СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 95 118
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Дано! Praynig
На 17.06 пътуват,на 18.06 започват изследванията и на 20.06 ще бъде операцията.
jenap толкова си права...

# 811
  • София
Вкючих се в темата тази година. Не съм писала много, но прочетох всичко.

БЛАГОДАРЯ ВИ!

УСПЕХ НА ДЕЦАТА!

# 812
  • Варна
Приключи и при нас подготовката - днес бяха последните уроци с двете учителки. Посмели са се, обяснено им е за бланките и всичко каквото е важно, нахъсали са се и вече само релакс.  Искаше да ходи с приятелки към плажа, но категорично отказах Close
Сложихме батерия на най-обикновен ръчен часовник, че и двете учителки са казали да не използва смарт часовника си, въпреки, че той няма функции които биха били полезни за изпита.

Пускам сканиран чертеж - единия е с молив В2, другия с черен химикал и третия е с молив и отгоре минат с химикал. Можете ли да познаете кой кой е?

# 813
  • София
Аз не виждам разлика. Т.е. при сканирането е все тая кой с какво пише, чертае. И всичко с молив да се напише, пак няма да личи. Още нещо от инструкциите на МОН, което е алогично.

# 814
Момичета, относно това дали трябва да се пише заглавието и автора на преразказа! В инструктажа за ученика е записано, че: " Не преписва върху изпитната работа текста, записан на дъската от квесторите." Записано е също: "Пише с черен химикал, чертае с черен молив." Все пак наистина ще оценяват сканирано копие и не мисля, че ще личи дали детето е чертало с черен химикал или молив.
Здравейте! При нас вълнението с наближаването на изпитите нараства пряко волята ни. Изчетох всичко публикувано, но и тук не намирам отговор на въпроса ми: Темата на преразказа по БЕЛ изписва ли се в началото на преразказа на беловата, сами ли трябва да си я напишат, щом не трябва да преписват нищо от дъската, или започват преразказа направо?
Може би някой родител, чието дете е ходило на предварителен изпит в някоя от частните школи, ще знае.

# 815
  • София
Минавам само да кажа, че сънувах Гунчо и "По жицата" .

Наложи се ММ да замине спешно и в понеделник ще карам детето на НВО с такси. Започнах да сънувам, че таксито не идва, че на стоянката в центъра на града няма коли (случвало се е). Проверих разписанието на селските автобуси...
 ММ се хили и ми праща съобщение: "От нас до училището гугъл го дава 58 мин. пеша, но вие имате колелета". А то е на един баир...

# 816
За заглавието на преразказа:
В деня на изпита квесторите ще обяснят на децата. Ако не кажат нищо, детето да пита. На дъщеря ми са връщали с червена " чавка" работа, без изписана дидактична задача (под заглавието). Допускам, че се е държало, подобно на повтаряните команди от пилотите на самолет, с цел осмисляне на задачата от децата.

# 817
  • София
МIА, не разбрах, това цялото го сънуваш, наред с Гунчо от " По жицата" или си го представяш?

# 818
В 6 ОУ директорката е казала, че на преразказа нито заглавието, нито авторът се пишат,  започвало се направо с текста. Ще попита квестора.
Случай от миналата година - квесторите не знаели и един отишъл да попита, та докато се колебаели и обсъждали как е правилно, загубили много време на децата и от разсейването те пропуснали някои подробности от преразказа. Но това квесторите не ги интересува.

# 819
От чисто практическа гледна точка не виждам смисъл от изписването на заглавието, автора и дидидактическата задача. Всички работят по едно и също произведение, от един и същи автор, с една и съща дидактическа задача.

Теоретично:
Квестор в залата отваря плика с диска/флаш-паметта и поставя диска/флаш-паметта във възпроизвеждащото устройство. В това време другият квестор отваря другия плик с размножените текстове за преразказ, изважда един и записва на дъската заглавието на текста, дидактическата задача и непознатите думи, ако такива са записани в текста /квестора не записва тези думи по своя преценка, те трябва да са записани към текста/.

Ученикът - Изпълнява точно инструкциите, които чува от квестора или от записа на аудионосителя за преразказа в част 2 от изпита по български език

# 820
  • София
Мисля да излезнем със седмокласничката след малко.Не че няма моливи и химикалки,но все пак какъв черен молив да купим,B или НВ?
Последно заглавието на текста за преразказ пише ли се или направо започва преразказа.
Учителката по БЕЛ и е казала,каквото пише на дъската да го напише.Нонякъде прочетох,че направо трябва да започне да се преразказва.
Не знам за вас,но аз много се притеснявам от противоречивата информация,която достига до мен.

# 821
  • Sofia
Дано! Praynig
На 17.06 пътуват,на 18.06 започват изследванията и на 20.06 ще бъде операцията.
jenap толкова си права...

Two Hearts Много положтелна енергия е насочена към тях - ще се справят и всичко ще остане един лош спомен!

selena6, аз бих се намесила. И мен ще ме тресат трески до последно, защото нашите обичат да не казват оценките, а да ги научаваме в деня на получаване на бележниците. Възложила съм му мисия след НВО-то, не по-маловажна от изпитите - да си разбере срочните/годишните оценки по мат. и БЕЛ о време, за да имаме време за реакция, ако се наложи. И по двата предмета има равен брой 5-ци и 6-ци, на класното по БЕЛ има 5, но това е най-високата оценка, а оценката от класното по мат. я очакваме следващата седмица.

Светкавица, прекрасно стихотворение Kissing Face

# 822
  • София
МIА, не разбрах, това цялото го сънуваш, наред с Гунчо от " По жицата" или си го представяш?
Гунчо го сънувах. А моят "Мунчо", наистина замина и аз сега съм леко притеснена успешно ли ще достигнем до училище или всички таксита ще ни бойкотират. Но аз съм царица да измислям страшни сценарии.
Скрит текст:
Малко се успокоих, защото мислейки за страшните сценарии се сетих, че и с нашата кола да бяхме, пак можехме да спукаме гума и хептем да се чудим от къде да вземем такси. Joy

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 17:23 от M_I_A

# 823
Минавам само да кажа, че сънувах Гунчо и "По жицата" .

Наложи се ММ да замине спешно и в понеделник ще карам детето на НВО с такси. Започнах да сънувам, че таксито не идва, че на стоянката в центъра на града няма коли (случвало се е). Проверих разписанието на селските автобуси...
 ММ се хили и ми праща съобщение: "От нас до училището гугъл го дава 58 мин. пеша, но вие имате колелета". А то е на един баир...
Най-добре си уговори от предния ден. Сутрин повечето таксита от района са по предварително уговорени курсове. Ако нямаш контакти, пиши на лични да издиря от познати.

# 824
  • София

Пускам сканиран чертеж - единия е с молив В2, другия с черен химикал и третия е с молив и отгоре минат с химикал. Можете ли да познаете кой кой е?
Скрит текст:

Спооред мен:
Първият е с молив
Вторият - с молив и химикал
Третият - с химикал
Но ако са поотделно, няма да разбера разликата. Ясно е обаче, че с молив се вижда. Затова аз не бих правила нещо, противоречащо на инструкциите.

Общи условия

Активация на акаунт