СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 284
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 780
Това с анулирането и знаците не знам да се случва изобщо, освен ако на място не хванат някой да преписва.. Никаква статистика няма за анулирани работи заради знаци, освен 5-10 макс по време на изпита.
Имате ли реални примери за анулирана работа заради знаци, освен ако директно не е написано името!?
По-скоро всяват страх само допълнително.

# 781
Първият чертеж е с автоматичен молив с графит НВ, а вторият е с обикновен В.
Скрит текст:
Това скнирано копие ли е?

# 782
СЕга докато си говорим с набора ни изникна следния въпрос:
Ще може ли на гърба на изпитния материал да си нахвърля тезата? За първи модул нали няма чернова? Къде може да си я формулира и после да я напише на беловата?
Защо да няма чернова за първа част? Нали от дни коментираме  това, че черновата е телбоТирана към изпитния комплект, който учениците получават още в началото.

# 783
  • София
Скрит текст:
Да.

# 784
  • София
sanaka, права си. И аз леко се усъмних да е така.

Чак пък заглавието да е знак - малко ми е абсурдно. На 60 хиляди деца какъв знак е това...

Говорих с родата. Цитирам - никакъв инструктаж още, само глупости, каквото и да значеше това.

На училищния съвет е станало най-общо приказка - например директорът казал за бланката да се пишело с печатни букви, нейна колежка е казала, че въпросът е да е ЧЕТЛИВО. Викат ги в 7 и 30 часа - тя е в две различни училища за двата изпита,  казали им, че тогава щели да им пуснат клипче.
Клипчето за пликовете и тя ми го прати, дали става дума само за това клипче.., няма как да знам.
Това за черновата и беловата и тя се възмущаваше, но инструкции по темата не са достигали до нея.
Аз пък се възмутих как я пращат да е квестор в училище извън София, без да и осигурят транспорт, без да и възстановят и средства за транспорт.

# 785
Момичета, относно това дали трябва да се пише заглавието и автора на преразказа! В инструктажа за ученика е записано, че: " Не преписва върху изпитната работа текста, записан на дъската от квесторите." Записано е също: "Пише с черен химикал, чертае с черен молив." Все пак наистина ще оценяват сканирано копие и не мисля, че ще личи дали детето е чертало с черен химикал или молив.

# 786
  • Пловдив
Аз също никъде не съм чела,че за първи модул няма чернова,нали по математика трябва да си решат задачата ,за да могат да получат отговор и да го оградят.А за заглавието на преразказа,досега нищо не са им казали

# 787
Поправянето на повече грешки разбира се, че е грешка, защото  когато препишат коригирания текст, който след като е поправен неправилно - в него ще има грешка. Дано не се отчита като минус.

# 788
Няма значение, че преписаният текст ще е с евентуални други грешки, проверителите ще търсят само конкретните, които децата трябва да открият.

# 789
От всичко, което си говорихме в последните дни, си мисля, че най-добрата политика за децата е да питат, ако се колебаят. Извинете, да пишем ли заглавие и автор? Извинете, мога ли да си разделя черновата от беловата? Това мисля да посъветвам детето, то е притеснително, но все пак, дано се пресрами. И дано им се паднат свестни квестори.
Имам въпрос към миналите по този път. Вероятно е тъп, но - двата резултата излизат заедно, нали?

# 790
  • Варна
Мартеа, да заедно излизат резултатите. За питането на квестора, не съм сигурна той доколко ще е наясно. Като им гледам формулировката на МОН - ,,при необходимост" могат да се отделят. Имало е случаи и на квестори, които объркват децата, та не бих разчитала на това.
За чертаенето с химикал - ще пробвам довечера каква е разликата с молива на сканирано копие. Определено смятам, че ще си личи с какво е чертано. Инструкциите са категорични- да се чертае с молив. Ще гледам да проверя, но друг огън имам на главата и НВО-то за съжаление е на много заден план в момента.

# 791
Опитах да подхвана детето с въпроси и наставления за белови, чернови, заглавия и т.н., но бидех отрязана с "Мамо, нямай грижа, лесно е, не ме напрягай с въпроси", ами замълчах, важното е, че е спокойна. Нищо не е преговаряла тази седмица вкъщи, в училище нещо са преговаряли, спокойна е за разлика от мен и така. Днес я оставих вкъщи да чисти стаята си, следобед е на рожден ден, а утре ще ходим на един фестивал да се порадваме на изпълнителите и да не мислим за НВО. Вечерта сме говорили с нея да си омесим една питка и да я наречем за късмет и успех, така като терапия за увереност. Не зная какви резултати ще постигне детето, но мога да кажа, че през изтеклата година тя си следваше нейния ритъм и каквото постигне ще си е неин резултат, пришпорвания при нея не вървят. Успех на всичките ни деца, да са щастливи и доволни от резултатите и избора си и когато се дипломират да се обърнат и кажат "Не сбърках, това беше моето място"

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 13:56 от Rady

# 792
Скрит текст:
Да.
Благодаря за коментара, Спунк! Уф, аз не се притеснявам, дали моливът ще излезе добре при сканирането, а от инструкциите да повторят с химикал чертежа, просто ми дойде много неочаквано и реших да попитам... но може би като всичко друго излишно се стряскаме..

Както и това, не го бях забелязала
Момичета, относно това дали трябва да се пише заглавието и автора на преразказа! В инструктажа за ученика е записано, че: " Не преписва върху изпитната работа текста, записан на дъската от квесторите." Записано е също: "Пише с черен химикал, чертае с черен молив." Все пак наистина ще оценяват сканирано копие и не мисля, че ще личи дали детето е чертало с черен химикал или молив.

Наистина е в противовес на всичко, за което са били инструктирани до този момент...ужас..все пак мисля, че трябва да напишат заглавието и дидактическата задача, може би не трябва да пишат други неща, като начало и край на изпита и други подобни..

# 793
Не се отчитат като грешки. Не мога да ви изчета. 10 страници.

# 794
  • София
Това с анулирането и знаците не знам да се случва изобщо, освен ако на място не хванат някой да преписва.. Никаква статистика няма за анулирани работи заради знаци, освен 5-10 макс по време на изпита.
Имате ли реални примери за анулирана работа заради знаци, освен ако директно не е написано името!?
По-скоро всяват страх само допълнително.

Аз знам само за един такъв случай - приятелче на голямата ми дъщеря от квартала. Анулираха му работата по БЕЛ, защото в бланката за отговори беше отбелязвал верните отговори не с Х, а с ограждане. Smirk

Общи условия

Активация на акаунт