СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 051
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 890
За 25, ако не съм сбъркала нещо:
А) КВ=1/3 АВ
Б) КВ=СМ, следователно
АК=МВ
АС=АВ
<С=<В=60о
АМВ еднакъв на АКС, следователно АМ=СК

В) Skcm=3
Skcm=1/3*Skbc
3=1/3*Skbc
Skbc=9
КВС е еднакъв с МАС
Smac=9

И аз така я реших.

На първи модул набързо получих следните отговори:

10А
11Б
12А
14А
15В
16В
17В
18 А - -5, -4, -3, -2, -1
18 Б -3

# 1 891
От сайта на РУО - София-град.
Оценяването на изпитните работи по БЕЛ ще стартира на 19.06.2019 г. от 13:00 ч., а по математика – на 21.06.2019 г. от 12:00 ч. Оценяването и по двата учебни предмета следва да приключи на 25.06.2019 г.

# 1 892
  • София
По мое скромно мнение, 25 зад е сравнително лесна! Може би притеснението е изиграло роля Worried

# 1 893
И моята е доволна. Имаше съмнение за 17 задача, но тя на лесните прави грешки по принцип, та очаквам още някоя да е омазала. На 25 в) не й стигнало времето да я препише от черновата, до половината била я написала. Това да й е кусурът! Свърши са вече! И деца и родители да са здрави , все ще изучат и ще си намерят своето място под слънцето!

# 1 894
По мое скромно мнение, 25 зад е сравнително лесна! Може би притеснението е изиграло роля Worried
Времето също! Притиснало ги е, дъщеря ми все пак е написала верен отговор на в), но няма доказателство.
Ядоса се обаче много повече за 23-та задача след като се чу с учителката си и я изкоментираха.

Общо взето не е удовлетворена от представянето си и по двата предмета. Но чакаме резултатите. Свърши!

# 1 895
  • София
Да, няма построение, еднаквостта е видна  и без изразяване на ъгли Simple Smile Децата просто са се панирали на В подточка. Но и да е нерешена тя, останалото като е ОК, нещата ще са наред.

# 1 896
  • София
За математиката нямам нито скромно, нито нескромно мнение. Joy Аз чакам Русалка и Дидева да се произнесат за сложността на изпита, спрямо миналогодишния. И Ганис, но тя май не се е вясвала в тази тема.

# 1 897
Бясна съм !!!
 В " ЕЛИТНО люлинско училище " , не са им разрешили да разкачват черновите!
Едно от децата е показало принтираното от МОН , но квесторите са казали да прибере листа и да не се обажда , защото ще го изгонят .Моят младеж не е посмял да извади документа и времето им е минало в прелистване .Няма спомен на коя страница какво е преписал . Може да се окаже ,че 25 задача ,е на гърба на 23 и т.н  Друг е въпросът, че за 25 задача им е стигнало времето само за чертежа и са прибрали листата  Питам ,къде е ръководството ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!!!!

# 1 898
  • София
Аз споделих по-нагоре мнението си за 1-вата част, Санака, не е трудна и все пак има местенца в нея, на които може да сбъркаш. От втората част съм видяла до момента само 24-та. За мен лично е по-лесна от миналогодишната геометрична. Не само заради липсата на построение, а и заради автоматично следваща еднаквост в Б подточка при изразени отсечки в А.

# 1 899
Не ми хареса, че са прибрали всички часовници на децата - можело да има калкулатори в тях?!!!!
Дали в механичен часовник с две стрелки е възможно това?
Недомислено е или тълкуват указанията по странен начин.
Ужас!

При нас бяха изрично предупредили- разрешени са единствено механични часовници. Дори и с прости електронни нямало да пускат, не били длъжни на матурата да гледат кой часовник какви функции има или няма.
За събирането на механичните съм без думи!

При нас с черновите не е имало проблем, отдъхнах си  Wink

# 1 900
Много некомпетентни квестори.Едната е била"Хитлер" и крещяла да не се откъсва черновата.Казали са им да не пишат на черновите,че нямало да им стигне времето за преписване,а и самите листи нямало да стигнат-това от зам.директора.Отврат.
В други зали пък са си сверявали отговорите.Rolling Eyes
Моята дъщеря казва, че била последна и десет минути преди края квесторката ѝ виснала над главата, като настоявала да приключва. Не е решила 25в. Забавили им формулите, дали им ги чак за втори модул, но тя си ги знаела.

# 1 901
  • София
Наистина 25 е доста лека и приятна задачка, но явно на повечето дечица не им е стигнало времето за подточка В, а и стресът си е оказал влияние.

# 1 902
Благодаря момичета, моето дете е снимало само входящия номер на бележката. Може би ид. код е някъде в долната част.

# 1 903
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз не разбрах дали са разказали листата но пък моята е искала 2листа чернова допълнително 😁 17 и 18 задача е получила същите отговори като на IsaBella

# 1 904
  • София

На първи модул набързо получих следните отговори:

10А
11Б
12А
14А
15В
16В
17В
18 А - -5, -4, -3, -2, -1
18 Б -3