СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 137
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
А моето дете, след като е хвърлило поглед на вашето НВО, каза че появата на  чертежа на чипровския килим не е случайна, със сигурност щял да се появи и в математиката. И задача беше съставил, но няма да я кажа, за да не давам идеи на Онези, ма които не се споменава името! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 1 531
  • софия
Тънката нишка на геометричната фигура на чипровския килим Satisfied Има общ знаменател.

Успех, спокойствие, увереност и късмет утре на математиката!

# 1 532
Шарлот, както те четях и изведнъж ми изникна мейла от Регалия да не се отпускат децата след НВО БЕЛ, а да използват днешния ден за решаване на НВО от 2017 и 2018, защото математиката ще е по-трудна. Тогава коментирахме, че няма място за такова сравнение, но сега започва да ми звучи насочващо.

Иначе, 100% въпросите са съставени вече, а виж, че вчера им трябваха три часа, за да намерят решение как да обяснят една-единствена своя грешка. Не вярвам да реагират толкова светкавично, демек.

# 1 533
  • София
 Някой питаше за критериите за оценяване на преразказ. Тук качвам последните от изпита в Междучасие на 19.05. Мисля, че са новите, актуални и сборовете са точни.

Има известно разочарование у децата, но все пак и спокойствие има. Нека да наблегнем на второто и утре всички уверено и спокойно да покажат знания и самочувствие Simple Smile
Днес нашите ще имат 2 ч. математика, другите часове класната им ще извини.
Успех, мами и деца ! Малко остана!

# 1 534
  • София

Хем го повтаряхме това, черна химикалка и само черна химикалка, защо е решила да пише с молив на черновата?
А защо изобщо е носила молив на изпита по БЕЛ? Не мисля, че това ще е проблем. Под знаци, нарушаващи анонимността на изпита, се имат предвид по-сериозни неща. Нали не е направила илюстрации на преразказа? Joy А и в тази тема бяха пуснати чертежи с молив и химикал и се видя, че при сканиране не може да се открие разликата.
За вмъкнататата част със стрелка на преразказа: Всъщност, в инструктажа няма указания как се вмъква пропуснато изречение, абзац. Не съм срещала и някъде другаде такива. Дидева? Дъщеря ми беше вмъкнала със звездичка, други деца с цифра - и в двата случая няма проблем. Прието е по този начин, но не съм го срещала разписано някъде./за разлика от Х за отбелязване на верните отговори в бланката и начина на поправка/. А ако го няма разписано, не мисля, че стрелката би се счела за знак, нарушаващ анонимността на изпита.

След като МОН четат тук, дано да обърнат внимание на факта, че квесторите са давали твърде различни указания за заглавието на преразказа - да се пише, да не се пише, със или без дидактическа задача, с автор/без автор. Независимо какво пише в инструктажа, малко са децата, които не биха изпълнили това, което им каже кестора. Той е представителят на МОН в изпитната стая и за неговата неинформираност, отговорността е на МОН. Затова би трябвало МОН да даде указания на проверяващите /и да се убеди, че са достигнали до тях/, да не се отнемат точки за написано заглавие, автор, задача. Защото вината не е на децата.

Вариантите за изпита по математика отдавна са готови. Не се филмирайте! Wink

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 10:34 от sanaka

# 1 535
  • Бг-мама
Нищо няма да решава днес , каквото е научил ,научил. Където му е мястото там ще влезе. Оставих го да се наспи едно хубаво и да си почива цял ден.
Не е от най- най силните ученици , но се потруди.Надявам се да изкара резултат , който ще го удовлетвори и ще му даде добра среда за в бъдеще.
Като родители всички се постарахме да дадем най-доброто на децата в това число подготовка , подкрепа, логистика, навикване, окуражаване и много обич. Съдбата си знае работата.
Довечера дружно ще отидем на църква , така направихме и в неделя. Ще се помолим и каквото стане!
Успех на всички деца в утрешният ден.Надявам се тук на подкрепа за да запазим здравия си разум утре.

# 1 536
  • София
Пак аз с един въпрос за сайта за подаване. Влизам си спокойно с вх.номер и код за достъп. Личните данни са ок. От лявото меню като избера План-прием за София няма нищо попълнено. Така ли излиза при вас? Ако някой е пробвал, де? Simple Smile Цъкнах Пловдив - има паралелки, Варна - няма, В.Търново - има... отказах се повече да пробвам Simple Smile
То е ясно, че е рано, но исках да поразгледам как изглежда "Системата".

# 1 537
  • столицата
Зечова, аз се чудя къде се загуби от темата за  настоящите 9-класници, а то и малкото изкласило, та до матури стигнало Simple Smile
Желая късмет и спокойствие на него и всички дечица, които утре са на матура! И нека всяко дете попадне на мястото, където ще се чувства добре- спокойно , ценено и сред приятели.
И тази вечер им кажете, че ги обичате независимо от това колко ще изкарат на изпита. Защото са най-добрите!

# 1 538
  • Бг-мама
Зечова, аз се чудя къде се загуби от темата за  настоящите 9-класници, а то и малкото изкласило, та до матури стигнало Simple Smile
Желая късмет и спокойствие на него и всички дечица, които утре са на матура! И нека всяко дете попадне на мястото, където ще се чувства добре- спокойно , ценено и сред приятели.
И тази вечер им кажете, че ги обичате независимо от това колко ще изкарат на изпита. Защото са най-добрите!
Тук съм мила, пека се на бавен огън отново. Баткото се оправя без моя помощ. bouquet

# 1 539
  • София
Оставих го днес вкъщи да си почине малко, но съм му дала няколко задачи да решава, пък каквото направи.
Всъщност първо бях решила да ходи на у-ще, но той се разбутнува много и ми стана жал за него и за всички деца. Защо не го направят неучебен този ден, не разбирам. Деца са все още. Психиката им не е толкова укрепнала и имат нужда да се разтоварят. Цяла година търчат по курсове, уроци и ПИ.
Чудя се да звъня ли в училището да напомням за чернови и белови или просто да го инструктирам да ги разделя Rolling Eyes
Аз не прогнозирам извънредно труден МАТ. Но аз от МАТ не разбирам. Други ще кажат дали е труден Smile

# 1 540
  • София
Шарлот, както те четях и изведнъж ми изникна мейла от Регалия да не се отпускат децата след НВО БЕЛ, а да използват днешния ден за решаване на НВО от 2017 и 2018, защото математиката ще е по-трудна. Тогава коментирахме, че няма място за такова сравнение, но сега започва да ми звучи насочващо.
Мхм, след вчерашното съвпадение и по инфо от миналата година, звучи ми разумно да се слушат съветите на Регалия! Smirk

# 1 541
Вчерашното сутрешно напрежение от изпита логично беше заменено от следобедна еуфория. Днес страстите са лееекинко уталожени, време е да съберем сили за новия щурм. Трудността (респективно лекотата) на изпита са относителни - за подготвения винаги ще е по-леко. Иска ми се да вярвам, че форумските ни деца са по подразбиране по-подготвени и затова им е било лесно, ама ме човърка онова гаднярче отвътре... Така, де - що пък да е било лесно за всички - нашите са си по-най Simple Smile !? Това последното е опит за повдигане на духа, да не вземе да се обиди някой сега!
Днес девойката се престраши да не отиде на училище, ще си прекара деня в школата - повече за нейно успокоение.
Да вземем да поработим днес, че утре - нямаааа!

# 1 542
Защо се притеснявам за тази химикалка, ами защото некадърните квестори всяха паника! Единия от тях казал на детето, че това можело да се счита за знак.

Иначе, носеше молив защото класната ги посъветвала б час на класа по първата част да си пишат с молив встрани, и с химикал да попълват в бланката за отговори.

Няма да го мисля повече това, благодаря на тези, които ме успокоихте.

В нашето у-ще (19 СУ София) днес са на екскурзия, т.е. не учат. Мойта дъщеря каза, че няма да решава днес. Най-много да прегледа уроци от учебника за преговор, но колко ще го прави не знам. Не съм вкъщи да я видя.

Имам чувството, че утре ще са по-спокойни децата. Първо, видяха какво е то изпит, и второ, след утре и край!

# 1 543
Слънчева, стана ми любопитно, какво инфо от миналата година визираш, не се сещам? Иначе, да, Регалия яко си вдигнаха акциите с тази теза ... newsm78

И синът ми няма да ходи на училище днес, така са заявили и по-голяма част от съучениците му, още повече имат и омразната, заради учителя, география. Няма дете от класа, което да е без двойка  Crazy Любобитно ми е дали ще пишат отсъствия.

# 1 544
  • София
Регалия беше може би една от малкото, ако не единствената школа, в която на последните занятия по мат, обстойно са порешавали задачи с построения.

Общи условия

Активация на акаунт