отворен отговор. И за проверка ми се струва удобно така.
И аз бях предвидила цялата седмица, но редуцирахме само до четв и петък. За 18 - все тая - както той реши, но предполагам, че ще ходи. В неговия клас никой не отсъства и даже били изненадани, че той няма да ходи.... така че всякакви варианти има. Оформен е май повечето. Поне БЕЛ и МАТ със сигурност.

# 366
Ами ще си ходи моята госпожица и без това не се е преучила. И вкъщи да остане няма да учи и преговаря. Ха , а на 17 юни най-добрата и приятелка има рожден ден, та и малка изненада и замисля след матурите.

# 367
Здравейте, видях че се дискутира този въпрос и между родителите и реших да копирам пояснението на РУО София -град.
Предаване на изпитните работи от НВО по БЕЛ и по математика в 7 клас (Изх. № РУО1-17037/10.06.2019 г. )
ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА УВАЖАЕМА ГОСПОЖО / УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Във връзка с писмо на ЦОПУО с вх. № РУО1-16966/10.06.2019 г., относно възникнали въпроси, свързани с изпитните комплекти за НВО по БЕЛ и математика в 7 клас, Ви Уведомявам, че:
1. Няма защо да се отделят Указанията за работа. Ако това се случи няма да има проблем.
2. На листовете за отговори НЕ СЕ пише двустранно. На свитъците за белова СЕ ПИШЕ ДВУСТРАННО.
3. Листовете за чернова, ако се налага да се откъснат , но след това да се поставят в големия плик.

# 368
Скрит текст:
Мисля, че проблемът е решен.
На страницата на РУО София-град е публикувана информация, която днес по-рано ми беше предоставена по неофициален път.

Изх. № РУО1-17037/10.06.2019 г.
ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА УВАЖАЕМА ГОСПОЖО / УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,Във връзка с писмо на ЦОПУО с вх. № РУО1-16966/10.06.2019 г., относно възникнали въпроси, свързани с изпитните комплекти за НВО по БЕЛ и математика в 7 клас, Ви Уведомявам, че:

1. Няма защо да се отделят Указанията за работа. Ако това се случи няма да има проблем.

2. На листовете за отговори НЕ СЕ пише двустранно. На свитъците за белова СЕ ПИШЕ ДВУСТРАННО.

3. Листовете за чернова, ако се налага да се откъснат , но след това да се поставят в големия плик.

Мхм, и ние тук си го дискутираме същия текст има няма около 20 часа. Simple Smile))

# 369
Особено трета точка от същия документ, че даже стигнахме и до различни видове успокоителни накрая:smile:

# 370
  • у нас
Успех на всички другата седмица! Hug

Сл. бележки ни ги раздадоха вчера.
В указанията ни пише черен химикал и черен молив. Моливът е графитен, какви са тези черни моливи? Какви моливи са подготвили децата ви, момичета?

# 371
Успех на всички другата седмица! Hug

Сл. бележки ни ги раздадоха вчера.
В указанията ни пише черен химикал и черен молив. Моливът е графитен, какви са тези черни моливи? Какви моливи са подготвили децата ви, момичета?

Графитен

# 372
  • Бургас
Изобщо не сме обсъждали да отсъства тази седмица,но вчера я заведох на лекарката и взехме бележка за трите дни/от днес/.От миналата седмица е с болки в гърлото,сополи и кашлица.Ей не минава и не минава.Та нашата бележка си е редовна,но имат 5-6 деца с фалшиви такива и ходят само по БЕЛ и математика.

# 373
  • някъде ... тук ...
Нормално е да е графитен по математика. Важното е да не е червен/син/зелен/пембян...

Дреб донесе бележката вчера, снимана е вече. След малко отивам на Рд. Едва ли ще ми кажат нещо ново благодарение на вас, ама ще ида Simple Smile

Ще си ходи на училище. Евентуално нещо мрънкаше за 18-ти, ама смятам да си ходи.
Така или иначе събота и неделя ще си проветри главата добре на палатка и каякинг. А от 21.06 е на турнир и пак ще има свободни дни.

Има нет отдавна. Оказа се, че в училище се редували децата да споделят нет за разни материали и презентации по разни предмети.

# 374
Мобилен интернет няма и не иска да има. Само на wi-fi у дома. Не искал да се изкушава, както сам казва. Разправя ми, че много от децата правят някакви много нагли изпълнения с телефоните по време на час и учителите направо излизат извън нерви, налагат им наказания, намалят оценки и т.н. Примерно - искат да отидат до тоалетна, а всъщност излизат, за да играят с телефона. Или пък си чатят по време на час.

Затова пък вкъщи съм много либерална по отношение на технологиите. Разрешавам му към два часа игри и интернет, дори и тази седмица, но когато кажа край - приключва и не се налага да се пазарим. Аз съм човек на интелектуалния труд и знам по себе си, че в моменти на големи умствени натоварвания, трябва да може и интензивно да се разтоварва, иначе става абсолютен блокаж и ученето е неефективно.

Даже оня ден, като четох какви рестрикции налагате за телефони и телевизия, му казвам: "Да знаеш, няма друга такава майка като мен, която слага таблета на детето си да се зарежда, за да може да си почине, като се върне от училище". А сина ми - "Защото няма друга майка като теб, която толкова да я прегръщат и целуват!" Grinning Винаги знае, как да ме умилостиви  Grinning
Но всеки си познава детето и знае, какво работи при него. Децата са различни и си искат различен подход.

Общи условия

Активация на акаунт