СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 561
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 420
Сигурно е, че заинтересовани служители от МОН и РУО четат нашата тема, та затова ги призовавам да се опитат след сбърканите указания и графици, да си припомнят, че и те ученици са имали/имат и да помислят на какво подлагат горките седмокласници!
[/quote]

Нека отчетат и политическата ситуация и това, че Министър председателят приема/изисква ОСТАВКИ на кило.

# 421
Пълна свобода е тази седмица. Нямат домашни от училище, направиха си преговора по математика и БЕЛ. Не съм очаквала, но беше много полезен ( от миналата седмица госпожите са с конспектите в ръка по двата предмета и преговарят точка по точка). По математика имаше позабравени неща от 5 и 6 клас и им дойде много добре. Вкъщи си решава последните домашни от курсовете и нищо повече. Според мен, последната седмица едва ли ще научи нещо ново от това, което е "дъвкала" цяла година. Ходи си системно на тренировки по киокушин кай, за разлика от учебната година, и се готви за национален спортен лагер за повишаване на степента на колана.

# 422
Нищо допълнително не давам. Каквото има като домашно от школата и от училище, това е. За 4-5 дни няма как да мине или навакса с материал за цяла година. Само допълнителен стрес.

# 423
Децата са адски изморени и всичко им е безкрайно досадно. Синът ми поне няма дисциплината на един възрастен, който знае, че като е важно и като трябва, ще стои и ще учи максимално...вчера беше мотивиран, направи матурите за 2018 супер, днес тези от 2017 се справи по- зле... и имам предвид съвсем неглижиране и това че просто не му се занимава вече.
Хм, Мартеа, ами аз като че ли съм дала газ.... не знам дали няма да изиглае лоша шега. Не е неглижиран през годината, т.е. не се опитвам да наваксвам, ами давам само матури минали... и аз не знам...

# 424
Кажете какво преговаряте в последните моменти и какво предвиждате до неделя.. струва ми се по-конструктивно, отколкото това вайкане...

Ще акцентирам конкретиката - биографии(дати, места, длъжности), произведения (творчество на отделните автори), формули (под страх, че не всичко ще е включено в предоставените на НВО). Няма да давам стари тестове - боя се да не запъне някъде и това да стане начало на глобално блокиране. Сега има усещането, че е готова. Ще се опитам да го запазя.

# 425
  • Варна
Уж щяхме да преговаряме, госпожата по математика реши да я вика през ден, и й даде куп тестове, та това е преговора. По БЕЛ днес си прочете анализите и тезите на всички произведения, които е писала, сестра й снощи я изпитва на картите, и това е. Последните й уроци са в събота. В неделя предиобед тренировка, за следобед още не знам каква почивка ще предпочете. Днес й казвам - ще гръмнеш от толкова математика, мозъка ти ще експлоадира, тя се смее Simple Smile Тя и тези дни е всеки ден на тренировка, на училище не ходи. Посещават 5-6 деца часовете, оформена е по всичко още от предната седмица. Бележката й е от спортния клуб, така или иначе се готвят за състезание.

# 426
  • София
Преговаря по история, защото утре имат изходно. Петък и събота ще прегледаме картите по БЕЛ и въпросите по биографиите, а по МАТ малко формули. Поне така аз възнамерявам, дали ще се случи - не знам.
В неделя си е поканлила приятелка да си рисуват, да си готвят и да си разпускат.

# 427
  • София
Днес са имали инструктаж в училище. Каза, че ако уапеят да си попълнят правилно данните, трябва да стартират от тройка и че вече самият изпит й се вижда по-лесната част на фона на попълването и графичното оформяне. 😂😂😂

# 428
Още един бисер от инструкцията за провеждане на НВО

"Тиражиране на аудиофайла в брой, равен на броя на залите или подсигуряване на друг разумен механизъм за достигане на аудиофайла до всеки до всяка изпитна зала"

# 429
А, това мога да го преведа. Да го пуснат по училищната радиоуредба. Joy

# 430
Нането, при нас резултатите от вторите ПИ бяха надолу в сравнение с първите и тогава доста форсирахме. Струва ми се, че ако и сега даваме газ, ще гръмне. Онзи ден изпадна в истерия от хилядата проекта и оформяния в последната седмица. Затова и усещам, че ако я товаря допълнително, няма да е ок. То затова всеки си преценява според ситуацията, в нашия случай мисля, че ефектът ще е обратен. Има обаче деца, при които това работи, аз самата учех за изпити до последно. Вярно, много нерви късах, но това ме държеше в кондиция. Така че си е до настройка и характер.

# 431

Дали има училища с останали радиоточки Joy

# 432

Ако внесеш яснота и за неразумните механизми:laughing:

# 433

Обаче пък няма предвидена опция за четец. Евентуално член на УКОПНВО застава в средата на стаята и пуска записа на телефона си през горния високоговорител.

# 434
  • София
Не може, Дидева, събират им телефоните на квесторите

Общи условия

Активация на акаунт