СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 097
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София
Браво на всички деца, независимо колко са решили, важното е че приключи за повечето. Моят син не е доволен от себе си, но училища в София поне много Wink

# 1 936
  • European Union
Трябва да се намери лицето на белия ромб и още нещо, което не помни., но според дъщеря ми фигурата изглеждала по - различно.
Грубо го надраска и подчерта, че е възможно и тя да е позабравила.

Дадено им е в условието, че бялото е квадрат.
В подточка А се търси отношението на бялата част (квадрата) към останалите  ( говоря съвсем по памет, не ми се смейте, ако напиша някоя глупост)
В подточка Б се търси лицето на един от големите триъгълници, ако се знае, че лицето на малкия е 4,5 кв.см.

# 1 937
Във Варна не виждам нито една паралелка с квоти за момичета и момчета.

От доста години е така.

Не ми харесва, защото имам момче  Rolling Eyes. Когато аз кандидатствах, имаше квоти за ЕГ и за МГ. И тогава не ми харесваше, защото момчетата влизаха с по-нисък бал от нас  Mr. Green.

Същата работа. И в ЕГ и в Университета се чувствах онеправдана, защото имаше с квоти и момчетата влизаха с по-нисък бал.
Сега съжалявам, че няма квоти, защото синът ми е в неизгодна позиция. Виждам децата как растат, момичетата са определено по-зрели , по- задълбочени. Момчетата някак още не са пораснали .

А най-несправедливо ми се вижда в един град да има, а в друг да няма квоти. Не съм сигурна, но май само във Варна няма нито едно училище с квоти.

# 1 938
  • Бг-мама
Аз вече не се притеснявам затова колко е решил, а как са написани отговорите по листите. Имало е някаква забележка по отношение на написанато от моя , явно не където трябва. Наложило е се е да звънят до РУО Пловдив където са казали така да го оставят , че уж няма да има проблем. Ама аз сега дали съм спокойна ...
Пия вече втора бира в работно време по сред бял ден. Това не е нормално хора. Иде ми да вия от безсилие. ooooh!

# 1 939
Момчетата вятър ги вее като цяло Simple Smile
Девойките и тях, ама по други направления Simple Smile Simple Smile

Квоти има в МГ за м-ка с език; за професионалните  - няма
в ЕГ също са още с квоти

# 1 940
Към кого мога да пусна оплакване за организацията и работата на квесторите?
Не й е стигнало времето за първия модул. Ето защо:

1. В началото не е имало работен комплект за нея - настъпила е суматоха, защо в стая за 14 деца има 13 работни комплекта, стигнало се е до директорката и до телефонна консултация, дъщеря ми се е притеснила много, защото отговора бил, че допълнителните комплекти можело да се раздадат след определен час. Така и не ми стана ясно как, но се е сдобила с комплект.

2. Деца масово са си обърквали информацията - две имена вместо три, задачи написани на грешните места, постоянно в стаята е царяла суматоха, смут и допитване как да се постъпи. Квесторите са се карали, вкл. на неин съученик, който е само с две имена, защо не си бил написал третото.

3. Работили са на отворена врата с квестори сновящи  и говорещи по коридорите, имало е повишаване на тон, квесторите от стаите се е налагало да правят забележка на тези от коридора да си говорят по-тихо.

4. Външните квестори от коридорите постоянно са влизали и излизали, говорили, питали са, търсили са други квестори.

5. Като капак се е появила някаква външна квесторка, стиснала за ръката съученичка от класа на дъщеря ми, която е влязла, попитала е дали са виждали някакво четвърто лице, помотала се, пак стиснала детето за ръката и излязла.

6. Черновите не са им разрешили да разкачат, добре че бях сложила инструкцията в раницата, та моята се е преборила да им разрешат, но след злобничка забележка.

И след всичко това се питам - какво тества МОН? Способността напук на неуредиците да се събереш ли?  Дуракоустойчивостта на децата ли подлагат на оценка?

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 14:29 от Lemon Butter

# 1 941
Събрах си мозъка и почнах да ги решавам.
Леле преди 20 мин. все едно за първи път виждам математика.. 😅😂

По повод горния пост- нямам думи. Това не е нормално, при толкова важен изпит.
Крайно време е нещо да се промени в образователната система. Такава бъркотия в началото на изпит , който е едва 60 мин . е крайно недопустимо. Нямали комплект!!!
И какво следва?

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 14:36 от Elea Lea

# 1 942
  • Варна
Ако ТезиЧиетоИмеНеБиваДаСеСпоменава имат затруднение с решението на задачите да свиркат, или поне да пуснат условията да им ги решим. Не е нужно да се мъчат, че доста им се събра с тази кампания.

# 1 943
  • Бг-мама
След всичката суматоха, която създадоха по отношение на листи , бланки , едностранно , двустранно се надявам да разгледат на децата работите както трябва и да не ги порязват за глупости  като полета и т.н

# 1 944
  • София
Пуснете оплакване от квесторите, не че нещо за децата ще се промени, ама поне човек да не подминава с лека ръка това безхаберие.

# 1 945
  • Пловдив
Lemon Butter, това звучи страшно! Като начало напишете жалба до РОИ.

# 1 946
Пуснете оплакване от квесторите, не че нещо за децата ще се промени, ама поне човек да не подминава с лека ръка това безхаберие.

Аз верно, че ви се пооплаках Flushed, но основно искам да знам КЪМ КОГО да пусна това оплакване. 

# 1 947
Моята дъщеря твърди, че на 15 задача е Г
И аз я реших и получих този отговор, но не ми е сила математиката

# 1 948
  • София

Lemon Butter, към РУО за съответния град.

# 1 949
  • Варна
След всичката суматоха, която създадоха по отношение на листи , бланки , едностранно , двустранно се надявам да разгледат на децата работите както трябва и да не ги порязват за глупости  като полета и т.н

Зечова, за целта трябва да се откажат от машинната проверка. Пък тогава ще трябват нечии скалпове... То не че сега не трябват де, при целият този хаос с организацията.
Бях предложила аз преди време г-жа Кастрева да се яви на матурите. И предположих, че ще се омота още на пликовете. Колко съм била права, за съжаление!

Общи условия

Активация на акаунт