Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 510
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Честити и здрави да са новите бебешоци! Flowers Four Leaf Clover
Пробвах Гармастан първо- доволно помага на разранените зърна. Проблем е, че трябва да се измива, а с това плацикане и търкане май още повече се разраниха. След това взех Лансинох, защото е без отмиване и не се налага всеки път да мия и да се притеснявам дали е останал крем, но като че ли не ми помага така както ми се иска. Не, че някой пита за тия кремове, ама аз да изкажа съпоставка Grinning

# 526
  • WonderLand
Pinks на мен ми е полезно това. И аз съм с Лансинох за сега, не съм разранена, ама зърната ми са адски чувствителни, чак сълза пророних последния път. Правилно го слагам бебчо, но е мнооого силен, като го сложа по гръбче с глава настрани сам си я върти на другата страна.

Иначе нас ще ни задържат в болницата повечко заради зелените води, мъника също е на антибиотик и в събота ще пуснем контролни изследвания, ако всичко е наред тогава ще се приберем в понеделник.

# 527
Pinks на мен ми е полезно това. И аз съм с Лансинох за сега, не съм разранена, ама зърната ми са адски чувствителни, чак сълза пророних последния път. Правилно го слагам бебчо, но е мнооого силен, като го сложа по гръбче с глава настрани сам си я върти на другата страна.

Иначе нас ще ни задържат в болницата повечко заради зелените води, мъника също е на антибиотик и в събота ще пуснем контролни изследвания, ако всичко е наред тогава ще се приберем в понеделник.
Казаха ли ти каква може да е причината за зелените води? Аз също бях казаха ми инфекция и ме наблъскаха с антибиотик, а на изследванията се оказа че бебчо е без инфекция.
А да питам мамите с момчета на нас ни казаха, че имаме леко изразена хипоспадия и трябва консултация с уролог. Каналчето за оишкане му е леко изместено. Има ли някой с подобен проблем?

# 528
Честити нови бебоци 😍

От вчера сме си всъщи с Мишанка ❤ Учим се заедно на много неща. Веднага захапа цицата вчера, но беше голяма драма и рев от моя и нейна страна, тя че не може хубаво да захапе, аз че не знам как да я хвана хубаво и насоча. Вече поне я хващам хубаво (за първи път хващам бебе в ръце 😂). Днес не е имало сополи от моя страна, но педиатърката ни изписа 100мл вода със захар на ден за жълтеничката. Тя обаче не иска да я пие, давам и малко след кърмене с лъжичка, но от шише с биба не иска, а си е не малко количество и с лъжичка трудна работа, защото доста разлива. Вие как се справяте? 

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 15:51 от ronisset

# 529
Честити нови бебешоци Simple Smile)) напълнихме групата с прекрасни бебчета Heart ние сме 2ри ден вкъщи вече и добре сме справяме . Още не давам залъгалки, но имам жесток проблем с кърменето... още от болницата не иска и не иска мъчихме се всички педиатирки казаха, че е голяма мързеланка Joy от снощи съм с протектори и малко по-добре се случват нещата, но постоянно дохранвам Confused мъча на всяко хранене, но явно не иска да тръгне тая кърма... ям жито, пия айряни, много течности но още е само коластра и то едва едва по 50 мл.
На мен ми казаха, че суровите(не печени!) ядки стимулирали лактацията. Опитай, може и да подейства.

# 530
  • WonderLand

Казаха ли ти каква може да е причината за зелените води? Аз също бях казаха ми инфекция и ме наблъскаха с антибиотик, а на изследванията се оказа че бебчо е без инфекция.
А да питам мамите с момчета на нас ни казаха, че имаме леко изразена хипоспадия и трябва консултация с уролог. Каналчето за оишкане му е леко изместено. Има ли някой с подобен проблем?

Ами и на мен ми казаха инфекция и при мен и при него. Заради водите ни взеха и на двамата кръв, аз съм окей в момента, но при него има завишени стойности, въпреки това и двамата сме на антибиотик. При мен според мен е превантивно по-скоро и мисля, че е масова практика, защото наскоро оперираха мъжа ми в Софиямед и също му изписаха антибиотик без да са го изследвали след операцията.

# 531
Честити нови бебоци 😍

От вчера сме си всъщи с Мишанка ❤ Учим се заедно на много неща. Веднага захапа цицата вчера, но беше голяма драма и рев от моя и нейна страна, тя че не може хубаво да захапе, аз че не знам как да я хвана хубаво и насоча. Вече поне я хващам хубаво (за първи път хващам бебе в ръце 😂). Днес не е имало сополи от моя страна, но педиатърката ни изписа 100мл вода със захар на ден за жълтеничката. Тя обаче не иска да я пие, давам и малко след кърмене с лъжичка, но от шише с биба не иска, а си е не малко количество и с лъжичка трудна работа, защото доста разлива. Вие как се справяте? 

На моя бебчо също му изписа педиатърката глюкоза по 50-100 мл, заради жълтеница. Но след много четене по темата, реших да не давам. Ако е физиологична, е достатъчно да го кърмиш и да ака, за да се изчисти. Не знам дали си внушавам, но бебо ми изглежда по-беличък без да давам глюкоза/вода със захар.

Иначе моят бебчо иска да суче много на често последните 24 часа на всеки час се буди гладен. Гърдите ми се отпушиха като започнах да пия лецитин, но явно още нямам достатъчно кърма, за да го заситя за два-три часа. Освен много течности, ядки, плодове и зеленчуци, какво друго за увеличаване на кърмата? Бях чела някъде за някакъв чай за кърмачки, но как се казва?

# 532
Честити нови бебоци 😍

На моя бебчо също му изписа педиатърката глюкоза по 50-100 мл, заради жълтеница. Но след много четене по темата, реших да не давам. Ако е физиологична, е достатъчно да го кърмиш и да ака, за да се изчисти. Не знам дали си внушавам, но бебо ми изглежда по-беличък без да давам глюкоза/вода със захар.

Иначе моят бебчо иска да суче много на често последните 24 часа на всеки час се буди гладен. Гърдите ми се отпушиха като започнах да пия лецитин, но явно още нямам достатъчно кърма, за да го заситя за два-три часа. Освен много течности, ядки, плодове и зеленчуци, какво друго за увеличаване на кърмата? Бях чела някъде за някакъв чай за кърмачки, но как се казва?
Има чай на ХИП за кърмачки 🙂

# 533
Лактогонен чай. Аз изпих една кутия на Хип - разтворим и леко подсладен. Сега си взех български, който се вари - много е ароматен. Честно казано не видях ефект, но пък вероятно иска натрупване. Пък то докато натрупаа и ще спре съвсем кърмата. Наблягам на повече течности и мюсли за закуска с добавка ядки и сусам. Ама пак нема...
ronisset, и аз съм аджамийче в бебегледането и се уча в крачка на всичко. До седмица-две ще влезете в някакъв ритъм с бебка Simple Smile

# 534
Добре де, аз за малко се разминах с мастит, гърдите ми се препълват и с лекота след хранене изцеждам по 100мл и има още, след което замръзявам и давам на биберон нощем. Изпива около 40мл за около 15 мин и се засища и спира да отваря устичката, а когато е на гърдата суче по 1 час, останах без гръб и без зърна. На всеки 2 часа стоим по час на гърдата. А и съм с разранени зърна и съм с протектори от 3 дена вече. Чудя се къде греша🤔

# 535
Добре де, аз за малко се разминах с мастит, гърдите ми се препълват и с лекота след хранене изцеждам по 100мл и има още, след което замръзявам и давам на биберон нощем. Изпива около 40мл за около 15 мин и се засища и спира да отваря устичката, а когато е на гърдата суче по 1 час, останах без гръб и без зърна. На всеки 2 часа стоим по час на гърдата. А и съм с разранени зърна и съм с протектори от 3 дена вече. Чудя се къде греша🤔

Бях в подобно положение и най-полеьния съвет беше като за начало да се спре цеденето. Е, разбира се не отраз, защото няма как да не се възпалиш. Щом цедиш такива количества и то след кърмене трябва постепенно да намалиш милилитрите ,които цедиш,докато не го спреш накрая.

# 536
Не пречи, че бебенцата седят по много на гърда- те така се успокояват и се чувстват сигурни, не е непременно знак, че не са нахранени. Пък и някои сучат по-бавно, други са по-нервни, трети ожадняват. Хубавото на кърменето е точно това- че удовлетворява много от нуждите на бебчето и създава връзка. 
Аз искам да попитам как се справяте с жегите вкъщи- при нас схемата с пуснат климатик в другата стая не върви, защото са ни раздалечени стаите твърде много. Според вас мога ли да пускам климатик в стаята с бебето ако не е пряко под струята, примерно на най-слаб вентилатор? Много го мъчат жегите миличкия, а нямаме друг начин освен директно в стаята да се пуска.

# 537
Определено стоенето на гърда успокоява. И нашата принцеса много се успокоява така. Не иска много залъгалка и предпочита гърдата за установяване.
Аз пускам климатика в стаята на 26-27 градуса без проблем всеки ден. В началото завивах малко и главичката или слагах шапка понеже беше много мъничка и ме беше страх да не настине ама сега е само с една лека тензухена пелена завита. Определено не й понася когато е горещо, затова и на разходки не ходим много, че й е топло и почва да реве и да мрънка.

# 538
  • WonderLand
Тук в детското отделение са на климатици бебчовците, но са добре облечениби завити. Мисля и вкъщи да пускам климатика.

# 539
Аз пускам климатика в стаята на 26-27 градуса без проблем всеки ден. В началото завивах малко и главичката или слагах шапка понеже беше много мъничка и ме беше страх да не настине ама сега е само с една лека тензухена пелена завита.
А с какво я обличаш когато сте на климатик? Аз го държа в момента по боди къс ръкав и чорапи, но се чудя ако пусна климатика с какви дрехи да го държа...

Общи условия

Активация на акаунт