СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 351
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 590
  • Бургас
Сега един тъп въпрос от мен:Задачите за утре подробно ли трябва да се решават?За последните е ясно,но първите......

# 1 591
  • София
Сега един тъп въпрос от мен:Задачите за утре подробно ли трябва да се решават?За последните е ясно,но първите......
Както може, така да ги решава!
Важното е да изкара верните отговори! Това за първа част от изпита...

# 1 592
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Айде и аз да се включа с тъпите въпроси. Трябва да чакам целия клас да излезе утре, за да им раздавам албуми със снимки. Доколкото разбрах за времетраенето имат едни 60+60 минути, в които не могат да излизат, т.е. преди 11.00 не би трябвало да е излезнало нито едно дете. Така ли е?

# 1 593
  • София
Колкото по-бързо и рационално,  толкова по-добре, пести се време за затрудняваща детето задача и за проверка.

# 1 594
Нашите са ги пуснали до тоалетна преди втори модул. Започнали са 9:08, първи са прикл. В 10:08, почивка за тоалетни, втори са започнали в 10:15.
Моят синковец си направил план на преразказа. За първи път. Така и беше обещал - аз вика мамо на изпита няма да правя така /демек да претупва/.

# 1 595
Днес в училище по БЕЛ са правили пълен анализ на матурата от вчера.
Децата са масово с по една, макс две грешки на теста.
Тезата ги е затруднила, в смисъл писали са разни неща, но не точно това, което е от ключа, г-жата им е казала- 1,2 до 3 точки там.

# 1 596
Аз продължавам да твърдя, че тия тези и анализи на произведенията, освен да карат децата да зубрят, друго нищо не постигат.
И какво като изразиш мнение по темата и не съвпада с ключа - няма точки. Нищо, че е написано смислено, граматически и пунктуално точно и т.н. ...
Надявам се скоро да ги махнат съвсем (като тръгнахме едно време от литературните анализи със страници и т.н .. сега само теза.. и след 5 години айде чаУ на тез глупости).
Еми по-добре да си напишат под формата на есе 5 реда, отколкото да повтарят цяла година като папагали. 

# 1 597
  • волно калдъръмче
Аз продължавам да твърдя, че тия тези и анализи на произведенията, освен да карат децата да зубрят, друго нищо не постигат.
И какво като изразиш мнение по темата и не съвпада с ключа - няма точки. Нищо, че е написано смислено, граматически и пунктуално точно и т.н. ...
Надявам се скоро да ги махнат съвсем (като тръгнахме едно време от литературните анализи със страници и т.н .. сега само теза.. и след 5 години айде чаУ на тез глупости).
Еми по-добре да си напишат под формата на есе 5 реда, отколкото да повтарят цяла година като папагали. 

Пунктуационно, а не пунктуално. Пунктуален е свръхточен.

Кой може да каже кое е смислено?

# 1 598
  • Sofia
На въпрос 21 липсват подточките А и Б.

# 1 599
  • Варна

Тезата ги е затруднила, в смисъл писали са разни неща, но не точно това, което е от ключа, г-жата им е казала- 1,2 до 3 точки там.

Не е задължително. Преди няколко години тезата на моята дъщеря не съвпадаше с 'ключа' но беше оценена с максимални точки.

Успех утре на децата по математика. Нека пишат всичко което им хрумне по последните задачи. Дори и да не са сигурни в решението, не се знае кое и какво ще излезе истина накрая.

# 1 600
  • София
В този ред на мисли забраних на моя бързак да излиза преди изтичане на времето. Да мисли там и да пише! Angry

# 1 601
  • Бургас
Ще си довърша тъпия въпрос с подвърпос::Задачите за утре подробно ли трябва да се решават?За последните е ясно,но първите...... а чертеж трябва ли да се прави?

# 1 602
  • Варна
Ще си довърша тъпия въпрос с подвърпос::Задачите за утре подробно ли трябва да се решават?За последните е ясно,но първите...... а чертеж трябва ли да се прави?

На тези от първата част само се огражда/или пише отговорът, според това, което е в бланката за отговори. Важното е да е вярно и бързо, защото са доста. Никой няма да гледа колко подробно е решено, проверява се само бланката. За чертежа се отнася същото - ако има нужда да си драсне настрани нещо, за да може да отговори- но никой няма да го гледа, важен е отговорът.

# 1 603
Затягаме дисциплината, за да не се разчува за грешките преди публикуване на ключа. Simple Smile

# 1 604
  • София
Повечето задачи в 1 част(бивш 1 модул) са с  готови чертежи, отбелязва на тях  детето еднакви триъгълници, равни отсечки, равни ъгли, дължини, градусни мерки..Може обаче да има в първата част конкретна задача за чертане в мрежа/в координатна система, тогава детето чертае прецизно.

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 17:41 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт