Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 450
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Ами при всеки е индивидуално, не е задължително да са точно 40 дни. При мен отдавна спря по-обилното изчистване и от време на време ми цапаше по малко, а кръв отдавна не ми беше текла. Вчера ми потече чиста кръв, както и днес, а и имам леки менструални болки. Не мисля, че е от лохиите, на менструация си прилича... за съжаление.
При мен два дена има лохии  три няма и сега се чудя кога и как ще дойде цикъла , 40 дни ще станат на 20ти

# 661
Млечица са петънца по бузите, венците и небцето, езичето ако е бяло мисля, че не е такова, но нека педиатър да каже. Има специален крем при нужда, аз не бих дала мед на новородено, минимум годинка и то без алергии в семейството и със здрава чревна флора заради бактериите. Аз държа бебчо по боди къс ръкав и чорапки, независимо къде сме и дали спи или не, завивам с едно символично "парцалче" , което е изритано на втората минута. Пъпчето падна на 6тия ден, днес е на 20 дена и още има мъничко кръв, продължавам със спирта.
След предната бременност имах лохии 45 дена поне, а цикълът ми дойде като спрях окончателно с кърменето на година и два месеца. Дано и този път извадя късмет Simple Smile лохиите са ми по-силни от преди обаче, съвсем наскоро минах на нормални превръзки, преди това бях на такива за родилки или нощни

# 662
  • София
Докато сме на темата с цикъла, аз съм чувала, че не ти идва докато кърмиш. Вярно ли е?

# 663
  • WonderLand
Магси, в повечето случаи е така, но не е задължително.

# 664
Имам въпрос за капките Био Амика- по колко пъти на ден давате? В листовката има дозировка за 6 хранения на ден, но малкия цоцка по много повече пъти

# 665
Аз ползвам капките от вчера. И ние папкаме повече пъти,но си давам 6 пъти.😃

# 666
Момичета, да питам аз мамите родили със секцио. Напипах в края на белега от секциото някаква подутина.Някой има ли идея от какво е?

# 667
Момичета, да питам аз мамите родили със секцио. Напипах в края на белега от секциото някаква подутина.Някой има ли идея от какво е?
Сигурно там е свършвал вътрешния шев и се образува една подутина и мен ме пареше 10тина дни точно на това място. Сега вече я няма тази подутина и всичко е наред.
На мен предния път цикъла ми дойде на 6тия месец след гинекологичен преглед и слагах едни глобули за изчистване "за всеки случай" и може би те предизвикаха идването. А кърмих до 9ти месец.

# 668
Момичета, на каква контрацепция ще се спрете занапред?

И още нещо - кога горе долу ви започнаха коликите? Моето момиченце вече е на 24 дни, понякога си стиска крачетата към коремчето, ръмжи, има си газове, върти се, личи че е неспокойна, но това състояние отминава за няколко минути. Доколкото знам коликите са по продължителни. Та, кога започнаха при вас? Да  ги очаквам ли за в бъдеще или ще се “разминем” с такава по-лека форма?

# 669
Сигурно там е свършвал вътрешния шев и се образува една подутина и мен ме пареше 10тина дни точно на това място. Сега вече я няма тази подутина и всичко е наред.
На мен предния път цикъла ми дойде на 6тия месец след гинекологичен преглед и слагах едни глобули за изчистване "за всеки случай" и може би те предизвикаха идването. А кърмих до 9ти месец.
18 ден след секцио съм кога ще се махне

# 670
18 ден след секцио съм кога ще се махне
Спокойно , аз съм 21 ден след секцио и все още в ляво го имам това от време навреме

# 671
Докато сме на темата с цикъла, аз съм чувала, че не ти идва докато кърмиш. Вярно ли е?

След първото раждане на контролния преглед след месец и половина, докторката ми каза, че до месец ще имам и цикъл. Така и стана. Кърмих до 1г и 2м.

# 672
  • Сандански
Първият път бях на контролен преглед около 40тия ден и докторката каза идва ти цикълът и на другия ден наистина ми дойде, а кърмих до 11 месец. Така, че аз не бях от късметлийките, сега ще видим дали ще изкарам късмет поне лятото да нямам цикъл 😊

# 673
Аз имам малко тъп въпрос, обаче родих в Щерев, проследяващия АГ е в отпуска, изроди ме друг лекар, в епикризата ми пише 2 прегледа в рамките на 30 дни, според вас кога трябва да отида на преглед? А-нормално раждане с кюретаж, нищо не ми казаха на изписването.. А и то нямаше лекар..

# 674
Момичета, на каква контрацепция ще се спрете занапред?

И още нещо - кога горе долу ви започнаха коликите? Моето момиченце вече е на 24 дни, понякога си стиска крачетата към коремчето, ръмжи, има си газове, върти се, личи че е неспокойна, но това състояние отминава за няколко минути. Доколкото знам коликите са по продължителни. Та, кога започнаха при вас? Да  ги очаквам ли за в бъдеще или ще се “разминем” с такава по-лека форма?
На теория започват след 4та седмица, около 6та най-вече и продължават до към 3 месец. Но на практика при много бебенца са от по-рано и продължават различно, както и интензитетът зависи от това колко е чувствително бебчето. Абсолютно е възможно и с това да се разминете, аз с голямото изкарах голям късмет - имаше много леки вечер за по 20тина Мин и то не всеки ден и за 2-3 седмици приключиха. Сега обаче с малкото започнаха вече (на 20 дена е) и аз даже в началото не разпознах какво го мъчи толкова, чак в една дискусия във фейсбук групата се светнах, защото при него не е изявено като неутешим плач, а като ръмжене и сумтене насън в леглото от 2-3 ч всяка нощ та чак до сутринта + стряскане и плач по време на дневния сън.
За контрацепция мисля засега с прекъснат акт, защото след предното раждане кондомите ми бяха много неприятни дълго време, а за хапчета е нужно да се регулира цикълът. Аз лично други не ползвам

Общи условия

Активация на акаунт