Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 575
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Мамите които кърмят , на колко часа горе долу са ви храненията

# 406
Ние се кърмим на поискване, на всеки час и половина или 2,но сутринта гледам, че още грамчета сме свалили. Според педиатър всичко е наред, за 2 дена сме свалили близо 200 гр, някоя мама знае ли кога евентуално може да започнем да качваме?

# 407
При нас кърменето е голям зор, днес сестрата дойде да ми помага и се изпотихме и 3те 😂 тя не иска да захапе и тва е. Голяма мързеланка... имам много коластра и поне и я давам в шишето от снощи... казаха ми да я мъча още 1 2 седмици ако не стане , да се цедя и да и давам Confused

# 408
  • София
И ние сме на поискване...между 5 и час и половина..както дойде.

# 409
И аз кърмя на поискване- паузите са между 1 и 4 часа (най-често около 2), но за съжаление не мога да ползвам кърменето за успокоение, защото като преяде повръща (второ повръщащо бебе ми се пада, голям "късмет"). Не меря, не тегля, контроли с кантари и помпи са ненужни, момичета. Всяко кърмене е на различно количество, всяко дете качва с различно темпо и помпата не може да изцеди и 1/3 от това, което бебето изсуква. Ако се опитвате да влезете в таблици и норми само ще се изнервите. Моята педиатърка поне за това я признавам- без да тика АМ, че да наддавало по-хубаво, видиш ли, без да ме кара да го меря контролно, вика ми кърми си и толкова. Бъдете спокойни с кърменето, давайте когато поиска и следете напишканите памперси. Добавката на АМ само ще намали и евентуално елиминира кърменето, да не говорим, че често е и причина за повишения дискомфорт в коремчетата.

# 410
Ние не сме върнали нито капка кърма, този път няма рефлукс за разлика от каката. А за оригването нещо не ми се получава, някакъв съвет да ми дадете?

# 411
Мен утре ме изписват, бебка ще трябва да остане, надявам се не много. Искат да я проследят извън кувьоза как се държи. От днес започнах да се цедя, като едно от цеденетата беше 150мл и го дадох в неонаталогията да я захранят с нея и ми казаха, че даже ще замразят защото е доста. Останалото ще трябва да го хвърля до края на деня. Бебка ще я видя към 5 и се надявам да я гушна вече. Дано не я държат повече от ден след мен в болницата. Аз съм по-добре вече 3ти ден след секциото, но имам още болки в кръста и корема от двете страни и трудно ставам. Предполагам е нормално след такава операция и няма как за 3 дена да съм ок 😁

# 412
Здравейте, да се отчета и аз Blush
Днес ходих на преглед в болницата:
 - направиха ми запис на тоновете, казаха че са супер
- оказа се,  че съм с 2,5см разкритие, изгладена шийка и скъсяване на 50%
- плацента 3та степен и намалели води
-бебчо си е наместил главичката, готов и чака
Понеже нямам контракции и понеже днес вече станало късно за системи, ме викат утре рано да ме предизвикват.
Имам нещо като менструални болки и мисля, че тапата ми падна..
Чакам си, предупредиха ме че може и сам да си тръгне до утре.
Притеснено ми е, стискайте палци дано всичко мине леко Blush
Почти същото е и при мен 2.5 с 50%. На мен ми дадоха няколко дни да се разхождам, не се спрях километри разходки стълби и тн. Ще видим утре какво е положението и на мен док ми дава зор Simple Smile
На моменти имам контракции и едно придърпване в шийката и пробождане по 10 едно след друго, но щом си почина и спират, сигурно не са истинските още.

За кога ти е/беше термина?
Моя беше за 22юни и не искат да ме оставят много да преносвам, че бебчо май не е от най-фините Joy
Иначе последно време и аз само кетря стълби и дебна да завали и да се разхлади и хуквам да обикалям, бях си решила, че ще вървя и катяря стълби пък крачетата ми ако ще да станат като балони. Вече свикнах да са като бухтички. Grinning

# 413
  • София
Здравейте, честито на всички с бебенца от последната седмица!
Ние сме на 12 дни , кърмя на 1.5-2 часа.
Все още се одрямва на гърда и се масажираме, за да суче по- активно.
На 10 ден от раждането я теглихме, 3300 при рождено тегло 3400, а я изписаха 3070. Гледам да не се филмирам с теглилките и мерките, само да пълни пампите. Вече разрежда нааканите за сметка на напишканите, но мисля че са в нормата.

# 414
Milk-choc, ditmade, от двете гърди ли давате на всяко кърмене или ги редувате? И през нощта по колко пъти кърмите?

# 415
  • София
Обикновено давам само едната,защото се наяжда от нея, а и искам да яде и от задното мляко..нали уж по-хранително. Нощем различно..средно по два пъти, към 1-2 и към 4-5.

# 416
Здравейте, да се отчета и аз Blush
Днес ходих на преглед в болницата:
 - направиха ми запис на тоновете, казаха че са супер
- оказа се,  че съм с 2,5см разкритие, изгладена шийка и скъсяване на 50%
- плацента 3та степен и намалели води
-бебчо си е наместил главичката, готов и чака
Понеже нямам контракции и понеже днес вече станало късно за системи, ме викат утре рано да ме предизвикват.
Имам нещо като менструални болки и мисля, че тапата ми падна..
Чакам си, предупредиха ме че може и сам да си тръгне до утре.
Притеснено ми е, стискайте палци дано всичко мине леко Blush
Почти същото е и при мен 2.5 с 50%. На мен ми дадоха няколко дни да се разхождам, не се спрях километри разходки стълби и тн. Ще видим утре какво е положението и на мен док ми дава зор Simple Smile
На моменти имам контракции и едно придърпване в шийката и пробождане по 10 едно след друго, но щом си почина и спират, сигурно не са истинските още.

За кога ти е/беше термина?
Моя беше за 22юни и не искат да ме оставят много да преносвам, че бебчо май не е от най-фините Joy
Иначе последно време и аз само кетря стълби и дебна да завали и да се разхлади и хуквам да обикалям, бях си решила, че ще вървя и катяря стълби пък крачетата ми ако ще да станат като балони. Вече свикнах да са като бухтички. Grinning
Ами моят е за 8.07 но бебчето е едро и док иска вече да раждам тази седмица, че се чуди как ще го извади Grinning

# 417
Имам въпрос към мамчетата видели 'тапата'..
Знам, че се е коментирало вече, но нещо се притесних.
След прегледа за разкритие днес в 11ч имах лек дискомфорт и нормалното ми бяло зацапване стана бледо розово(не се притесних от това, вече ми се е случвало след преглед за разкритие). Към 12:30-1ч имах менструални болки и видях, че на ежедневката ми имаше слузеста ципеста кафяво-червеникава част (предположих, че е тапата). От тогава до сега от време на време имам менструални болки придружени с кафяво течение (подобно на това което се доизчиства след цикъл последния ден) .. нормално ли е толкова дълго да ми пада тапата и това течение също част от нея ли е?
Извинявам се за толкова описателни обяснения, но искам максимално добре да обясня..

# 418
Milk-choc, ditmade, от двете гърди ли давате на всяко кърмене или ги редувате? И през нощта по колко пъти кърмите?
Според консултантите по кърмене е по-добре да се предлагат и двете гърди на всяко кърмене. Аз обаче се налага да редувам заради рефлукса- ако предложа и двете се насуква със силната струя много и повръща повече Sad така че оставям само на едната за кърмене, но това принципно напряга другата и предната вечер се събудих с адски болки явно беше пред запушване.
Нощем както дойде- снощи само два пъти, но досега средно по 5 пъти. Помня от баткото, че към края на 3 месец сам си разреди броя кърмене, включително и нощните, сега всяка нощ ме крепи тази мисъл Simple Smile

# 419
  • София
И на мен са ми казвали и двете, че трябва, но така и не знам защо. Както и да е и двете деца по тоя начин съм кърмила, нито ми е намаляла кърмата, нито бебето е отслабнало..може и да има някакво значение, което не знам.

Общи условия

Активация на акаунт