СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 376
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 795
Тъй като не съм сигурна дали ще успея да вляза в темата до НВО, малко забавление от мен с пожелание за здраве, успех и късмет на всички деца!

Всякой гледа само да бъде напред

След къртовски труд и многострадалност,
Националното външно е вече реалност.
Последни съвети, ритуали, магии
и нищо в главата не ще се затрие,
защото събирахме време безценно,
до чедото бяхме на пост неизменно.
Изучихме формули, скоби разкрихме,
еднакви триъгълници дружно строихме.
Разбрахме:Какво е "съставно" и "сложно",
кое изречение е безподложно.
Защо е езикът обичан- отричан.
Къде свети спомен огромен, античен.
Дунав и Искър как се преплуват,
щом смели сърца свободата жадуват.
Кога любовта е била неразделна,
а бялата лястовичка- надежда пределна.
Какво е "анафора", "апосиопеза"
 и как се изкарват 6 точки на теза.
А щом седмокласник се мотае и сърди,
отбивахме мързела с железни си гърди.

Да свием крилата, мили орлици,
Щастлив и смел полет на младите птици!

ФФФФФФФФФФФъъъъъррррррррррррррррррррррррррррр!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 796

6tiplio - Ентусиаст
# 792 15 юни 2019, 13:34 ч.

Наистина е в противовес на всичко, за което са били инструктирани до този момент...ужас..все пак мисля, че трябва да напишат заглавието и дидактическата задача, може би не трябва да пишат други неща, като начало и край на изпита и други подобни

6tiplio, трябва да се следва инструктажа, квесторите също. Щом там е записано, че не трябва да се преписва заглавието, значи ще е така. Можете да си изтеглите Инструктаж за ученика от страницата на Регалия.

# 797
Светкавичке, чудна си!
Явно нервите ми са не пред скъсване, а вече са доста увредени, щом, стигайки края, ревнах и още похълцвам. Детето ме погледна и измърмори: "задружно полудяхте. Спри с тези "мами!".  С мамите няма да спра. Благодаря на отбора (с почетните ветерани, воглаве с Министър Дидева)! Бяхме заедно през цялата луда учебна година. Дано да останем толкова добронамерени и откликващи за помощ и занапред, а с някои - да си протегнем ръка преди родителска среща с думите: "Познаваш ме като Шарлот, но името ми е...Разпознах те! Ти си...".
Благодаря на всички!
Обичам ви!

# 798
  • София
Светкавица,  супер Simple Smile
Шарлот, случва се описаното от теб. 5 години едната ми близначка седя на един чин по доста предмети със сина на потребителка от бг мама, а ние-родителките заедно на родителски седяхме..Че и понеже живеем близо до училището и отивах пеша, тя ме връщаще с колата за още малко лаф по пътя... В класа им беше и синът на мой съученик, който също пише в бг мама и ни беше в 7 клас мъжката опора. Имахме си ние двама-трима таковци в редиците за баланс, вашият отбор е май само женски. Но пак си е супер.

# 799
Ние пък сме на почивка. Вчера беше нервен набора, днес минералната вода явно си е свършила работата и може да се говори с него. Изморен бил. Спи по 12 часа. Носим и двата учебника, но на никой не му се отваря. Ще го сложа да легне към 8:30 утре, надявам се да е изморен от пътуването, развали ни се климатика съвсем и ще е жега на връщане. Яд ме е, исках да взема карти, а забравих, можехме да жулнем един белот. Сънувал тази нощ кошмар за НВОто. Използвах случая, за да му обясня, че език и програмиране се учат и извън училище и не е толкова важен този изпит. Рискувах малко, за да се опитам да го успокоя. Ама си е така де. Само математиката е трудна, ако не си в математическа, но той няма никакво желание за такава, така че наистина - каквото стане. Има 18-то в София, 32ро, че дори и настоящето ни 7мо. За всеки ще има училище.

# 800
  • София
Влизам да изкажа благодарност към всички,които се включиха в кампанията "Да спасим бебе Джони!"
https://old.bg-mamma.com/?topic=1122458;topicrefid=20
Първоначално заложената сума е почти събрана,не достигат 500 евро.
Вероятно до няколко часа и тази сума ще бъде налична.
Респект към всички Вас!

# 801

6tiplio - Ентусиаст
# 792 15 юни 2019, 13:34 ч.

Наистина е в противовес на всичко, за което са били инструктирани до този момент...ужас..все пак мисля, че трябва да напишат заглавието и дидактическата задача, може би не трябва да пишат други неща, като начало и край на изпита и други подобни

6tiplio, трябва да се следва инструктажа, квесторите също. Щом там е записано, че не трябва да се преписва заглавието, значи ще е така. Можете да си изтеглите Инструктаж за ученика от страницата на Регалия.

Благодаря! Изтеглили сме го и го четем и точно за това се шашкаме.. Дано се паднат читави квестори и както казва мартеа, децата трябва да питат за всяко неясно нещо..

Светкавица, невероятно си го сътворила! Nature Sunny

Влизам да изкажа благодарност към всички,които се включиха в кампанията "Да спасим бебе Джони!"
https://old.bg-mamma.com/?topic=1122458;topicrefid=20
Първоначално заложената сума е почти събрана,не достигат 500 евро.
Вероятно до няколко часа и тази сума ще бъде налична.
Респект към всички Вас!

Да оставаше съвсем малко, сигурна съм, че ще се събере сумата и Бог да е с тях!

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 14:42 от 6tiplio

# 802
Много се радвам за бебе Джони, дано всичко е наред.

Последното казано на школата:

- учителката по БЕЛ - за заглавие на преразказа преписват от дъската. Каквото е там, това и на листа.

- учителката по математика, която ще е и квестор - може да отделят внимателно черновата, другите листа да останат закачени. Листата от черновата после задължително вътре при другите. Преди операцията, да предупредят.

След края на този цитат, детето завърши с - мамо, успокой се. Всичко е точно, дишай.

Та така.

# 803
  • София
Светкавичке, чудна си!
Явно нервите ми са не пред скъсване, а вече са доста увредени, щом, стигайки края, ревнах и още похълцвам. Детето ме погледна и измърмори: "задружно полудяхте. Спри с тези "мами!".  С мамите няма да спра. Благодаря на отбора (с почетните ветерани, воглаве с Министър Дидева)! Бяхме заедно през цялата луда учебна година. Дано да останем толкова добронамерени и откликващи за помощ и занапред, а с някои - да си протегнем ръка преди родителска среща с думите: "Познаваш ме като Шарлот, но името ми е...Разпознах те! Ти си...".
Благодаря на всички!
Обичам ви!

О, да, случва се. С три мами от набора ходим и на кръчма след РС /две от тях ме разпознаха веднага при първи контакт очи в очи.../

# 804
  • София
Сънчо дълго време си мислех,какво толкова си говориш с родата...разбрах де.  Laughing
И помислих,че детето е в две различни училища,явно вече съвсем чавка ми е изпила мозъка.
Как е детенце,оправя ли се?
Светкавичке особено ми хареса краят на стихотворението!

# 805
  • София
Здравейте, мами,
време вече не остана. Успокойте се и вярвайте в децата си. Пожелавам на всички деца да попаднат в "тяхното" училище !
Светкавичке, много хубаво стихотворение! Поздравления!
Големи благодарности на ветераните - Дидева, Пенсионирана русалка, Санака и Слънчева!
На детенцето с варицелата - пускайте го на НВО. Честит рожден ден на рожденниците - да са живи и здрави и много щастливи!
За момента нищо не ми се е присънило за НВО-то, опитвам се да съм спокойна и да не напрягам сина. Той беше на последно занятие при частната учителка по БЕЛ, а сега дъщеря ми има последен урок за годината по АЕ. Нямам търпение вече да е сряда следобяд и децата да се успокоят. Не мисля да задълбавам с инструктажа.
Говорих с набора да говори с учителката си по мат в училище, че иска да се бори за повишение на оценката - заформя се на 5. Много го плаши тази жена и все още не е питал, а аз не искам да се намесвам, ще се приеме като натиск или прекалена майчина амбиция. Дано да говори с нея - шансовете са малки, но все пак да покаже желание...
Успех със събирането на паричките за бебе Джони - успешна операция и бързо оздравяване!

# 806
Ох, момичета, настръхнах като ви чета...

Днес бяхме на непредвидена разходка в центъра и неусетно се озовахме до Руската църква. Приех го като знак и нямаше начин да не вкарам девойката, сещате се какво си е написала на листчето. Wink

Още малко остават за Джони, следя и аз! А по банковата сметка са преведени 10 000 и вече има купени самолетни билети, линейка за транспорт и др.

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 15:05 от Сиси ♥♥

# 807
  • София
Светкавица, чудесно е стихотворението! Верно е време майките-орлици да приберем крилата, ама майчино сърце не трае.

Много се радвам за Джони и бях сигурна, че ще се съберат парите.  Какво нещо е животът. Ние на 17.06 ще треперим за матурите на нашите деца, а  друго майчино сърце ще се къса от притеснение, заминавайки да се бори за живота на детето си. Нашите тревоги на фона на нейната са смешни.
Сиси, Руската църква сме я оставили за утре. Hug

# 808
Светкавица, буца ми заседна в гърлото от финала на твоето стихотворение - страхотно е.
Обявихме финал днес по обяд на ученето и преговарянето.

# 809
  • непостоянно
Светкавица, много интересни и докосващи всяка от нас стихове, обобщаващи цялата тази луда учебна година, а краят е просто прекрасен ❤ Благодаря!
Али, много са зарадвах на новините за бебе Джони. Дай Боже всичко да е наред!!!

Общи условия

Активация на акаунт