СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 164
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 815
  • София
аа, това с Любов Даскалова онзи ден се появи тук. Осъзнавам, че и на квесторите не им е лесно, но да не са наясно с основни неща ... е срамота. Онзи ден нали писа една мама как в една от стаите в тяхното училище взели, че събрали накуп всички пликове с първата част и после ги отваряли и връщали на децата...

Това за екипа в стаята в болницата - адмирации за отношението към детето.
Но както е и по принцип - за едни може, за други не може, всичко е доста субективно.

Би трябвало да има точно такива промени - при болно дете да се предприеме такава организация! Екип на място и детето да си прави изпита. Тогава няма да има и злоупотреби.

Mrs Jan, моята самопожела да ходи на английски. Тя го учи от 4-годишна - в школа, искаше да се провери.

# 1 816
Като казаха, че болните деца няма да се явяват на изпит и ще кандидатстват без оценки по НВО, а само с оценките от училище т.е ако са 2х6 = 40 т., всички родители скочихме на училищната родителска среща. Тогава директорката каза, да не превръщаме този изпит в такава драма - сега ще влязат тук и там и после започва голямото местене за 9 клас. Wink Мисля, че е права и си го държа като успокоителна мисъл.

При нас е имало дете със счупена дясна ръка и с лявата отишло хиксчета да слага, където може. И аз предната седмица като се затича щерката и виквах да се спре, че ако се потроши язък за ученето.  

# 1 817
  • софия
В училището на мои приятелки има дете в болница и подготвиха екип, за да си проведе изпита там. Напълно законно. Няколко човека, включително 2 квестора, които ще стоят в стаята. Така че предполагам всичко е предвидено, просто не съм се интересувала, за да знам подробности.
Това е отвратително. За да е в болница детето, явно причината е сериозна. Дори и проблемът да не влияе пряко върху възможността за писане, не смятам, че дете със здравословен проблем е равнопоставено на това, което не е болно.
А детето с варицела? Дали психически е добре?
А ако е с висока Т?
Присъждането на минимален брой точки не осигурява равнопоставеност при продължаване на обучението.
Бездушни, без грам съвест и емпатия чиновници! Все още не мога да разбера каква е причината само при матурата след 7 клас да има само един единствен шанс.
Яростта ми не е към вас.
Моето дете е бъдещ седмокласник и приветствам инициативата да пишем. Отговорът, който беше получила някоя от вас началото на учебната година (извинявам се, не помня коя майка беше) ме беше оставил без думи.

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 11:50 от zvаnchе

# 1 818
Само за протокола, две шестици от свидетелството за основно образование са общо 100 точки.

# 1 819
И аз казвах, че като мине 19ти, започва ваканцията, ама на! В петък изходно по физика, а в понеделник по география ги чакат Sad
И при нас е така. Аз не мога да разбера какви са тия изходни последната седмица. И какво точно ще решат с тях също не разбирам. Ама , ей така, да държат под стрес децата. И да им показват колко  по-силни от тях. При нас  по всички останали предмети щели да ги оформят от утре натам. Защото нямали достатъчно оценки. Ами какво правиха целия 2-ри срок, питам аз? Че остана  за последните дни  това мероприятие. Понякога човешката проклетия /защото съм сигурна, че от проклетия го правят/ няма граници!

Интересно. Миналата и тази седмица децата не са на училище (образно казано).
Преди НВО - що ги товарят с контролни. След НВО - същото.
А реално точно периодът 10-24 юни при завършване на 30 юни, си е за това.
Съвсем проклетия е това учителското, значи  Mr. Green
Напротив и миналата и тази седмица децата в нашето училище си бяха с редовни часове, включително и вчера. И имаха предостатъчно време  от 7.02. досега да ги изпитват и да ги оформят. Сега трябваше да  имат работа само с такива, при които оценките са колебаещи се. Още повече,че преди всички останали толкова важни изпити/например ДЗИ/ има поне 1 седмица за самоподготовка и между двете матури деня им е свободен. Защо не се процедира така и с НВО-то. Недомислие на първо място и след това .... всичко останало.

# 1 820
Киф, нашатите учители са същите тутки. Кога ще ги проверяват тия изходни, не знам. Ама ей така, да ги държат под напрежение още. Нищо, че имат достатъчно оценки, нали след всеки раздел правят тест, проекти разни правиха през годината... Шантава работа.Екскурзия няма да имат, класната им не искала да ги води, а за изпращането ѝ събират по 10 лева от дете.

# 1 821
Дъщеря ми ще държи изпит на 29.06 събота
И моята също, изпит по рисуване, както и утре. Реши го в последния момент, ще отиде, но не се е готвила.

# 1 822
  • Пловдив
Втори модул си е бил по-труден. Имало е зад за скорост.

# 1 823
  • Пловдив
В училището на мои приятелки има дете в болница и подготвиха екип, за да си проведе изпита там. Напълно законно. Няколко човека, включително 2 квестора, които ще стоят в стаята. Така че предполагам всичко е предвидено, просто не съм се интересувала, за да знам подробности.
ЗлаВещица, би ли споделила какви са процедурите, за да се реализира изпита при такива условия? Ако имаш яснота какви са стъпките, при възникнало такова обстоятелство и обективна необходимост?
Нашите наборчета сега минаха, но мисля, че ще е полезно за следващите.

Ще разпитам, но няма да е днес, просто днес всички са на черешата и уверявам ви, директорите, учителите и квесторите са не по-малко притеснени от нас.
Всяка година изпитвам ужас, когато съм  квестор и се все се надявам или да ме подмине, или поне да съм в коридор или на входа.

ЗлаВещица, това е много ценна информация. Това означава, че и детето с варицела би могло, ако знаеше, да си проведе изпита вкъщи, като покани квестори на гости.

Детето няма как да си покани хората в къщи.От училището би трябвало да реагират и да видят какъв е закона, за да постъпят адекватно.

Това е отвратително. За да е в болница детето, явно причината е сериозна. Дори и проблемът да не влияе пряко върху възможността за писане, не смятам, че дете със здравословен проблем е равнопоставено на това, което не е болно.
А детето с варицела? Дали психически е добре?
А ако е с висока Т?
Присъждането на минимален брой точки не осигурява равнопоставеност при продължаване на обучението.
Отвратителни, без грам съвест и емпатия чиновници! Все още не мога да разбера каква е причината само при матурата след 7 клас да има само един единствен шанс.
Яростта ми не е към вас.
Моето дете е бъдещ седмокласник и приветствам инициативата да пишем. Отговорът, който беше получила някоя от вас началото на учебната година (извинявам се, не помня коя майка беше), ме беше оставил без думи.

Не мисля, че всичко това е направено насила. Предполагам, че е със съгласието на родителите. Но както писах по-горе, като мине днешният ден ще разпитам за подробности.

# 1 824
  • София
Имам включване от детето! Щастливо и доволно, всичко решило!
Едната задача е била за ЧИПРОВСКИ КИЛИМИ Simple Smile

# 1 825
  • Sofia
Нашият излезе - кой каза КИЛИМИ Grin

Задачата за движение го е затруднила (23-та) и на 25  Б) и В) не е решил Confounded Този път квесторките били супер зле. Не му дали да разкачи черновата, той им казал, че може и те ходили да питат. Загубил е време.

# 1 826
Втори модул си е бил по-труден. Имало е зад за скорост.
И за чипровски килим. Joy

# 1 827
  • София
Имам включване от детето! Щастливо и доволно, всичко решило!
Едната задача е била за ЧИПРОВСКИ КИЛИМИ Simple Smile
Четат в темата, казах ви! Smiley

# 1 828
  • Пловдив
Записвайте шестокласниците на килимарство! 😂

# 1 829
  • София
Казах ви аз за килимите! Joy
Сега остава да са познали и задачата, която детето състави! Joy
Ще го пращам да пусне едно тото!

Общи условия

Активация на акаунт