СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 072
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 950
Моята дъщеря твърди, че на 15 задача е Г
И аз я реших и получих този отговор, но не ми е сила математиката
В е.
За да е Г, трябва да е +b2.

# 1 951
Лицето на големия е а2
Лицето на малкия е б(а-б)

лицето на неоцветеното е а2-б(а-б), което е В

ако се разложи това е а2-аб+б2

защо да е Г?

# 1 952
Да, намерихме си грешката. Жалко

# 1 953
  • София
На 15 зад, верен е отговор В, който представя лицето на бялата част, като разлика от лицето на квадрата, минус лицето на оцветената част.
Отговор Г би бил близък до верния, ако лицето се представя като сбор от лице на бял правоъгълник а(а-b) и лице на бяло квадратче, b^2, но с разлика в знака. Би трябвало да изглежда така: а^2-аb+b^2

# 1 954
  • Sofia

Ако беше а2-ab+b2 щеше да е вярно, но не е '+'.

# 1 955
  • София
говорете на български, бе , хорааа  Joy Joy Joy

# 1 956
  • Разпиляна във въображението
Аз дори не се и опитвам Simple Smile  Минало е, чакаме резултати, бал и т.н.

# 1 957
Време е за Модул 2 Simple Smile искам килимчето Simple Smile

# 1 958
  • София
При нас е Чипровска трагедия с килимчето точно. Толкова рев изрева, че си тръгнах от работа да я успокоявам. Като си говорихме за пророци да ви споделя, че мъжът ми се оказа такъв, но за наше нещастие - лош.
Сутринта 100пъти й повтори да внимава в сметките, защото обикновено там се дъни и даже когато излизахме й подвикна да внимавала с 2х3. Е, познайте кое е объркала. 2х3 = 9 в 22 задача. Оттам цялата й е грешна. Не знам дали ще гледат черновата, за да видят, че начинът й е верен, тъй като на тази задача било имало място само за отговор в беловата. Всъщност тя е една от лесните задачи и моята за това най-много се  ядосваше.
Сбутала е и тя "в" подточка на 25. Писала е отговора и еднаквите триъгълници, но не й е останало място да опише. И за нея рева.

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 14:59 от jenap

# 1 959
В е.
За да е Г, трябва да е +b2.
И аз го реших  и мисля че е В
От лицето на квадрата, трябва да се извади лицето на правоъгълника.

# 1 960
  • Варна

Голямо криене на тези килимчета, голямо чудо! Нещо им затегнаха дисциплината явно. Ама да бяха хвърлили повечко усилия с разтелбоТирването, поне колкото в криенето, щеше да е супер.

# 1 961

Lemon Butter, изтръпнах, отвратително, недопустимо, много съжалявам, че се е случило на детето. В абсолютно неизгодна позиция..

Моята дъщеря сподели друго- едната квесторка непрекъснато обикаляла и тракала с токчета - вика как се решават задачи така ,не можеш да се съсредоточиш. Пък другата си четяла книга  Rolling Eyes ooooh!

Иначе директорът лично е минал, пожелал е успех и е напомнил на квесторите пред децата, че при необходимост е разрешено да отделят черновите.

# 1 962
  • София

Голямо криене на тези килимчета, голямо чудо! Нещо им затегнаха дисциплината явно. Ама да бяха хвърлили повечко усилия с разтелбоТирването.
Сега си отмъщават защото ги разнищихме по БЕЛ...

# 1 963
Аз да попитам ТезиЧиетоИмеНеБиваДаСеСпоменава леснопреносими или лесно преносими  са отговорите ако не може да се разТелботира черновата.

# 1 964
  • Sofia
Дами, не мога да кача тук ПДФ - втори модул. Слагам в пощата. Сестрата на ММ ми го е пратила още в 13.40, но аз темата следя, кой да си гледа пощата Confounded

В sedmoklasnici го сложих в Inbox-а, ако някой може да го плясне и тук.

Общи условия

Активация на акаунт