Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 572
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
ние сме подсечени , мажа но нищо , повече се нацепва , съвети

# 421
  • София
Бепантен + голо дупе колкото е възможно по-дълго.

# 422

Не знам до колко е приложимо, но отвара от смрадлика помага доста. На мен ми се случи с баткото преди време и му направих седяща баня със смрадлика, което доста облекчи нещата, в комбинация със судокрем.
На толкова малко бебе, предполагам можеш просто да поливаш на дупето или ако е с паднало пъпче да накиснеш в коритото. Мисля и с отвара от лайка, че също би облекчило.

# 423
Благодаря за съветите момичета

# 424
Благодаря за отговорите! Ще се мъча да стимулирам и да се върна в играта. Simple Smile

# 425
Предлагането и на двете гърди е свързано с третия хормон, който участва при кърменето, някакъв инхибитор беше- той отговаря за "спирачката" или предотвратяването на безкрайното производство на кърма и спомага регулирането. Като се редуват гърдите се подава сигнал на едната, че примерно в следващите 5 часа няма нужда да произвежда активно кърма и така един вид се възпрепятства стимулирането. А ако се предлагат и двете на всяко кърмене, то въпросният инхибитор регулира по-правилно количеството и не си "мисли" да спира активното производство в едната гърда за определен период от време. Освен това при предлагане и на двете предното мляко е малко по-малко и бебето изсуква задното по-хранително мляко и от двете гърди. Аз както при баткото, и малкия сега го кърмя само от едната на сукане заради рефлукса и нямах проблеми преди, големият наддаваше супер въпреки редуването, лактацията ми беше добре, дано и малкият сега да се представи подобаващо. В крайна сметка си намираме собствен ритъм с бебетата си Simple Smile

# 426
И ние бяхме вчера много подсечени. Започнах да я мия на всяка смяна на памперс, освен през нощта. След това обилно мажа със судокрем. Днес е в пъти по-добре, но и занапред ще гледам да я мия основно.
Моите гърди бяха огромни, но днес вече са меки и спаднали. Дали все още имам кърма? Храня я с протектори, гледам в тяй се събира доста кърма, значи има. Не стимулирам с помпата често, но я кърмя през час,два, когато поиска. Няма причина да ми спре...

# 427
Аз също кърмя бебчо на поискване. Някъде на два часа се събужда да търси и стои по 40-50 Мин на гърдите. Аз редувам и двете гърди на едно кърмене, като започвам първо с тази, която е сукал последно. Като се поодреме, сменям. Понякога се оригва, а понякога не. Не знам и аз с това оригване.... Почти всеки път са маскани памперсите и по това се ориентирам, че се е нахранил.
Вие как обличате бжебетата? Страхувам се да не го претопля. Обличам все още с дълъг ръкав и ританки.. на една седмица е.

# 428
Момичета прекрасни, бързам да споделя най-голямото си щастие с вас!
В 3:00ч проплака най-прекрасното същество в живота ми... и аз ревах заедно с него:joy:
Даниел, 3.250кг, 47см
Нормално раждане, което забравих в секундата, в която му чух гластчето!!
Пожелавам успех на чакащите, знам че ще се повторя с всички родили преди мен, НО се убедих сама - всичко се забравя щом видиш бебчето си! HeartHeart Eyes

# 429
Честит Даниел, да е много здрав и все такива емоции да предизвиква Simple Smile
Elsi86, то за всяка кърмачка търсеният ефект е омекване на гърдите Simple Smile значи количеството започва да се регулира, аз с нетърпение чакам този момент. Докато кърмиш на поискване няма вариант да ти намалее или спре кърмата.
Аз в момента обличам бебето по боди къс ръкав и чорапи горе-долу от едноседмична възраст, но вкъщи не пускаме климатици. Навън също е така и завит с нещо много леко

# 430
Вие как разбирате, че сте се изцедили достатъчно? Аз имамчувството, че никога не свършва да тече... И като станат по-мекички спирам, че много ми окапва ръката след 30-40мин 😂 Страх ме е ако не цедя достатъчно да не стане запушване

# 431
Мами, някоя пие ли лецитин за запушвания превантивно? И също един много важен въпрос особено след секцио - на каква контрацепция ще заложите?

# 432
Имам въпрос към мамчетата видели 'тапата'..
Знам, че се е коментирало вече, но нещо се притесних.
След прегледа за разкритие днес в 11ч имах лек дискомфорт и нормалното ми бяло зацапване стана бледо розово(не се притесних от това, вече ми се е случвало след преглед за разкритие). Към 12:30-1ч имах менструални болки и видях, че на ежедневката ми имаше слузеста ципеста кафяво-червеникава част (предположих, че е тапата). От тогава до сега от време на време имам менструални болки придружени с кафяво течение (подобно на това което се доизчиства след цикъл последния ден) .. нормално ли е толкова дълго да ми пада тапата и това течение също част от нея ли е?
Извинявам се за толкова описателни обяснения, но искам максимално добре да обясня..

Тапата при мен падна след преглед също на парчета слузесто и като ластик в продължение на 4/5денаи след това родих.

# 433
Браво, в коя болница раждахте.
Втора бременност, и изобщо не са го отделяли от мен, позабърсаха го, облякаха го и казаха, че няма да го къпят до утре. Засука още докато ме шиеха на магарето. Казаха,да не му давам адаптирани мляко и така вече се хранихме 3 пъти, дано не се разранят зърната само. Един въпрос само имам. Още не сме се изакали, трябва ли да се притеснявам?

# 434
Мами, някоя пие ли лецитин за запушвания превантивно? И също един много важен въпрос особено след секцио - на каква контрацепция ще заложите?

Аз пия лецитин по две капсули на ден. В началото ми бяха мноооого твърди гърдите. Сега вече след кърмене и цедене омекват. Започнах да цедя като кърмя на едната и цедя другата, после сменям, защото бебо не може да изсуче всичко, уморява се, а пък не му стига. След кърмене му давам изцеденото с шише.

Общи условия

Активация на акаунт