Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 507
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • WonderLand
Имам въпрос към вече родилите мами и тези, които са раждали преди. Колко време след раждането е добре да се отиде на преглед и също така кога може да се обезкосмяваме отдолу когато имаме шевове, изобщо дадоха ли ви някакви насоки по този въпрос? Ясно е, че е нужна много стриктна хигиена в този период и се чудя дали наличието на косъмчета може да повлияе негативно на заздравяването на участъка или да доведе до възпаления.

# 541
На мен док ми казва 42 дни да не се бръсна, без секс и без басейни. Кофти е без бръснене, ама и миналия път издържах и сега ше трябва. Аз на преглед ще ида почти месец след раждането. Имам право ма гинекологичен преглед след раждането и два за бебето. На един вече бяхме. Сега втория трябва да е около 30ия ден, защото им дават капки вит. К. Обаче ще идем към 25ия, дано не е проблем.

# 542
Аз пускам климатика в стаята на 26-27 градуса без проблем всеки ден. В началото завивах малко и главичката или слагах шапка понеже беше много мъничка и ме беше страх да не настине ама сега е само с една лека тензухена пелена завита.
А с какво я обличаш когато сте на климатик? Аз го държа в момента по боди къс ръкав и чорапи, но се чудя ако пусна климатика с какви дрехи да го държа...
първоначално я обличах с ромпър с дълъг ръкав понеже беше и по-хладно времето. Сега вече я държа с боди с къс ръкав и чорапки, които много трудно се задържат на крачетата й.

# 543
  • София
Имам въпрос към вече родилите мами и тези, които са раждали преди. Колко време след раждането е добре да се отиде на преглед и също така кога може да се обезкосмяваме отдолу когато имаме шевове, изобщо дадоха ли ви някакви насоки по този въпрос? Ясно е, че е нужна много стриктна хигиена в този период и се чудя дали наличието на косъмчета може да повлияе негативно на заздравяването на участъка или да доведе до възпаления.
Имаш право на два безплатни прегледа в Шейново в рамките на един месец след изписването. Аз този път птидох само на един , към 15 ден след изписването. Миналия път и двата си ги направих. Секс не знам...предполагам като паднат конците, вече е ок...както и за обезкосмяването. Не си спомням миналия път как процедирах, за щастие сега нямам шевове.
Цитонамазка около 3-6 месеца след раждането, иначе обикновено излизат фалшиво кофти резултати и може да се ошашкаш.

# 544
 patienceto_, благодаря, вече съм по-спокойна има надежда Simple Smile
Моята АГ ме вика 40 дена след раждането, дотогава каза без бръснене, басейни, морета и секс. След този преглед щяла да ми ги разреши Simple Smile иначе ходих на 12 ден от раждането да ми маха конците, че не бяха паднали и ми напомни да не се обезкосмявам в случай, че ми хрумне. Хигиената ми беше два пъти на ден промиване с разтвор на Йодасепт и мазане с Цикатридина крем, а 3 дни след махането на конците отпадна йодената вода и я смених с интимен гел Лактацид антибактериалния. Те лохиите ще си вървят средно 40 дена при нормално раждане така или иначе, така че гореспоменатите "забавления" не са ми на дневен ред Simple Smile даже с първото раждане имах почти 50 дни лохии

# 545
  • София
Мами, аз още по време на бременността имах коластра. В болницата веднага след като ми го дадоха почнах да го слагам на гърда и да ползвам помпата. Само, че помпата ми е смотаничка, на Лорели и ако не помагам с масажи не пуска много. Постоянно съм със сутиен и подложки за кърмачки, защото се натискам и ставам цялата в кърма, а мокря и бебо, ако го гушкам. Когато суче се чува, че преглъща мощно и понякога като върне се вижда доста количество. Обаче! Като се изцеждам е по 40 мл. и не знам какво да направя, за да изцеждам повече, защото съм сигурна, че има кърма. Според мен той се храни добре, но при изцеждането пуска малко количество. А и вие колко често се изцеждате?

# 546
На мен за стимулация ми казаха на едно хранене на гърда , следващото да изцеждам и да давам от шише за да разбера колко изяжда горе долу. Постоянно се дохранваме защото явно не и стига, но вече 7ми ден от раждането имам само коластра... на вас кога ви тръгна кърмата?

# 547
  • София
Спокойно, и аз имах коластра до около 8мия ден. После тръгна и кърмата. И моята педиатърка препоръча да се изцедя веднъж и да дам от шише да видим дали му стига, изцедих 100 мл. тогава, колкото трябваше да яде този ден. Но аз мисля, че щом е спокоен и заспива след хранене, му стига.

# 548
  • София
Не се изцеждам, освен ако не ми се препълнят гърдите (ако пропуснем хранене), или ако ми трябва шише за да го оставям на някой да го храни. Колко изяжда не ме интересува щом наддава добре.
Кърмата ми слезе на петия ден след упорито цедене и поставяне на бебе.

# 549
Аз също с помпа изцеждам много малко количество, но иначе бебчо си хапва добре и после заспива доволен, има и ако почти във всеки памперс. По това съдя, че яде достатъчно. Нямам кантар и не знам дали наддава. В понеделник сме на контролен и ще видим.

# 550
Имах коластра още преди раждането, а след секциото ми слезе на втория ден кърмата. Имах доста, но ми се разраниха зърната и започнах ту да цедя, ту да кърмя и така се прецакаха нещата... в момента с ръчна помпа на Медела изцеждам по 50 мл максимум и събирам от две изцеждания за едно цяло ядене. А докато свикна, че като потече едната гърда и другата потича, намокрих 100 пъти и себе си и бебка Grinning

# 551
Помпата даже не в бях вадила до оня ден, че нещо ме заболя едната гърда и я измих да е готова ако се наложи да я ползвам. Няма значение колко яде на едно хранене, защото кърмени те бебета ядат различно количество всеки път и не са под режим. Стига да са спокойни и да напишват памперсите няма значение количеството. Пък и помпата не цеди и 1/3 от това, което изсуква бебето, просто не може да засмуче толкова Simple Smile

# 552
И аз не мога да изцедя много, откакто ми се регулира кърмата,в началото цедях по 100. Мл коластра и винаги имах по40-50 мл да дохраня след сучене. Цедях, когато бяха напрегнати. Но сега вече не са, или ако пропусне ядене. И аз се притеснявах имам ли достатъчно кърма, но вчера беше 3300 гр, т.е. за 2 седмици е качила 700 гр и 4 см. Отделно почти всеки памперс е наакан, пак почна да се подсича. И през нощта яде в 00-1, после в 3 и в 6, но суче 15-20 мин и заспива.

# 553
  • София
Аз вече май не съм за тази тема....Останах си сама да чакам Wink
Някоя от вас знае ли дали е нужно да се прави нещо в църквата, ако детето се роди на голям църковен празник, а не е кръстено на съответния светец? Че утре е Петровден и ако се роди тогава няма да се казва Петър или Павел.
Съжалявам, че се намесвам не на място в темата за кърменето, ама там още не мога да се включа Wink

# 554
  • София
Не мисля, че това в от значение.

Общи условия

Активация на акаунт